Nici embargo complet, nici tarif punitiv asupra importurilor de petrol şi gaze ruseşti

Nu există un sprijin suficient din partea statelor membre ale Uniunii Europene pentru un embargo complet sau un tarif punitiv asupra importurilor de petrol şi gaze ruseşti, a declarat luni Josep Borrell, diplomatul de top al UE, citat de cotidianul german Die Welt.

„În acest moment, noi, în UE, nu avem o poziţie unitară în această chestiune”, a declarat Borrell pentru ziar.

Exporturile de petrol reprezintă principala sursă de valută a Kremlinului, iar mulţi din UE au cerut încetarea plăţilor pentru petrol, deoarece acestea finanţează efectiv războiul din Ucraina.

Unele ţări UE fac presiuni pentru un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, iar Bruxelles-ul pregăteşte o evaluare completă a impactului unei interdicţii a petrolului ca parte a unor posibile măsuri suplimentare, relatează Reuters.

Rusia este cel mai mare furnizor de petrol al Europei, asigurând puţin peste un sfert din importurile de petrol ale UE în 2020, potrivit datelor biroului de statistică al blocului comunitar, Eurostat.

Borrell a declarat că subiectul va fi discutat la următorul summit al UE, care va avea loc la sfârşitul lunii viitoare, şi că nu se aşteaptă la nicio decizie în acest sens până atunci.

„O propunere finală pentru un embargo asupra petrolului şi gazelor nu este încă pe masă”, a spus el.

Toate statele UE depun eforturi pentru a-şi reduce dependenţa de petrolul şi gazele ruseşti, a declarat Borrell, adăugând că el crede că blocul va reuşi să îşi reducă dependenţa în cele din urmă.

„La un moment dat se va întâmpla acest lucru şi atunci Rusia va simţi dureros că se pierd veniturile din afacerile cu petrol şi gaze”, a adăugat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Cand se vor reuni, peste 1-2-3 ani cand ucraina ca fi restaurata? Cititi si voi printre randuri si o sa constatati exact ce scriu eu de ceva timp destul: „manarii, manipulari, amanari si interese uriase ascunse” la nivel global.

  2. Resetarea merge mai departe, ‘ocazia’ perfectă de a destabiliza economia mondială în interesul unor dezaxați, ‘ a-IV-a revoluție industrială ‘ va instaura era sclavgistă ‘modernă’.

  3. Resetarea merge mai departe, ‘ocazia’ perfectă de a destabiliza economia mondială în interesul unor dezaxați, ‘ a-IV-a revoluție industrială ‘ va instaura era sclavagistă ‘modernă’.

  4. Păi, despre român s eștie că-și fură singur căciula, sau se dezbracă și iși păzește hainele. Dar sunt alții sănătoși la cap, care nu-și taie craca de sub ei,.Nu e războiul lor li nu vor să accepte palta războiului prin sinucidere. E normal să-ți fie cămașa mai aproape decât paltonul,.E normal să-ți cunoști interesel și să le urmezi,.. nu pe ale altora..Vizibil mulți proști și lichele ale unor țări sunt inutili, sau mai exact păguboși in fruntea tărilor lor, chiar păguboși lumii., aici includ și UE.. Deci ar fi cazul ca cei care gândesc și sunt lucizi să pună piciorul in prag. Ajunge.

  5. Mai pe romaneste, adica traducand cuvintele „diplomatice” ale lui Borell, europenii nu vor sa renunte la petrolul si gazul rusesc pentru a-si nenorocii economiile si a provoca saracie si revelte sociale. In final s-au cam prins si europenii ca asta nu e razboiul Ukrainiei cu Risia ci al SUA si catorva state europene (Polonia si slugile ei, tarile baltice). Birocratii de la Bruxelles, corupti si cu dosare grele pe la CIA, canta in struna americanilor, dar au o mare problema cu tarile membre UE – este vorba de dreptul de VETO al tarilor membre si sunt cateva care se vor folosi de acest drept pentru a opri aceasta dorinta a americanilor sa se opreasca importurile din Rusia. Sa se roage europenii ca rusii sa nu se supere si sa opreasca furnizarea de gaz si petrol, pe care sa le trimita la clientii nonUE. Atunci sa vedem ce vor face si cum vor merge cu caciula in mana la mult hulitul Putin sa ii ajute…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.