Nu ratați expoziţiile lunii martie!

Artmark vă recomandă să vizitaţi expoziţiile organizate de către muzeele din țară, dar și pe cele desfășurate la Paris sub auspiciile Sezonului Cultural Franța-România!

Ex-East. Istorii trecute și recente ale avangardei românești. Fundația Art Encounters prezintă la Paris o expoziție de artă modernă și contemporană sub auspiciile Sezonului Cultural Franța-România, un eveniment de amploare dedicat artelor vizuale în cadrul Sezonului din Franța. De la Constantin Brâncuși la Geta Brătescu, de la Tristan Tzara la Adrian Ghenie, de la timișorenii Constantin Flondor și Doru Tulcan până la Ana Lupaș sau Dan Perjovschi, expoziția reunește o selecție de 75 de lucrări din colecții publice și private.


Organizator: Fundația Art Encounters Timișoara, Espace Niemeyer, Paris Curator: Ami Barak Durata: 5 februarie – 16 martie 2019

 

Capodopere ale broderiei post-bizantine – Colecţii române. Expoziția include haine preoţeşti şi odoare folosite la ceremonii, broderii ce căptuşeau sicriele domnitorilor din perioada bizantină și post-bizantină, dar şi imagini şi documente de arhivă ale unor cercetători preocupaţi de această epocă. Obiectul liturgic cunoscut sub numele de Steagul lui Ştefan cel Mare este punctul central al expoziţiei.


Organizator: Muzeul Luvru, Paris. Sezonul România – Franța 2019; Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Artă al României
Durata: 17 aprilie – 29 iulie 2019

Tonitza. Imagini ale copilăriei. Prilejuită de achiziționarea de către Muzeul de Artă din Târgu-Mureș a tabloului Odaia copiilor de Nicolae Tonitza, expoziția își propune să investigheze tema copilului și a copilăriei atât în opera și scrierile lui Tonitza, cât și în cea a altor artiști contemporani cu el. Expoziția cuprinde pe lângă lucrările Muzeului din Târgu-Mureș, lucrări împrumutate de numeroase muzee importante din țară și din colecții private.
Organizator: Muzeul Județean Mureș – Muzeul de Artă
Curatori: Ioana Vlasiu, Ioan Șulea, Cora Fodor, Dorel David Morar
Durata: 1 martie – 1 iunie 2019

 

Spiritele unui secol. Colecția Ádám Kovács. Expoziția reunește o selecție de peste 100 lucrări din colecția Ádám Kovács, din Budapesta, piese expuse în două locații: Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Galeria Quadro. Una dintre caracteristicile colecției o reprezintă faptul că nu se limitează la prezentarea „școlilor naționale”, ea incluzând: personalități artistice radicale, artiști dramatici, suprarealiști, neoavangarda, artă contemporană.


Organizator: Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Galeria Quadro
Curatori: Sebestyén Székely Durata: 20 februarie – 17 martie 2019

 

100 de ani de artă românească. Plecând de la lucrări ale artiștilor care au fost combatanți în Marele Război din 1916-1918 și care au devenit reprezentativi pentru perioada interbelică, Tonitza, Iser, Ressu, Paciurea, expoziția parcurge jumătatea secolului trecut, cu lucrări ale lui Pallady, Petrașcu, Baba, Ciucurencu sau Țuculescu, pentru a ilustra ultima jumătate a secolului al XX-lea cu artiști precum Năpăruș, Piliuță, Brătescu, Lupaș, Maitec, Pacea, Irimescu, Mărginean și mulți alții.


Organizator: Muzeului de Artă Ploiești Durata: iulie 2018 – iulie 2019

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

3 Comentarii

  1. 100 de ani de artă românească, steagul lui STEFAN CEL MARE .Pe steag este scrisă o rugăciune către Sfântul Mare Mucenic Sf Gheorghe.

    • „Odaia copiilor de Nicolae Tonitza”-tema copilului și a copilăriei. Familia sa era una de mici comercianți .Tatăl său , Nicolae Tonita intrase ucenic la Vasiliu ,un negustor de stofe și proprietar al unui atelier de croitorie de veșminte ecleziastice ,cu a cărui fiică , Anastasia , s-a căsătorit. Vasiliu avea mai multe proprietăți în satele din împrejurimile Tutovei . Am copilărit și am mers la grădiniță pe când aveam 4anisori , într-una din aceste proprietăți ,un conac construit pe un teren foarte mare și foarte frumos amenajat.

  2. „Odaia copiilor de Nicolae Tonitza”-tema copilului și a copilăriei. Familia sa era una de mici comercianți .Tatăl său , Nicolae Tonita intrase ucenic la Vasiliu ,un negustor de stofe și proprietar al unui atelier de croitorie de veșminte ecleziastice ,cu a cărui fiică , Anastasia , s-a căsătorit. Vasiliu avea mai multe proprietăți în satele din împrejurimile Tutovei . Am copilărit și am mers la grădiniță pe când aveam 4anisori , într-una din aceste proprietăți ,un conac construit pe un teren foarte mare și foarte frumos amenajat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.