Paradoxal, moartea educației este constatată, astăzi, la Cluj

Irimie Popa, lector la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor în cadrul Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj, trage concluzii dureroase după ceea ce s-a întâmplat la UNTOLD, unde și-a manifestat „arta” Gheboasă.
Falimentul/moartea educației în România,
(coliva mâncată la Cluj)
Când eram elevi de liceu, la gândul ca vom ajunge la Cluj, studenti, ne lua pe toți cu fiori.
Personal, pentru mine, Clujul era întruchiparea devenirii intelectuale, a calității umane, era expresia educației, a unei „uzine” de șlefuit caractere, prin mediul cultural asociat universităților din urbe.
Între trăirea noastră de atunci și ceea ce se întâmplă astăzi, este un abis.
Nu mai scriu despre zgomotul, marele zgomot, care a luat locul muzicii de calitate.
Nu voi scrie despre publicitatea pe bani mulți care, livrată repetat, căpăta valoare de adevăr, substituind, sau mascând o realitate care nu seamănă cu propaganda.
Nu o sa mai scriu despre manelizarea unei societăți, care metastazează în toate măruntaiele, de la Negru-Vodă până la Carei.
Nu o sa mai scriu de plăcerea românilor de a fi mințiți si de a ne minți/ amăgi pe noi înșine, pornind pe fenta tuturor, străini sau „băieți deștepți”, autohtoni.
Astăzi voi scrie despre educație. Familia românească este în faliment privind educația. Copii crescuți de bunici, de unchi, de mătuși sau, în cel mai fericit caz, de un singur părinte, privați de educația riguroasă asigurată acasă în cei șapte ani, decisivi penttu restul vieții.(Când un fost ministru a enunțat pe un post de televiziune ce se întâmplă în familiile românești, destrămate, incapabile sa asigure educație copiilor, este drept, spus fără perdea, un cor deontologic a sărit ca ars, măcar că pe fond, avea dreptate.)
Școala românească, nici ea, nu mai produce educație, decât sporadic! Diplomele fără acoperire acordate în regim de „vine cine vrea, termină cine vrea” , fără examen serios de acces și fără triere pe parcurs, astăzi ne arată decăderea în care a ajuns o societate cu elite de carton.
Paradoxal, moartea educației este constatată, astăzi, la Cluj. Taman în orașul universitar care, mie si altora, ne dădeau fiori, numai la gândul că…..vom ajunge studenți aici.
Nu am putut să îmi imaginez niciodată, până de curând, că:
1. Într-o manifestare publică, pe domeniul public, girată moral de administrația publică a urbei, poate fi propovăduită cu nonșalanță cultura de mahala, ca expresie a unei periferii a educației pe care o trăim. Contrar așteptărilor, inclusiv propagandei #efainlacluj, iată, realitatea este alta, se poate.
2. La Cluj, vreodată, o mulțime de tineri, elevi și studenți, vor cânta, cu toții la unison, împreună cu „vedeta” de pe scenă un cântec rasist, care discriminează și de o obscenitate pestilentială: „Rupe banca”. „Rupe banca” este, iată, precum teorema lui Arhimede, care, parafrazând-o, ar suna cam așa:”Un oraș apăsat cu publicitatea unei administrații care și-a luat Clujul pe nume propriu, impinge cu aceeasi forță transpiratia unui spectacol grotesc, demascand spoiala di prefăcătoria de joasă speță”. #efainlacluj. Cei care și-au tocit coatele și au uzat băncile școlilor, cu adevărat, niciodată nu vor gusta mahalaua pe post de educație.
Ce poate fi mai sugestiv, decât înregistrarea următoare, cu „Rupe banca”, că educația românească, este în moarte clinică, siluită, schilodită. Coliva este împărțită, așa, să fie cu ștaif, în orașul cultural, universitar, producător de educație fanion, mai ieri, Cluj-Napoca?! #efainlacluj
Recomanda 17
Author

7 Comentarii

  1. cum era Clujul acum 20 de ani si ce e acum…
    parca se vrea un fel de New York, o ingramadeala de constructii, preturi mari si oamenii straini de ceea ce e ardelenesc..
    Clujul Capitalist, o gluma proasta!

  2. NU !
    NU merita sa fie lasati sa SE … dejecteje pe AICI de Veninul PUTRED Rasist si Bashchirez …

    Dar :
    In primul rand sa SE sesizeze pe EI, OrganilII („noastre” ?).

    Iti imaginezi ASEMENEA Lipsa de Rushinare TOLERATA la Baza lor din Pusta ?
    Oricare ar face odata, de cel mult doua ori asemenea mizerii ar „LIPSI” din peisaj brusc, deodata, instantaneu.

    SI, ma asteptam de la

    Cornel Nistorescu,
    Andrei Marga,
    Ion Aurel Pop

    sa ii „injure” elegant ca ‘Teletuali ROMANI avizati si priceputi …

  3. @CONTESTATARUL:

    ics si axon sint trolii cu cea mai abjecta propaganda antiromaneasca. Merita oare lasati sa isi verse mereu si mereu veninul lor de sarpe?

  4. Si mai sper sa se sparga Gashca de la Evenimentul Zilei.
    Ma refer la UNII, care gheboseaza IdealurilI … :)Lovilutionare ale EVZ.

    Ziar iesit Nascut VIU din OUU” lu’ Cristoiu

  5. Vorba aia, GHEBOASA este GHEBOASA SI in Ziua de UNTOLD !

    SPER ca Sefii de Etnie sa se DELIMITEZE de Ghebosa.
    GHEBOASA a intinat idealurile Manelismului … 🙂

    Scrie unul ca MULTI dintre Pitecantropii Urlatori in delir indus prin drog erau MAGHIARI.
    Nu ma-ar mira !

    Este specific Bashchirezilor sa scuipe pa altii si sa dea vina pe cel scuipat.
    Sau sa il inviti la Masa Festiva si sa se BEASA la masa …

  6. @ics:

    A vorbi tu de valoarea vindecatoatre a adevarurilor este ca si cum Scaraotchi ar spune despre Iad ca este tarimul fericirii.

    Iti freci a bucurie labele invocind locul, dupa tine modest, in ierarhia stiintifica al lui I.A. Pop. Probabil ai folosit datele de pe situl http://www.adscientificindex.com. Capul tau de lemn nu poate insa intelege relativitatea acestui clasament, relativitate insa mentionata de autorii sitului la rubrica Metodologie.

    Un exemplu al acestei relativitati rezulta din compararea tarilor. Ungaria are indexul 37, inaintea Romaniei, care are indexul 46. Cu toate acestea, cel mai bun om de stiinta din Ungaria are indexul 209, mai slab decit al celui mai bun om de stiinta din Romania, 157. Probabil ca nu e singurul. Pe mine unul ma surprinde pozitia fruntasa a Greciei, cind Grecia nu are performantele industriale si economice ale Austriei si Taivanului, tari intre care se afla in acest clasament.

    Prea mult insa pentru un ins invechit in minciuna.

  7. @Clujean la spectacol,
    Pentru că lucrurile despre care vorbesc fac parte din, influențează, se reflectă în societatea în care trăiesc, le aduc în atenție (pe cele pe care sunt capabil să le observ) cu – aș fi ipocrit să spun „durere”, pentru că pe mine nu mă afectează la nivel personal – o neplăcere cât mai obiectivă; pentru mine adevărurile – chiar și cele dureroase (deși în privința istoriei, pentru noi pot fi dureroase doar deciziile pe care le-am influențat noi) – sunt mai vindecătoare și benefice decât minciuni ascunse sub straturi grele de minciuni seculare.
    Dl. Pop a reușit performanța de a avea – ca medie a ultimilor ani – un indice academic similar cu cel al unei persoane în perioada post-doctorală, care ]l plasează după poziția 1200 în RO (spre comparație, președintele academiei dintr-o țară vecină este pe primul loc în domeniul său și are un indice mai mare de… 7+ ori decât al lu’ a„nostru”).
    Aceasta-i realitatea „modelelor” academice…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.