Pensia specială, dragostea mea: CSM varsă o lacrimă la europeni

Secţia pentru procurori şi Secţia pentru judecători din CSM au hotărât joi sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni, respectiv sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni în legătură cu posibila abrogare a pensiilor de serviciu.

Totodată, Adunările Generale al judecătorilor şi procurorilor au fost convocate la data de 21 ianuarie pentru formularea unor puncte de vedere privind „iminenta abrogare” a pensiei de serviciu.

„Secția pentru judecători a hotărât convocarea Adunărilor Generale ale judecătorilor de la judecătorii, tribunale și curți de apel conform art. 50 alin. 4 și art. 51 lit. d din Legea 304/2004, la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenței și afectării statutului constituțional al judecătorilor. ​De asemenea, Secția pentru judecători a hotărât sesizarea Rețelei Europene a Consiliilor Judiciare și a Consiliului consultativ al Judecătorilor Europeni din perspectiva afectării statutului judecătorilor ca efect al potențialei abrogări a dispozițiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere. ​La aceeași dată, Secția pentru procurori a hotărât convocarea Adunărilor generale ale procurorilor, conform art.97 raportat la art. 50 alin. (4) şi art. 51 lit. d) din Legea nr. 304/2004, la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al procurorilor.  De asemenea, Secţia pentru procurori a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni din perspectiva afectării statutului procurorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere”, se arată într-un comunicat transmis de CSM joi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8531 Articole
Author

15 Comentarii

  1. Nu taticule, nu se abroga pensiile de serviciu ci cuantumul nesimtit al acestor pensii! Huuo! Cine v-a dat astfel de pensii are si dreptul sa vi le ia! Huuo!

  2. Ce au muncit acesti avocati ai statului pentru a fi recompesati ca si Fetii- Frumosi din povesti? Care este eficienta lor, in euro sau in lei sau evaluati cu alte rezultate care au condus la stabilitate si prosperitate sociala ? Cum arata fisele de post si ce obligatii sunt prevazute si ce drepturi echivalente ? Aceasta categorie socio-profesionala nu se supune acelorasi obligatii civice si sociale ?

  3. sa se planga la Macron,daca vor niste bastoane peste ochi!”Contributivitatea ramane legea universala a pensiilor” Macron dixit!

  4. Bei magistraților, c-alminteri nu poci sa va zic,în loc sa băgați de seama c-ați ajuns rușinea societății romanesti din cauza unora dintre voi care-și bat joc de oameni, de lege, pt nu răspund pt abuzurile și fărădelegile lor,voi tot cereți ce nu vi se cuvine! N-aveți decât sa cereți! Sunteți atât de magistrați încât nu știți ca nimeni dinafara tarii nu poate ordona României cu cât sa va plătească și nici cât de mare sa va fie pensia.Putorile europene pot ordona doar sa vi se facă o broșură pe ale cărei coperți sa scrie cu litere de aur „Lege speciala……” dar în interiorul ei e treaba României ce sa scrie și cât sa va dea,iar România o sa va dea cu contributivitatea peste gurile-alea de cersetori ,nimic mai mult.Nicio comisie,consiliu intergalactic nu poate obliga România sa va dea ceva peste cuantumul rezultat din contributivitate.România v-ar putea da ceva-n plus numai dacă vrea ea și dac-ați merita!Si-așa sunteți plătiți regește pentru dezastrul în care ați adus justiția în ochii cetatenilor care nu mai au nici încredere în voi.Aveți 20÷24% încrederea populației același procent din salariu și pensie ar trebui sa primiți! Bre politicienilor, ia faceți bre un referendum pe tema pensiilor speciale și vedeți cam ce vrea poporul!Dacă poporul e de acord,sa li se dea cât cer,dacă nu e de acord ,sa li se dea (m)UE.

  5. Nu ati pupat voi pe Iohannis si tot ce a vrut Dictatoru’ pana s-a vazut cu toata puterea? Acum o sa luati si voi de la Iohannis,asa precum o sa ia toti romanii,din cauza unor votanti neispraviti,prostiti si instigati cu minciuni de catre Tartor si slugile lui.

  6. Bucurati-va, in curand cei din servicii vor avea pensii mai mari decat magistratii! Cati sunt? Habar n’am, nici eu , nici guvernu ca e la secret.Doar la noi. Da e bine asa, hai in cor sa strigam stat de drept! Nu va ingrijorati, acest stat exista deja. In varianta noastra, originala.
    Acesta este spiritul etic al clasei politice.

  7. Nesimtitilor chiar nu aveți un pic de jenă? Salariile trebuie sa tina cont de PIB-ul pe cap de locuitor al României care e de cca 5(cinci) ori mai mic decat al Olandei sau al Germaniei. Salariile voastre sunt ca in tarile de mai sus.
    Câtă lăcomie ! Voi sunteti categoria care sub raport științific sunteti la genunchiul broaștei in raport cu medicii,matematecienii,fizicienii,informaticienii,etc. LA voi sunt vorbe multe si adesea goale!

  8. Pensiile de serviciu sa fie mentinute dar, sa fie impozitate cu 100% ce trece de 6000 lei, asa cum este in SUA, Anglia, Franta, etc., si astfel, magistratii si restul beneficiarilor, nu mai au dreptul sa protesteze. Caci, nici nu este correct sa primeasca pensii fara contributie cei 4 milioane „revolutionari”, la 30 ani de la Lovitura, si, culmea nesimtirii, numarul escrocilor cu patalama de „rivolutionar” creste si in prezent. Dupa cum se plangea Johanis – recent, ca este nevoit sa semneze pt 500 noi aparuti „rivolutionari”, cate 23000Euro/cap de parazit.

  9. Manevre rusinoase din partea CSM a asa zisei puteri judecatoresti clamand iminenta abrogare a pensiei speciale „din perspectiva încălcării independenței și afectării statutului constituțional al judecătorilor”,”din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al procurorilor”.
    Incalcand Constitutia potrivit careia NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE, clasa privilegiatilor in care sunt primii daca nu cumva devansati de serviciile secrete , de „inalti”functionari din ministere,sefi de agentii, consilii de administratie, armata ,CCR, toti vor pensii speciale si salarii speciale ,fara a respecta echilibrul financiar,fiscalitatea si armonizarea drepturilor banesti si de pensie ale tuturor membrilor societatii, mintinind cu nerusinare si sesizand organe exterioare ce nu au nici-o atributie si indreptatire de a fi destinatarele plangerilor lor in hohote ,ca dovada cum vad trepadusii justitiei respectul fata de legea ce constituie obiectul muncii lor si pe care o sfarteca, fata de suveranitatea tarii pe care o parasc ca niste tradatori.Acesti nerusinati vanduti banului,isi fac de ras profesia ,isi fac de ras demnitatea si constiinta pe care le exercita ca niste zdrente ce sunt.Ei nu pot fi mai presus de lege,de la ei porneste nedreptatea si coruptia in Romania.Ei tradeaza legea,statul si independenta lor pe care o fac singuri si infractionala,dependenta de factori externi.Au invatat o lectie de tradare, dispret si ignorare a Constitutiei Ro.,de la Kovesi ,MAcovei, de la serv.secrete si de la Iohannis,de la Coldea,Dumbrava, Helwig,punandu-se in slujba distrugerii legalitatii si independentei in PROFESIA LOR,devenind slujbasii UE.Orbiti de lacomie, aroganta slujesc UE o uniune economica,externa, nu JURIDICA a RO, slujesc banul furat prin „dr.speciale”,tradandu-si profesia,legea si juramantul depus.

  10. Total de acord cu Dvs. Suplimentar, in toate tarile civilizate ale lumii procurorii sunt avocatii statului nefiind inclusi in randul magistratilor. Nu mai vorbim de grefieri care sunt simpli salariati ai instantelor.

  11. Gasca de pseudo-magistrati si-au pierdut credibilitatea si sprijinul majoritatii romanilor, acum cauta sustinere pe meleguri straine. O sa tina un an, doi sau cinci cat mai tine mandatul lui KWJ. Sau crezut deasupra legilor si aucreat o intreaga mafie de subjugare si santajare a judecatorilor, au creat dosare false bazate pe delatiuni false si supraveghere ilegala a persoanelor incomode. Cand au inceput sa iasa in spatiul public aceste ilegalitati in special in zona DNA-ului (Ploiesti, Oradea, Brasov si nu numai) tagma procurorilor au negat evidentele si au cautat sprijin in randul politicienilor si a unei aprti al populatiei argumentand aceste devoalari ca un atac asupra justitiei. Apoi au aprat informatiile privind dosarele judecatorilor santajati pentru a da solutii la comanda in procesele instrumentate la comanda. Pentru cei care mai credeau in cinstea si profesionalismul procurorilor, cazul Caracal a demonstrat cea ce era evident, o gasca de procurori slab pregatiti si prost selectionati promovati in functii de conducere nu sunt in masura sa rezolve o problema punctuala, sunt aserviti clanurilor mafiote si politicienilor corupti. Acum cauta sprijun in exterior. Daca o s-o tina tot asa si nu o sa-si puna ordine si curatenie in sistem masurile care o sa vina in viitor vor fi platite de catre toti procurorii, inclusiv profesionistii, care isi fac constiicios datoria.

  12. Sunt derapaje in sistemul judiciar? Fara numar, consecinta fiind decredibilizarea continua a acestuia.
    Ce-ar fi daca politicienii inhamati sa construiasca o Romanie „normala” ar legifera rapid si credibil norme de conduita si responsabilizare a magistratilor? Nu, ei vor sa desfiinteze SIIJ careia i-au pus talpi serioase inca de la infiintare si au continuat acest demers astfel incat acum sectia este doar decorativa.Pe aceeasi linie se afla si gasca din CSM care are in lucru, de foarte mult timp, actiunile disciplinare impotriva Lulutei si se chinuie sa-i albeasca si pe ticalosii de la Ploiesti, Oradea si multi altii de aceeasi teapa.I-ati vazut pe oengistii soroisti sa ia vreo atitudine pe tema asta?Nu pentru ca spre deosebire de ciuma rosie astia sunt de-ai nostrii.
    Ce ar fi daca…
    Chiar credeti, hai sa fim seriosi! Clasa politica in general nu vrea limpezirea apelor, ii este foarte bine asa, cu lucrurile incurcate etern. Asa gaseste oricand fraieri pe care sa arunce vina.

  13. Tot sa mai ai incredere injustitie Pentru completarea pensiei ,pe.contributivitate ,ar trebui sa faceti cheta , de la cei din tandarei ,de la dinca,boureanu.si toti aia pe.care,i protejatiEi ar trbui sa.va plateasca o taxa de protectie din propiul buzunar,nu din bani publici.

  14. Pensii de serviciu au cu adevarat doar militarii, la fel ca in toata lumea. Magistratii si parlamentarii au adaosuri la pensia contributiva cpe care o are toata lumea si de care nu poti sa te atingi. De adaosuri insa poti, pentru ca nu este normal ca un magistrat sau un parlamentar sa iasa primeasca pensie mai mare decat salariul de baza din timpul activitatii. Adica stau degeaba si incaseaza bani mai multi decat in perioada activitatii? Este aberant! Cat lucreaza primesc tot felul de sporuri. Dar cand nu mai lucreaza, asemenea sporuri sunt total nejustficate.

  15. La plebicist cu cestiunea, neicușorule, la plebicist!
    Să vedem ce spune vocea națiunii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.