Pierdere masivă în tabăra PNL: „Un moment de rătăcire”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, la Drobeta Turnu Severin, în cadrul Conferinţei Regionale a Organizaţiilor Femeilor Liberale, că cei 10 primari PNL din Mehedinţi care în urmă cu o lună au trecut la PSD „au avut un moment de rătăcire”, pentru că nu pot părăsi partidul pe lista căruia au fost aleşi, fiindcă îşi pierd mandatul.

Nicolae Ciucă a precizat că pentru această situaţie conducerea PNL Mehedinţi nu va fi schimbată.

„Legat de primarii care au plecat, nu ştiu în ce condiţii au plecat, că au fost într-un fel sau altul ademeniţi, este treaba fiecăruia. Vreau să vă spun doar atât: fiecare dintre noi am avut un moment de rătăcire. Şi ei au avut un moment de rătăcire. Sunt convins că ceilalţi nu vor avea un moment de rătăcire şi se vor gândi bine înainte să plece, pentru că până la urmă tot la PNL vor reveni, pentru că a fost singurul partid care s-a îngrijit de ceea ce înseamnă derularea programelor din fonduri europene, de PNDR, de „Anghel Saligny”, pe PNDL şi de aceea putem să facem astăzi diferenţa între o administraţie liberală şi alte administraţii. Ca atare, eu îmi exprim speranţa că aceşti domni primari se vor mai gândi încă o dată, pentru că deocamdată nu sunt plecaţi, nu aveau cum să plece. Depinde de dumneavoastră, domnule preşedinte, dacă îi veţi mai primi sau nu”, a spus preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a precizat că cei 10 primari nu pot să plece pe timpul exercitării mandatului cu mai mult de 6 luni înainte de finalizarea acestuia şi ca atare ei sunt încă primari ai PNL.

„Am mai văzut asemenea situaţii în care la un moment dat au zis că ei vor candida pentru un alt partid, după care au revenit şi au spus că electoratul le-a cerut altceva. Ca atare, sunt convins că vor gândi mai bine, vor analiza mai bine şi în funcţie de cum va evolua situaţia, vom vedea unde vor candida. Cert este că în momentul de faţă ei nu au fost chemaţi la întâlnirea pe care am avut-o astăzi, probabil nici nu ar fi venit, dar este o chestiune care ţine de respectul de sine în primul rând şi după aceea este vorba de respectul faţă de electoratul care i-a votat ştiindu-i candidând sub sigla unei anume formaţiuni politice”, a afirmat liderul liberal.

Ciucă a apreciat că gestul PSD Mehedinţi este o „chestiune care ţine de respect reciproc” iar pentru această situaţie conducerea PNL Mehedinţi nu va fi schimbată.

„În ceea ce priveşte ansamblul coaliţiei, este de asemenea o chestiune de respect reciproc în care nu trebuie să avem astfel de atacuri şi trebuie să vorbim în continuare de proiecte, ne gândim la proiecte viitoare, dar când vine vorba de racolarea de primari situaţia stă cu totul altfel. Motiv pentru care ne găsim în această situaţie. Nu se pune în niciun fel problema schimbării conducerii filialei (n.red.: PNL Mehedinţi). Filiala este, aşa cum am spus, una care a reuşit să îşi menţină scorul şi să crească de la alegerile locale la cele parlamentare şi nu putem spune că 9 primari nu te afectează, dar conducerea filialelor, aşa cum i-am văzut astăzi şi cum îi ştiu eu, are resursa necesară şi poate să recupereze foarte repede”, a mai spus preşedintele PNL.

Preşedintele PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, care este şi preşedintele CJ Mehedinţi, a anunţat în urmă cu o lună că 10 primari PNL din judeţ vor candida la următoarele alegeri din partea PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Revine (din păcate) Iohannis și va scoate din starea de rătăcire, aveți încredere, are fizicul necesar.. inteligența nu-i cerută în Fisa postului.

  2. Cine pleaca dintr-un partid sa nu poata intra in alt partid decat dupa 4 ani. S-ar rezolva multe. Nu mai pleaca nimeni decat cand e foarte hotarat si dezgustat.

  3. O să ajungeți ca țărăniștii!…un praz verde și un pătrunjel…

  4. Ciuca nu prea a înțeles , el e doar un erou de carton obez copypaste cu gradele obținute în birou, cu o poveste de razboi fabricata la tastatura, PNL își dă ultima suflare, era și timpul, era doar marca , in rest doar fripturiști și oportuniști, multa corupție etc

  5. „Halesc rahat cu lopata”, din totdeauna au fost împreună la orice, s-au împărțit pentru a se roti manipulând cetățenii dar au câștigat de fiecare dată în grup sau personal. Ciuca, habar nu are sau, nu recunoaste că meseria liberală Avocat e șansă escrocheriilor psd-istilor și invers.

  6. Pnl e la ora actuala un partid marxist,tradator de tara,intrat in putrefactie.eu sa fiu membru penele as pleca oriunde fara niciun regret.s-a ales praful de partidul BRATIENILOR.

  7. – Scrie…”adinc” un pierde-vara mai sus : ” doar fripturiști și oportuniști, multa corupție ” – asa-i ca opusul acestor caltati peneliste le gasesti numai la sfintii din pesede ? acu’ ca firea nu se da dusa sa vezi cite companii municipale vor apare, 100% in slujba bucurestenilor – clientela din aceste companii va „munci” pe salariul minim pe economie iar diferenta pina la a 7-a vila + maserati > pe sub masa.

  8. Motto:
    „Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice.”
    (George Orwell)
    Traseismul politic este o boală veche. La PSD această practică nedemocratică a fost ridicată la rang de lege, amintind de Ordonanţa de urgenţă OUG 55/2014, numita si „Ordonanta traseistilor” adoptată de guvernul Ponta în august 2014, cu două luni înaintea alegerilor prezidenţiale. Actul normativ a legalizat, pentru o perioadă de 45 de zile, traseismul politic, permiţând aleşilor locali să migreze de la un partid la altul, fără să-şi piardă mandatul. Efectul OUG 55/2014 a fost trecerea a peste 5.000 de aleşi locali, dintre care 552 de primari, de la un partid la altul, 80% dintre ei migrând de la PNL spre PSD.
    Si mai e ceva. Escrocheriile prin care democratia fost pusă intre paranteze, a inceput in 2012 cu prevederea electorala nedemocratică de alegere a primarilor dintr-un singur tur, la care au pus botul si alte partide politice .
    Ulterior, s-a încercat de două ori revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar PSD, care între timp și-a dat seama că este avantajat de sistemul cu un singur tur de scrutin, s-a opus și a reușit să blocheze modificarea legii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.