Piți n-are nici emoții

Piți n-are nici emoții, darămite vreo temere legată de așa numitul dosar Masca. Fostul selecționer a încercat să-l scoată basma curată pe fiul său cel mare și s-a pus pe declarații. Ajutătoare pentru el. 

Fostul selecționer al României spune că el nu are nimic de-a face cu nicio afacere legată de vânzrea de măști și că pe Gabriel Țuțu l-a cunoscut pentru că a vrut să îi vândă o fabrică de arme!

„Ce emoții să am? Alex a fost pus aseară sub control judiciar, nu va mai sta 30 de zile în arest. Eu am spus ce a apărut în mass -media, că aș fi dat eu bani cuiva. Nu mai avem voie să mergem în biroul cuiva? Eu și fiul meu nu am vândut nicio mască, noi nu avem nimic în comun cu asta. MApN a cumpărat de la firma care i-a dat aceste produse o serie de produse, nu măști. Fiul meu nu a fost implicat în achiziții. A fost implicat fiindcă a investit banii mei. Banii ăia care scrieți că i-au intrat lui Alex Pițurcă în firmă erau banii mei, nu erau câștigați. Băiatul meu a vrut să intre în această afacere. După săptămâni, am vrut să cunosc și eu oamenii cu care face afaceri. Eu am cumpărat fosta fabrică de arme de la Filiași, apoi am mers în biroul lui Gabriel Țuțu.  Ce MApN? NU am vorbit cu nimeni niciodată. Implicarea mea în afacere e că l-am împrumutat pe fiul meu să cumpere aceste produse vândute MApN”, a spus Pițurcă.

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, marţi noaptea, cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Magistratul a dispus ca cei doi să fie plasaţi sub control judiciar, având mai multe interdicţii.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de DNA.

Alexandru Piţurcă a fost reţinut marţi pentru 24 de ore, fiind acuzat de cumpărare de influenţă, în timp ce Gabriel Ţuţu a stat şi el o zi în arestul Poliţiei Capitalei.

În acelaşi dosar, Victor Piţurcă este cercetat în libertate, sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

„Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)”, arată anchetatorii.

Într-un context asemănător, procurorii spun că, în perioada 19 martie 2020 – 10 aprilie 2020, Gabriel Ţuţu ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanţii societăţilor implicate în achiziţiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măşti de protecţie neconforme către Ministerul Apărării Naţionale a unui prieten de-al său fără ca acesta să desfăşoare activităţi comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecţie şi efectuarea unor plăţi către acesta (40% din cota de profit rezultată) sub aparenţa unui contract de consultanţă.

„În schimbul acestor ‘servicii’, suspectul Gabriel Ţuţu ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul MApN şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contractele de furnizare, dar şi să efectueze recepţia fără problemă a produselor respective şi să achite la timp facturile emise în acest sens. În contextul menţionat mai sus, suspectul Ţuţu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei”, menţionează procurorii anticorupţie.

DNA mai susţine că Alexandru Piţurcă ar fi acceptat, în mod direct, condiţiile impuse de Gabriel Ţuţu, în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul MApN şi că îi va determina să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecţie împotriva coronavirusului.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Are bani ,nu emotii!Ce sa faca cu emotiile,ca sunt diuretice, nu ajuta la tribonal

  2. Auzi la Piti! Cică a cumpărat o fosta fabrică de armament și apoi s-a pus pe confecționat măști la suprapreț! Ce mafioți! De ce feciorul nu s-a împrumutat la o bancă? Constituire grup infracțional organizat! Nu are nicio vina numai că a fost prins!

  3. Să sperăm că adevărul va ieși la iveală. Ce m-a amuzat, că la știri pe fondul imaginilor cu pițurcă înfățișat, se auzea o maimuță isterică care îi striga tot felul de măscări. Cred că era vestitul #cretinoidrezist care își zice ceaușescu, justițiarul lui pește, îl și condamnare pe pițurcă.

  4. Brusc Pițurcă sr. nu mai are interdicție să vorbească despre dosar !!!! Un discurs dezlânat.

  5. a ajuns Romania, un barbugiu ciufulit sa se traga de sireturi cu seful Romarm! Nu este de mirare ca tara noastra nu mai fabrica nici praf de pusca. Dle Ciuca, macar in industria de armament alunga politicienii, ca vin rusii peste noi si parca te vad cu Peturca, sef de stat major!..

  6. De fapt este vorba de o afacere iesita prost,asta este singura pierdere in acest caz pornit acum cu prea mult tam-tam,asta datorita faptului ca investitorii au fost inshelati de cei care le-au dat aparatura si materilele proaste,probabil chinezi cu chinezariile lor arhicunoscute,iar aia ar trebui urmariti penal,dar a fugit de multa vreme puiul cu atza.Apoi trebuie tinut cont ca treaba asta s-a derulat intr-o perioada de maxima disperare cand,mai ales cei din sistemul de sanatate,erau ingroziti de virusul necunoscut iar ei nu aveau nici macar minimul de protectie si nici macar niste masti de orice fel,mai ales ca nimeni nu punea problema atunci daca mastile sunt corespunzatoare si nimeni nu statea sa le verifice din cate straturi sunt facute ele,pentru ca,de fapt,mastile lipseau cu desavarsire.Dar acum,cand a trecut Covidul,ca si dupa Revolutia antibolsevica din 1989,multi viteji se-arata care mereu „stiu ei mai bine” cum a stat treaba atunci si cine ESTE vinovatii.

  7. Ciuca si Bode sunt tinta. Ciuca nu percuteaza la comanda lui Sorosh de a baga Romania in razboi . Pierde Sorosh bani. Satana nu mai bea sange proaspat de romani . Piturca a dat bani sa cumpere armata o masina de facut masti. E patriot bravo lui.

  8. O mizerie nu e nimic la dosar. Se vede si din stenogramele care circula la unele televiziuni cu texte gen : „inculpatii s-au strans sa-si imparta profitul” sau „la intalnire a venit si orietenul lui.. ” sau „utilajele nu functionau corect”. Ce treaba au procurorii sa vada ca o firma privata a facut un deal prost cu alti privati? Daca mastile nu erau conforme atunci MApN poate cere in proces civil banii inapoi si daune substantiale. Asa se face peste tot daca nu exista dare si luare de mita dovedita. La noi e cu procurori cu aducere cu duba si interviuri naziste care tin 8-9 ore si cu decizii ale curtii la 12 noaptea!!! De parca astia omorasera oe cineva la 4 dupa amiaza si nu mai putea fi lasati pana a doua zi. Pana a doua zi a fost lasat doar monstrul din Caracal sa arda in curte ce dorea el ca evident nu putea arde un cadavru fara sa lase urme.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.