Primul stat din Europa care permite medicilor infectaţi să trateze pacienți

Franţa este pregătită să adopte o nouă măsură fără precedent: este de acord ca medicii infectaţi să continue să trateze pacienţii cu COVID-19. Ministerul Sănătăţii a emis o serie de instrucţiuni în acest sens. Este prima ţară din Europa ce recurge la o astfel de măsură.

Franţa le permite lucrătorilor din domeniul sănătăţii care sunt infectaţi cu coronavirus, dar care au simptome uşoare sau chiar deloc, să continue să îşi trateze pacienţii. Este o măsură de urgenţă ce are drept scop atenuarea penuriei de personal din spitalele şi instituţiile medicale franceze care se luptă cu o explozie a numărului de cazuri de infectări.

Scutirea specială de la regulile de carantină din Franţa va fi valabilă în spitale, în casele de îngrijire pentru bătrâni, dar şi în cabinetele medicale individuale. Aceasta se poate aplica medicilor şi îngrijitorilor doar dacă aceştia sunt complet vaccinaţi şi dacă nu tuşesc sau strănută. În plus, în instrucţiunile prezentate de Ministerului Sănătăţii, se precizează că lucrătorii infectaţi nu ar trebui să fie în contact cu pacienţi nevaccinaţi sau cu cei cu risc mai mare de îmbolnăvire.

Autorităţile au declarat că este un risc calculat şi că nu exclud posibilitatea ca lucrătorii din domeniul sănătăţii şi îngrijitorii confirmaţi cu COVID-19 să-şi infecteze colegii şi pacienţii, însă este necesară menţinerea în funcţiune a serviciilor esenţiale pentru populaţie.

Liderii spitalelor au spus că noua flexibilitate de la autoizolare îi va ajuta să astupe golurile de personal, notează Associated Press.

„Dacă sistemul devine foarte tensionat şi 50% din personalul nostru este pozitiv, aceştia vor veni la lucru deoarece pacienţii vor trebui în continuare îngrijiţi”, a spus prof. Marc Leone, şeful de anestezie la Spitalul Nord din oraşul sudic Marsilia.

Cu varianta Omicron care este deosebit de contagioasă şi care provoacă creşteri ale infecţiilor în multe ţări, guvernele şi industriile au avertizat că regulile de autoizolare duc la lipsuri de personal într-o serie de sectoare. Deocamdată, doar Franţa pare să fie singura ţară deschisă la posibilitatea ca personalul medical să lucreze în timp ce este infectat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Discriminare, medicii infectati sa trateze toti pacientii nu doar pe cei infectati de Covid19… apropo de ce intrebam la inceputul stupiditatii cu masca de protectie. Daca mastile functioneaza delirau ei, chirurgii infectati ar putea sa intre in sala de operatie bolnavi. „Trust the science”

  2. Este „dispozitie” la nivel mondial. USA, Canada, etc. au luat aceleasi masuri pentru tot personalul medical.
    Arahatul se va supune ordinelor si va invoca lipsa personalului medical…
    La doctorii INFECTATI li se permite sa TRATEZE pacienti sanatosi, iar la Novak Djokovic (1 ATP) SANATOS nu i se permite sa joace tenis…
    MANIPULARE, IPOCRIZIE, Guvern Mondial.
    Asta ati vrut, asta aveti.

  3. Și se vrea ca eu să ascult ce spun guvernanții și să mai cred în „știința covidului”, în protecția oferită de vaccin, de mască și de umblatul noaptea pe stradă…

  4. „se poate aplica medicilor şi îngrijitorilor doar dacă aceştia sunt complet vaccinaţi ”
    Pai ce sa mai intelegi?
    MEDICII SUNT COMPLET VACCINATI SI BOLNAVI?
    Nu se poate tovarasi, numai nevaccinatii sunt bolnavi!

  5. Medicii infectati sa trateze pacienții
    neinfectati și pacienții infectati sa se îmbrățișeze cu medicii neinfectati. Abia atunci se va realiza planul idiot al idiotilor cu mintea depusa in bănci ca să primească dobânda după ea sau ca să fie investita în afaceri profitabile. Restul e bâlci cu animale bolnave și rate desalate de calul Globalist iubitor de plăceri și dureri perverse.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.