Primăvara aceasta Teatrul Național de Televiziune se vede și pe TVR 1!

Telespectatorii TVR vor putea să vadă teatru tv pe TVR Internațional – vineri, pe TVR Moldova – sâmbătă, pe TVR 3 – duminică și pe TVR 1 – luni, de la ora 21.30

Pentru acest sfârșit de săptămână, Casa de Producție TVR vă propune „Livada de vişini”, de A.P. Cehov, în regia lui Alexandru Lustig, o coproducţie TVR şi Fundaţia Teatru Contemporan (Premiul criticii FNT pe 2016 – Valeria Seciu – actriță cu vocație cehoviană pentru rolul Ranevskaia)

 

„Livada de vișini” de A.P. Cehov, regia artistică – Alexandru Lustig

În distribuție: Valeria Seciu, Ion Besoiu, Marian Râlea, Dan Aștilean, Ioana Anastasia Anton, Andreea Bibiri, Mihai Călin, Gelu Niţu, Anca Sigartău, Adrian Ciobanu, Dan Rădulescu, Ruxandra Maniu

Echipa TVR

Director imagine – Cristian Stoian

Scenografie – Dana Moraru

Costume Valeria Seciu – Lia Manțoc

Costume – Silvia Porojnicu

Sunet -Valentin Bartolomeu

Machiaj – Oana Cristescu

Coafură – Claudia Mehedințu

Asistent regizor artistic – Zoe Bălan

Editor imagine – Lulu Chedric

Redactori : Cristina Anton, Ligia Baboş, George Vasile

Regia de montaj – Judith Georgescu

Regia de studio – Gabriel Șerban, Lucian Stăncila

Producția – Cezarina Harabor

Steadycam – Laurentiu Bengescu, Ion Istrate

Operator MHH – Mihai Nagy, Elvin Tomescu

Cameramani – Carmen Birtea, Alexandru Ghiță, Adrian Dănăila, Ionuț Spătaru, Gabriel Oprea, Horia Ilinca

Producător: Liana Săndulescu

Program de difuzare:

TVR Internaţional: vineri, 12 aprilie, ora 23:00

TVR Moldova: sâmbătă, 13 aprilie, ora 11:30

TVR 3: duminică 14 aprilie, ora 20:00

 

Luna aceasta se împlinesc 40 de ani de la premiera spectacolului „Micul Infern” de Mircea Ştefănescu și 20 de ani de la moartea actriţei Silvia Dumitrescu Timică.

Luni, 15 aprilie, la ora 21.30, pe TVR 1, Casa de Producţie TVR vă propune IN MEMORIAM Silvia Dumitrescu Timică, spectacolul „Micul Infern” (cu reluare la ora 01.30)

 

MICUL INFERN  (preluare de la Teatrul Nottara în anul 1979)

de Mircea Ștefănescu

În distribuţie: Silvia Dumitrescu Timică, Lucia Mureşan, Ion Dichiseanu, Ştefan Radof, Emilia Dobrin, Dorin Moga, Ion Siminie

Muzica: H. Mălineanu

Costume: Lidia Radian

Decoruri: Mihaela Demetriade

Regia şi adaptarea TV: Mihai Berechet

 

Silvia Dumitrescu Timică s-a născut la data de 29 octombrie 1902 în Craiova. A jucat timp de 75 ani, mai întâi la Teatrul Ventura din București, iar din 1947 la Teatrul Național București. Unul dintre rolurile memorabile a fost cel al Coanei Eleonora Arbore din „Micul infern” de Mircea Ștefănescu. Montarea  a avut premiera la Teatrul Nottara în martie 1977.

Ultima reprezentație a avut loc în 1992, când artista împlinise 90 de ani și spectacolul era la cea de-a 250-a reprezentaţie. Atunci, Radu Beligan a spus: „Dacă marele Talma se putea mândri că a jucat în faţa unui parter de regi, Silvia Dumitrescu -Timică se poate mândri că a jucat în faţa unui parter de mari actori”.

Ajunsă la o vârstă respectabilă, iată ce declara marea actriţă despre activitatea din teatru: „Mă dor toate oasele. Mă duc la teatru, în cabină, nu mai am nimic, urc de şase ori o scară mare şi cobor într-un picior de câte ori mă schimb. Întotdeauna am iubit această meserie şi am făcut sacrificii pentru ea. Nu am fumat, nu am băut, nu am pierdut nopţi, am ajuns prima la repetiţii, mergeam mult pe jos, toamna prin ploaie, la căderea frunzelor, la prima ninsoare. În teatru se cunoaşte când faci abuzuri. N-am avut niciodată invidii, n-am căutat să fac rău nimănui. La mine totul vine din suflet. Şi viaţa mea, şi personajele pe care le joc…”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.