Răspunsul lui Rafila: Vine valul 6?

„Nu ne punem problema unui val 6 în acest moment”, declară ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, întrebat despre cazurile cu subvarianta Omicron BA.2 existente în România.

În condițiile în care majoritatea cazurilor din România sunt cu Omicron, Rafila a fost întrebat dacă s-au făcut secvențieri pentru a vedea câte sunt cu BA.2.

„Erau 13 cazuri de variantă BA2. Nu ne punem problema unui val şase în acest moment. Este vorba despre imunitatea obţinută la nivel populaţional fie prin trecerea prin boală, fie prin vaccinare, fie prin amândouă. Studiile sunt destul de limitate. Cred că ar trebui să vedem mai multe studii şi să nu ne referim la un singur studiu care a fost citat de un coleg de la Timişoara”, a spus Rafila într-o conferinţă de presă

Ministrul Sănătății a spus că cifrele arată că am trecut cu bine peste acest val și măsurile luate au fost bune. Astfel, în următoarele 3 săptămâni vom ajunge la un număr cu trei cifre în cazul raportării zilnice.

Rafila a spus că s-a intrat pe un trend descrescător și e o diferență foarte mare, nu numai în ceea ce privește media săptămânală a numărului de decese, ci și durata de evoluție a acestui val, care va avea o durată mai scurtă.

„Sperăm că și numărul de decese înregistrat în acest în acest val să fie net inferior situației din valul 4, când, în total au fost înregistrate 24.000 de decese. În ceea ce privește evoluția numărului de testări raportate, observați că rata de pozitivitate a scăzut de la circa 30 % la sfârșitul lunii ianuarie. E vorba de media săptămânală de 19,5%, deci o scădere semnificativă care se corelează foarte bine și cu scăderea numărului de cazuri”, a spus Rafila.

Potrivit ministrului, tulpina Omicron devine cvazidominantă în România și peste 95% din totalul secvențierilor arată că bolnavii au această tulpină.

„Cred că această evoluție va încheia de fapt și acest al 5-lea val al pandemiei în următoarele 3 săptămâni. Cred că în următoarele 3 săptămâni putem să discutăm despre revenirea la valori scăzute ale numărului de infectări și sperăm să revedem acest trend cât mai rapid. Poate mai repede decât 3 săptămâni. În ceea ce privește numărul de cazuri de la terapie intensivă, o primă țintă, dacă vreți, ar trebui să fie atinsă, ar trebui să fie scăderea sub 50 % a gradului de ocupare a paturilor de la terapie intensivă, adică sub 900 de cazuri la terapie intensivă. Și, bineînțeles, acest lucru să fie corelat cu un trend descrescător general al numărului de cazuri noi înregistrate, dar și al numărului de cazuri internate și în secțiile de terapie intensivă”, a mai spus Rafila.

Ministrul Sănătății a precizat că a fost o scădere a numărului de cazuri intervalul 14 – 21 februarie.

„Această evoluție descendentă este legată de faptul că nu există niciun fel de estimare că se va ajunge la maximul ocupării capacităților de spitalizare, respectiv de spitalizare la secțiile de terapie intensivă. Am trecut cu bine de acest val. A fost o abordare corectă din punct de vedere al sănătății publice, care a menținut deschise școlile care a menținut deschise activitățile economice și care cred că se va solda în final și cu mult mai puține victime. Sigur sunt lucruri care tin de modul în care tulpina Omicron produce îmbolnăvirile, dar având în vedere numărul mare de cazuri înregistrat până în acest moment, cred că a fost o bună abordare”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. De cind nu mai sintem obligati sa purtam cirpa peste gura ? Chiar nu aveti putin respect pentru ” constitutionalistii ” numiti politruc la ccr ?

  2. teste care nu testeaza nimic, eventual ceva secvente de virus grip cunscut, isterie prin care s-a propagat minciuna covrig si uciderea batranilor in lagarele spitalicesti, dah domnule toritionar cam asta este ADEVARUL. si va va izbi pe toti curand judecata pentru GENOCID SI DISTRUGEREA ECONOMIEI TARII.
    traducere*
    https://waikanaewatch-org.translate.goog/2022/02/03/admission-from-the-fda-on-the-notoriously-unreliable-pcr-test/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=wapp

    https://waikanaewatch.org/2022/02/03/admission-from-the-fda-on-the-notoriously-unreliable-pcr-test/

  3. Întrebarea in avans „” când vine valul x”este o inepție care nu face decât sa pregătească următoarea etapa din planul World Schizo Forum. Iar măgarul OMS-lui rage la derută ca „în acest moment” nu se exista, dar mai încolo, când le-o veni bine, mai scot din fecalele testelor „doctorului” Drosten încă o mutație, un alt patogen(vorba psihopupu Geitz) pt reîmprospătarea isteriei.
    Doar nu vom fi iarăși naivi sa mai acceptam mizeriile lui, ale lui Arahat&co,în loc sa ii luam pe făraș.

  4. Rafilaaaaa, in tarile civilizate, chiar daca au avut 37’000 virusati in ultumele 2 saptamani, au ridicat toate restrictiile, conteaza economia tarii sa aiba cu ce trai din ce muncesc cetatenii! Ai intrat pe felia lui Voiculescu, Tataru, Arafat si tuta usr-ista care bora doar cosmaruri primite de la excrocii caposi care au in plan decimarea globala si impunerile de la ue?

  5. Iar ii face Rafila concurenta Andreei Esca si ne prezinta stirile?
    Ceva concret din activitatea(?) ministerului ce-l pastoreste nu aflam?

  6. In afara de nu stiu, s-ar putea, nu sunt sigur, nu cred, ce altceva mai face min.sanatatii.un spital din alea 8 promise nimic, au pierdut proiectele?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.