Românii au luat fața americanilor, în Maldive

Românii, mai tari ca americanii. Covidul pare că a schimbat preferințele românilor în privința destinațiilor externe. Aproape 1.500 de turişti români au ajuns în primele zece zile din ianuarie în țara insulară din Oceanul Indian. Acest număr poziţionează România pe locul cinci în topul ţărilor care au trimis cei mai mulţi vizitatori stră­ini în îndepărtatul stat asiatic.

Paradoxal, România stă astfel mai bine decât Germania, Elveţia, Franţa sau SUA, state unde salariul me­diu şi puterea de cumpărare sunt incomparabil mai mari ca pe plan local, potrivit unui raport al autorităţii de turism din Maldive.

Pe primele locuri se află Rusia, India, Ucraina şi Kazahstan.

România este singură „responsabilă“ pentru aproape 5% din toţi turiştii sosiţi în Maldive în primele zile ale acestui an.

„Am introdus primul charter România-Mal­dive la începutul lunii noiembrie, iar cererea ne-a depăşit orice aşteptări“ (…) „Am suplimentat cu două zboruri în perioada Revelionului şi am introdus încă şase chartere în ianuarie şi februarie. E foarte probabil să prelungim operarea până în luna martie, pentru a reuşi să facem faţă tuturor solicitărilor“, spunea recent Alexandru Mărginean, manager general al agen­ţiei Karpaten Turism – Divizia Turism Extern.

Explicația este relativ simplă. În primul rând este vorba de lansarea curselor charter de către agenţiile locale de turism, ceea ce înseamnă că există pentru prima dată zboruri directe către această destinaţie, scrie ZF.

În al doilea rând, numărul destinaţiilor deschise călătorilor este redus, motiv pentru care unii turişti s-au orientat către Maldive chiar dacă poate, în mod normal, mergeau la schi sau în altă ţară. Nu în ultimul rând, numărul de cazuri de Covid-19 este relativ mic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. vrem o lista publica cu numele si provenienta veniturilor acestor indivizi

  2. @ magic Nu este nevoie de o listă . Dacă vă uitați puțin în jur îi vedeți .Nu cu multe zile în urmă era anunțat decesul unui milionar de…42 de ani etc.Deci major era cam prin 2000 și.De unde bănetul, dacă nu de la iubiții lui babaci?Sau poate că era un talent financiar!Sunt bani furați , pentru că cel care a stâns leu cu leu nu-și permite să dea cu ei în câini.

  3. dar tu n-ai auzit de ”lumea” buna a unei Bianca, Monica Gabor, Andreea Marin, era vremuri cand in presa se scria ca Stupide Stupide castiga 30.000 de euro/luna, asa ca au fetele la ciorap/jartier ceva maruntis si este plina tara de VIP-ese tunate si insotitori ca Truica, Printul. Romania este privatizata de 30 de ani, topul milionarilor era odata prin 2000 de 500 acum or fi mai multi. Apoi mai sunt si bugetarii de lux cu peste 10.000 de lei/luna de la CCR si derivate…numai noi ne gandim cum sa scapam de masca pe o strada pustie, ei au gasit o insula „pustie”, fiecare cu gustul lui…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.