Speranțe pentru salvarea diavolului tasmanian

Un grup de adulți sănătoși din specia diavolul tasmanian a fost descoperit în Australia, dând oamenilor de știință speranțe că specia ar putea fi salvată de la dispariție, potrivit BBC.

Ei au fost descoperiți de oameni de știință care efectuau o expediție de conservare a speciei în sud-vestul Tasmaniei. Numărul acestora a scăzut drastic din cauza răspândirii unei boli infecțioase la nivelul feței. Mai mult de 80% din diavolii din Tasmania au pierit din cauzaacestei boli, scrie presa locală. Boala se răspândește atunci când se bat sau se împerechează.

Expediția este o colaborare între Programul Save the Tasmanian Devil, Facultatea de Științe a Universității din Sidney, Universitatea din Sidney și Toledo Zoo din Ohio (SUA). Oameniide știință au petrecut opt zile explorând sălbăticia de-a lungul Wreck Bay și Nye Bay, căutând diavoli pentru a efectua unele teste.

Vești foarte bune

După ce au luat mostre de țesut, cercetătorii vor studia genetica diavolilor tasmanieni sănătoși pentru a-i compara cu populația infectată. „Cele 14 exemplare erau în stare bună. Și, cel mai important, nu prezentau niciun semn de boală. Rezultatele arată că populația din această zonă a coastei de sud-vest este mică și sănătoasă“, spune dr. Sam Fox, șeful echipei și biolog adjunct la Toledo Zoo. „Dsescoperirea unor diavoli tasmanieni cu diversitate genetică proaspătă ne oferă oportunități“, spune dr. David Pemberton, managerul programului Save the Tasmanian Devil Program.

 

La începutul acestui an, cercetătorii de Universitatea Cambridge din Marea Britanie spuneau că anumite medicamente umane anti-cancer ar putea ajuta la salvarea speciei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.