Stație de transformare nouă pentru Porțile de Fier 2

Transelectrica a scos la licitație în SICAP un contract de 72 milioane lei pentru proiectarea și execuția lucrărilor la stația de transformare de 220 kV Ostrovu Mare, de lângă hidrocentrala Porțile de Fier, care va asigura evacuarea în Sistemul Energetic Național a energiei de la Porțile de Fier 2, gigantul ansamblu hidroenergetic făcut în anii ’70 în parteneriat cu sârbii.

Analiza făcută anterior de Transelectrica în zona Porțile de Fier, Halângă, Cetate, Gogoșu au arătat necesitatea schimbării soluţiei de evacuare a energiei produse în CHE Porţile de Fier II către SEN, ca urmare, această investiție a fost inclusă în planul de dezvoltare din perioada 2020-2029.

„Stația 220kV Ostrovu Mare va fi amplasată în judetul Mehedinti, lângă stația existentă 110/20/6 kV Ostrovu Mare aparținând SC Hidroelectrica SA, care se găsește în imediata vecinătate a CHE Portile de Fier II. Terenul pentru stația nouă de 220 kV se află în proprietatea C.N.T.E.E. Transelectrica S.A.”, citim în descrierea licitației.

Contractul se întinde pe 24 de luni, iar ofertele se vor deschide în 16 octombrie, departajarea lor se face în funcție de preț și de garanția acordată lucrărilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 1085 Articole
Author

3 Comentarii

  1. „licitație în SICAP un contract de 72 milioane lei pentru proiectarea și execuția lucrărilor la stația de transformare de 220 kV Ostrovu Mare”

    licitatia in SICAP este digitalizata .
    un milion de conditii „electronice”-
    cine stie cine va,vor pune mainile pe ea,
    poate secu „proiectantul inteligence-cibernetyk” etc…
    Dumnezeu cu mila,nimic nu mai este clar,transparent si cunoscut…

    „gigantul ansamblu hidroenergetic făcut în anii ’70 în parteneriat cu sârbii.”,facut de batrinii aia chinuiti in azile,sau de catre ingineri,muncitori azi dispretuiti,risipiti prin lume sau aole si ulcele de pe urma muncii carora huzuresc,hotii actuali?

    toate licitatiile publice de interes major cum ar fi asta,se fac la nivel de tante UE-
    Stiu mai bine actualii maestrii de ceremonii .
    dar lauda este ca nici n-a fost proiectat,dar pus in pagina cu „executia”,adica nimic linga nimic.

  2. Când naiba a avut timp să se învechească ailantă că are doar 25-30 de anișori, adică e tânără pentru o stație? Cuprul transformatoarelor îmbătrânește cam peste încă 25 iar oloiul cred c-a fost schimbat de câteva ori, sau mă-nșel? Facem ca prin cartiere, scoatem mormăitoarele vechi cu 90% randament și băgăm d-alea aerisite de 80% după care încălțăm fraierii la tarif ?

  3. ar trebui protejate (folie de cupru deasupra sau aluminiu ,cu izoland subtire sub si conectata la terra/pamant) ptr emisiile de microunde TOATE CHINEZARIILE ELECTRONICE ,BATERIILE DE MASINA,…. altfel vor fi accidente „ciudate” .
    microunde,ultraviolete,ate tipuri de radiatii sunt de la exploziile solare (rusii v-au avertizat sa nu credeti ca va iradiaza ei=asta cred eu,nu stiu sigur)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.