Sterian (Transgaz): N-avem consum de gaze în industrie

România se află în cea mai bună poziție în ceea ce privește securitatea aprovizionării cu gaze, a declarat Ion Sterian, director Transgaz, la Central European Gas Congress de la Sibiu.  “Prin investițiile de la Depogaz, susținute de Romgaz, s-a mărit capacitatea de înmagazinare față de anul trecut cu 100 de milioane de metri cubi, ajungând la 3,17 miliarde. Avem astăzi înmagazinați 3,065 miliarde de metri cubi, corespunzător unui procent de 96,23%, cu 1,22 % mai mare decât media europeană. Pot să spun că suntem cu 477 milioane de metri cubi de gaze mai mult înmagazinate astăzi față de aceeași dată a anului trecut.  În plus, s-a mărit capacitatea de extracție din înmagazinare – și cine mă cunoaște știe că m-am plâns de câțiva ani că nu avem capacitate mai mare de extracție din înmagazinare.
Din păcate, mare parte din consumul de gaze al României de astăzi se duce în activitatea casnică. De exemplu, azi, la un consum de 14,2 milioane de metri cubi de gaze,  peste 80- 90% înseamnă consum casnic.
Vreau să vă spun că în statele occidentale și vă dau exemplul Spaniei, care are un sistem de transport similar României, raportul este 70% consum pentru  industrie, 30% pentru populație. Asta ar trebui să ne dea de gândit în viitor. O țară fără producție este o țară fără viitor”, a spus directorul Transgaz.
Cu alte ocazii, acesta a menționat că România va înregistra un consum industrial în creștere, în anii ce urmează, pentur că urmează a fi ridicatemari capacități termoeelectrice, cum ar fi Mintia. Rămâne însă problemaprocesării gazului în chimie și petrochimie, unde capacitățileRomâniei nu mai există sau nu mai funcționează.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1085 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Semnal clar ca industria este la pamant. Toti ,,profesorii” de afara au repetat obsesiv inchideti…inchideti. Cozile de topor si tradatorii de pe aici, au executat fara cracnire. Acum stam cu mainile intinse.

  2. „N-avem consum de gaze în industrie” inseamna ca nu mai avem industrie asta se intelege din zisele acestui sekurila imbatranit in rele.

  3. Nu avem consum de energie in industrie? Dar ce industrie mai exista in Romania, in afara de: industria bugetarilor de lux confortabil care consuma energia financiara a bugetului de stat? Nu exista productie in Romania, nu exista sustenabilitate pentru pensionarii obisnuiti care au contribuit la propria pensie 35-45 ani! Dar exista sustenabilitate pentru fabrica industriala de bugetari de lux pe banda rulanta oriunde, oricum si oricat.

  4. Pentru că nu mai avem industrie :)))
    Mulțumim pentru asta trădătorilor de la SRI și tuturor partidelor de slugi care s-au perindat la guvernare din 90 până azi

  5. hahhaha, acuma incepe sa se mai trezeasca si cititorii si directorasii nostrii… da bah, n-avem consum pe industrie pentru ca nu mai avem industrie… in afara de asta, Spania are vreo 45 milioane populatie, si aia dau drumu’ la incalzire 2 saptamani pe an, restul e industrie. noi producem „servicii”… acuma ca le scot facilitatile la „IT-isti”, poate in curand si un impozit progresiv, sa vezi cum o sa-i externalizeze in India si China

  6. Mintia nu mai e a Romaniei, ca au vandut-o tradatorii la un pret de nimic la americani deghizati in irakieni. Si le vom face si magistrala de gaze gratis.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.