SUA vor anunța noile sancțiuni împotriva Coreei de Nord

Casa Albă a anunțat luni că noile sancțiuni împotriva Coreei de Nord vor fi anunțate după încheierea unui „proces juridic” din partea Statelor Unite, în timp ce Pentagonul susține că țara este pregătită pentru un atac din partea Phenianului, relatează site-ul agenției Yonhap.

În luna noiembrie, președintele american Donald Trump a anunțat impunerea unor „sancțiuni suplimentare majore” împotriva regimului de la Phenian, ca răspuns la testarea unei noi rachete balistice intercontinentale.

„Lucrăm prin intermediul unui proces juridic. Este un pic mai complicat și, odată ce vom depăși acest moment, vom putea să parcurgem mai multe detalii cu privire la motivul întârzierilor”, a precizat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders.

Între timp, Pentagonul a anunțat că Statele Unite sunt „bine poziționate” pentru a face față unei amenințări cu rachete balistice lansate din Coreea de Nord.

„Nu pot să comentez în privința unor informații specifice despre Coreea de Nord. Dar vă pot spune că, având în vedere arsenalul complet de capacități pe care le avem, suntem bine pregătiți să gestionăm acest lucru. Vom rămâne vigilenți alături de partenerii noștri din Coreea de Sud și Japonia, pentru a ne asigura că putem face față oricărei amenințări nord-coreene”, a declarat colonelul Robert Manning, purtătorul de cuvânt al instituției.

Coreea de Nord este vizată de sancțiuni din partea Consiliului de Securitate al ONU încă din 2006, din cauza dezvoltării programelor nucleare și cu rachete balistice. În mod tipic, China și Rusia au agreat sancțiuni împotriva Phenianului doar după testarea unor rachete balistice cu rază lungă de acțiune sau a unei arme nucleare.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a adoptat în unanimitate două rezoluții de sancționare a Coreei de Nord, după cele două teste din luna iulie cu rachete balistice cu rază lungă de acțiune și cel de-al șaselea și cel mai puternic test nuclear efectuat în luna septembrie. Au fost impuse interdicții privind exporturile și călătoriile și au fost blocate activele mai multor oficiali nord-coreeni.

Recent, președintele SUA, Donald Trump, le-a cerut oficialilor americani să facă presiuni asupra altor țări pentru a izola Coreea de Nord, până când regimul de la Phenian își dă seama că nu are altă opțiune decât să renunțe la programul nuclear și de rachete balistice.

Obiectivul principal este diminuarea resurselor financiare necesare pentru dezvoltarea nucleară. Acest lucru va depinde în mare măsură de cooperarea Coreei de Nord cu China, care este responsabilă pentru 90% din comerțul exterior al Phenianului și principalul aliat al regimului Kim Jong-Un.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Din anul 676 Coreea a fost unita pana la al doilea razboi mondial, cand URSS si SUA au impartit tara in doua !E tragic cum fratii se lupta intre ei,exact cum vroia Rusia sa faca si cu Moldova impotriva Romaniei!Cand dominatia familiei comuniste din Nord va dispare,tarile se vor uni si vor scapa si de rusi si de americani,in folosul Chinei:)))in scenariul optimist,in scenariul pesimist SUA va plati la greu un eventual razboi,nu are cum sa castige…Cel putin Rand Corporation a prezentat studiul ….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.