Top 5 datornici privaţi la stat în executare silită

Cel mai mare debitor privat la stat rămâne producătorul de locomotive şi motoare Electroputere Craiova. Marea majoritate a companiilor prezente în top sunt deţinute de firme ori cetăţeni străini.

Electroputere Craiova este compania cu cele mai mari obligaţii restante la bugetul de stat – circa 113.000.000 de lei. Firma deţinută de arabii de la Al Arrab se află, constant, în topul rău platnicilor privaţi din România şi, de mai mult de un an, este în executare silită, scrie money.ro.

Pe locul doi găsim societatea Invest Romit aflată în proprietatea lui Răzvan Olteanu (5%) şi italianului Mavio Matteo (95%) cu o datorie de 105.000.000 de lei. Societatea, înfiinţată la începutul anului 2007, nu a depus niciun bilanţ contabil la registrul comerţului sau Ministerul de Finanţe. Aceasta este singura afacere a italianului în România, în timp ce Olteanu figurează cu alte trei firme la Registrul Comerţului.

Locul trei în „topul ruşinii” este ocupat de UCM Reşiţa. Producătorul de motoare şi turbine deţinut de compania INET AG înregistrează datorii de peste 86.000.000 de lei. Compania este listată şi la Bursă având simbolul UCM şi are o capitalizare de 30,6 milioane de lei.

Un nou intrat în top este SRL-ul Hermes Impex din Călăraşi deţinut de cetăţeanul bulgar Zhekov Ivan. Firma are ca obiect de activitate colectarea deşeurilor şi resturilor şi datorii neplătite la stat de 84,5 milioane de lei.

Firma mamă a combinatului RAFO Oneşti are de plătit la stat aproape 80.000.000 de lei. Petrochemical Trading are sediul în Austria însă este deţinută de un om de afaceri rus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.