Un mameluc la Curtea Constituțională a României

Dimitrie-Bogdan Licu, candidatul și alesul PSD pentru postul de judecător la Curtea Constituțională a României, este un personaj sulfuros cunoscut pentru apartenența la diferite grupuri de interese de tip mafiot ce asigură protecția oamenilor politici în fața brațului lung al legii, se arată într-un articol preluat de pe anchetatorii.ro

Cu ajutorul domnului Licu politicieni de frunte ai statului român au dobândit protecție pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp. Printre cei mai vorace infractori din anturajul candidatului Licu îi putem enumera pe generalul Gabriel Oprea, Sorin Blejnar(omul cu șpăgile din regimul Băsescu), generalul SRI Ovidiu Soare și nașul Mircea Tudor, mai precizează sursa citată.

Odată ajuns în fruntea Curții Constituționale a României, Bogdan Licu, nu va fi altceva decât un mameluc ce răspunde ordinelor venite de la grupurile de interese care l-au promovat în funcții de conducere de mai bine de 21 de ani, se mai precizează în articolul care mai arată:

Licu și Ciolacu au trecut prin școală ca gâsca prin apă

Studiile candidatului PSD Dimitrie-Bogdan Licu sunt nedemne pentru un magistrat ce va ocupa funcția de judecător la CCR. Studiile domnului Licu sunt la fel ca ale președintelui PSD, Marcel Ciolacu. Au trecut prin școală ca gâsca prin apă.

Marcel Ciolacu a aboslvit în 1995 Facultatea de Drept din cadrul Universității Ecologice din București, o universitate neacreditată.

Candidatul PSD pentru un loc de judecător la Curtea Constituțională a studiat dreptul la Universitatea particulară Spiru Haret din București (1991 – 1995), deasemenea universitatea nefiind acreditată. Diploma lui Bogdan Licu a fost eliberată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Bogdan Licu a obținut media 7,54 la licență, iar media anilor de studii din facultate a fost 7,08. La disciplina Drept penal, Licu a fost notat cu 5 și la drept civil cu 6. Media generală a fost „salvată” de Dreptul muncii, unde procurorul a obținut 10.

Bogdan Dimitrie Licu are o vechime de 25 de ani ca procuror, cea mai mare parte a carierei fiind șef datorită prietenilor săi din masonerie și politică.

Pe 2 martie 2020, Secția pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) i-a acordat aviz negativ pentru ocuparea funcției ca numărul 2 în Parchetul General.

Licu a fost selectat pentru funcția de prim adjunct al Procurorului General de liberalul Cătălin Predoiu, ministru al Justiției. În ciuda avizului negativ al CSM, care este și consultativ, Licu a fost numit în funcție de președintele Klaus Iohannis prin decret prezidențial.

Potrivit art. 143 din Constituție, una dintre condițiile pentru numirea în funcția de judecător constituțional este „înalta competență profesională”.

Ce au reținut colegii procurori din CSM despre Licu? Că „nu are o viziune managerială certă”, că a dat „răspunsuri evazive”, că „nu-și asumă responsabilitățile specifice funcției”.

O altă critică a procurorilor din CSM la adresa lui Licu a fost chestiunea apartenenței sale la o lojă masonică, candidatul fiind filmat în urmă cu mai mulți ani la o ceremonie de acest tip alături de Sorin Blejnar, fost șef al ANAF și condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru fapte de corupție.

Al doilea coleg de lojă al lui Licu era generalul SRI Ovidiu Soare, condamnat la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare, tot pentru fapte de corupție. Ulterior, Licu a recunoscut că a făcut parte din organizație în perioada 2003 – 2012.

Nașul lui Licu conducea o grupare criminală – sute de mii de euro cash pentru finul

Nașul lui Bogdan Licu, Mircea Tudor, a fost acuzat de DNA de crearea unei grupări criminale prin care se plăteau șpăgi de milioane de euro pentru contracte cu dedicație.

Potrivit DNA, în 2010-2011, omul de afaceri Mircea Tudor, patronul firmei MB Telecom, i-ar fi dat 1,5 milioane de euro unui avocat din Alexandria, Liviu Ardeiaş, pentru ca acesta să intervină pe lângă funcţionari de la Autoritatea Vămilor astfel încât firma lui Tudor să obţină contacte de securizare a frontierelor. Într-adevăr, compania lui Mircea Tudor a încheiat în acea perioadă contracte cu Autoritatea Vămilor în valoare de 79 de milioane de lei. Comisionul – reprezentând, potrivit DNA, plata traficului de influenţă – ar fi fost mascat sub forma unui contract de prestări servicii în baza căruia avocatul i-ar fi acordat consultanţă omului de afaceri în materia respectării standardelor Schengen.

„Suma de 6 milioane lei (1,5 milioane de euro- n.r.) încasată de către Ardeiaş Liviu de la societatea lui Tudor Mircea a fost înregistrată în contabilitatea acelei societăţi drept cheltuială cu achiziţii de prestări servicii, deşi suma ar fi fost folosită, în realitate, pentru plata influenţei susmenţionate„, arată DNA într-un comunicat.

Sute de mii de euro cash pentru finul Licu

„S-au strâns relaţiile (e vorba de relaţiile cu Bogdan Licu – n.r.) între noi până când am devenit foarte buni prieteni. După aia i-am propus să se mute lângă mine. Eu eram deja în Baloteşti şi s-a mutat. A fost un teren de vânzare. I-am zis: «Bogdan, e un teren de vânzare aproape, la două case de mine». Şi când şi-a făcut casa în Baloteşti, el a vândut prin Bucureşti ceva şi i-au ajuns banii doar să-şi cumpere teren, nu să-şi facă şi casă. Şi i-am zis «Ok, te ajut». E cel mai bun prieten al meu. Acum suntem vecini la 3 case distanţă. Ne vizităm în fiecare săptămână. Mâncăm împreună, bem împreună, vorbim despre femei, despre proiectele mele. Eu n-am apartament în Central Park. Bogdan a zis: «Eu vreau ­să-mi iau apartament în Central Park şi nu satisfac condiţiile de creditare» Şi am zis: «Ok, te susţin eu» Şi cu asta ­basta”, a explicat Mircea Tudor sprijinul financiar acordat adjunctului procurorului general al României, Bogdan Licu.

Soţia lui Licu este psiholog la SRI.

Licu și-a plagiat teza de doctorat la Academia SRI cu ajutorul lui Gabriel Oprea

Bogdan Licu și-a plagiat teza de doctorat după ce a obținut o diplomă de doctor la Academia SRI sub îndrumarea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. Scandalul a ținut prima pagină a presei naționale însă printr-o chichiță juridică Bogdan Licu a reușit să își retragă titlul de doctor pentru a scăpa de acuzația de plagiat.

Gabriel Oprea

Pe 10 iunie 2022, un post de judecător la CCR rămâne vacant după ce lui Valer Dorneanu îi expiră mandatul de 9 ani. Pe post, pe lângă Licu, au mai candidat Cristi Dănileț, propus de USR și Ioan Sabău, propus de AUR.

Votul final în Camera Deputaților urmează să fie dat pe 3 mai, Licu având cele mai mari șanse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

13 Comentarii

  1. aseara m-am uitat la Nasul tv. nenea asta este devastator. vai de capul nostru….i-au aratat actele de studii…wow. cand spui JUDECATOR. MAI ALES LA CURTEA CONSTITUTIONALA…pai trebuie sa simti genunchii inmuiati de RESPECT PENTRU CEL CARE TINE PE UMERII SAI LEGEA FUNDAMENTALA A ROMANIEI PENTRU A APARA ROMANII SI ROMANIA DE ABUZURI. UN JUDECATOR TREBUIE SA AIBA PRACTICA JUDICIARA SI SA AIBA CAPACITATEA DE A INTERPRETA LEGEA! TREZITI-VA FRATILOR!

  2. Bre,programul de distrugere,pas cu pas,continua..La fel ca in catun unde primar e pus prostul satului,ca dascal e pus groparul satului,ca popa e pus lautarul satului..Pas cu Pas.E la mintea cocosului ca ,,rotitele,,de fac buna functionare sunt blocate si totul se duce in cap.Pas cu Pas.Bre,la nivel de tara dureaza mai mult ,da rezultatul e acelasi.Rominia euriopeana,Rominia norr-maa-laaa,Rominia lucului binee fecut.Hi.hi..hi..dragii miei rumani.Ghinion.

  3. In Evul Mediu furtul moastelor sfintilor se numea „Furta Sacra ” -furtul sacru= scoaterea moaștelor dintr-un altar și (eventual) plasarea lor într-unul nou
    In Romania Iliesciana orice imbecil cu gradele necesare e scos („Furta Sicurtà” :)) dintr-o slujba de indeplinit ordine si mutat in alta slujba de primit ordine!, chiar daca studiile universitare sunt comice, caracterul e discutabil, Constitutia pentru el e o necunoscuta si presa reflecta adevarul

  4. Păi clar romania nu e stat de drept nu e democrație. Această mascaradă mai demonstrează incă odată, Despre suveranitate și alte finețuri să nu mai povestim. Dar ce inseamnă DEMOCRAȚIA ?? Nu se mai știe ?? Adică alegerile de jos in sus. Adică din rândurile tale il promovezi pe cel mai de ispravă cunoscut, apreciat. CE face românu ?? Numește de sus, pune un șantajabil care să fie sluga lui la o adică..Vizibil jocul, trocul, mașinația de imbecili corupți la putere, susținuți, numiți la rândul lor de licurici,.drept slugi..

  5. Este fix moneda dureroasa Sareta sau tras(p)ur(l)a luxosilor infractori pentru continuitate ca clan infractional de lux(caco intentionat)! Putina vopsea nu strica sa poata intra in valorile vizibile „citu, falca, +=0” sau nulitati.

  6. A fi sau a nu fi, e constituțional? Notele mici, sunt date asa, ca să-i mascheze geniul și armata lui Putin sa nu poată sa ne anihileze geniile. Și apoi, dacă facem o comparație cu Citu, la care 4 și 5 erau notele de baza, trebuie sa recunoaștem ca Licu e un salt calitativ de excepție. PS. Sa ne amintim și despre madam Kevesi. Tot la acest nivel de coronament se plasa. Despre ministrul Grinda sau despre statuia ambulanta, ce sa mai spunem? Toți o apa și un pământ steril, adică desertic. Așteptăm momentul când notele de 2 și trei vor fi dominante în cv-ul aleșilor și a numitilor. Abia atunci Romania va reuși o creștere economica de 25-40 %, care va scoate tara din criza sărăciei și o va baga în una de supraproductie. Oricum o dam, vad ca tot nașpa e.

  7. Mi-e dor de doamna academician doctor-docent, „Veorica”… chiar este o „eminenta cenusie” fata de pramatiile propuse de pesede+penele+usere…
    Poate Cristi Danilet era mai bun (chiar daca nu mai e judecator) pentru ca-l batea la karate pe Putin…
    Bineinteles, domnul Tudorel Toader, Dana Garbovan, Corneliu Barsan, Gabriela Baltag, Madalina Afrasinei si altii care au dovedit stiinta de carte nu au ce cauta in echipa „academicienilor repetenti” educati cu #hashtagul progresist…

  8. Si ne miram de ce judecatorii nu tin cont de legi.Pentru ca unii nu le stiu,alti nu le inteleg,le interpreteaza cum vor muschii lor,ca si asa nu raspund de ce hotarari dau,alti le interpreteaza dupa interese financiare chiar minore.Daca citesti motivarile la hotarari ,daca n-ar fi de plans,ar fi de ras.

  9. Marsul distrugerii Romaniei de catre PSD-PNL-UDMR , contiua implacabil ! Nu mai tin cont de nimic ! Nici macar de simtul autoconservarii ! darius

  10. Tara asta a fost constant furata si tradata cu judecatori si procurori. Propunerea lichelei Licu la cel mai inalt for al justitiei este inca o dovada. Dupa Parlamentul imbecil si inert, Curtea constitutionala, ultima reduta a unei eventuale sperante de dreptate, a cazut.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.