Un scandal din Justiţie revine în atenţie

Direcţia Naţională Anticorupţie face o mişcare neprevăzută în plină stare de urgenţă și contestă la Consiliul Superior al Magistraturii raportul făcut de Inspecţia Judiciară care viza dosarele magistraţilor deschise de procurorii anticorupţie.

Concret, CSM a aprobat raportul aşa cum spune regulamentul, iar DNA a depus o plângere împotriva hotărârii.

Acest raport a generat scandaluri imense anul trecut, deoarece a ieşit la iveală că aproape 3.000 de magistraţi au fost vizaţi de dosare penale din DNA, în perioada 2014-2018. Atunci când CSM a discutat verificările făcute de inspectorii judiciari la DNA, au fost membri care au spus că procurorii au făcut abuzuri grave.

Unele voci au spus că dosarele ar fi fost deschise doar pentru a intercepta magistraţii. „Ce nu-mi doresc este să am o magistratură timorată. Judecători timoraţi care nu pot pot să facă justiţie”, spunea în octombrie anul trecut fosta şefă CSM, Lia Savonea.

Membrii CSM vor discuta joi, la ora 10:00, plângerea DNA cu privire la acel raport al inspectorilor judiciari

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. Singura solutie este scoaterea procurorilor din magistratura si aducerea lor la acelasi nivel cu al avocatilor. Si deconspirarea celor cu stele la manastirea Secu.

  2. 3000 de dosare !!,sunt judecatori care ar trebui sa aiba zeci de dosare pentru cate hotarari a trucat .
    Magistratii fug ca dracul de tamaie de raspunderea penala pentru infractiunile comise dupa 89,acele infractiuni i-a facut bogatii de azi care sfideaza orce lege.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.