Una caldă, alta rece după 15 mai, în Capitală

Primarul Capitalei Gabriela Firea a declarat că va propune redeschiderea parcurilor şi cimitirelor din Capitală, însă nu e de acord cu redeschiderea creşelor şi grădiniţelor.

„Voi propune Comitetului Municipal pentru Situaţii Speciale de Urgenţă atât redeschiderea parcurilor din Capitală, cât şi deschiderea cimitirelor, pentru că aşa cum ştiţi, şi acestea sunt închise şi cetăţenii sunt foarte supăraţi pentru că nu au reuşit să ajungă nici în timpul zilelor de Paşte”, a declarat la Digi 24 Firea.

Ea a spus, însă, că nu va fi posibilă deschiderea sălilor de spectacole, a teatrelor sau începerea altor manifestări socio-culturale.

„Pentru Capitală eu aş pleda să redeschidem parcurile, pentru că eu cred că oamenii au înţeles că nu e bine şi nu este în avantajul lor să se apropie de mai multe persoane sau şi să se reunească în grupuri, aşa cum făceau înainte de pandemie, sau să meargă în zona locurilor de joacă, unde inevitabil se crează o anumită aglomeraţie”, a adăugat ea.

Firea a dat și vestea proastă familiilor care aşteaptă redeschiderea creşelor şi grădiniţelor până la toamnă: „Este un risc foarte mare pe care nu ştiu cine şi-l asumă. Eu, una, nu mi-aş asuma acest lucru. Eu nu o susţin. Eu cred că este foarte periculos. Eu văd altfel situaţia, anume un proiect de hotărâre la Guvern, iar dacă nu se va rezolva, atunci vom interveni prin colegii noştri senatori şi deputaţi, adică o posibilitate ca unul dintre părinţi să rămână acasă cu copilul sau copii, dar să primească o sumă din partea statului, adică şomajul tehnic de 75% să fie continuat pentru unul dintre părinţi”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Toti,dat toti stim totul.inclusiv medicina.Ne antrenam pentru prim ministru.

  2. 75% ar fi oarecum corect daca s-ar calcula din salariul minim pentru toti cei care beneficiaza de masura, altfel, cum s-a intamplat mereu, cei cu salarii mici sunt dezavantajati, adica angajatii cu salarii mici si munci fizice grele ar trebui sa contribuie la cei 75% pentru unii care pot avea salarii si de pana la 12 ori mai mari decat ei(castiga intr-o luna cat altii intr-un an).”Oarecum,” pentru ca unii au obtinut functii numiti cu sprijinul vreunui „binefacator” si au profitat de-a lungul timpurilor de multiple avantaje sau chiar de toate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.