Israelul, mesaj pentru locuitori din Gaza

Israelul a transmis sâmbătă locuitorilor orașelor Beit Lahiya și Al-Atatra, situate în nordul Fâșiei Gaza, că se pot întoarce la casele lor, potrivit unui comunicat emis de armata israeliană, citat de agențiile de presă internaționale. Mesajul ar putea indica o posibilă încheiere a operațiunilor militare israeliene în această zonă.

În comunicatul publicat se menționează că rezidenții pot reveni la domiciliile lor în sectorul Beit Lahiya, dar li se cere să fie atenți la dispozitivele explozive împrăștiate prin zonă de gruparea Hamas.

Conform unui jurnalist al AFP, există martori ce au observat că trupele israeliene s-au retras din satele aflate în apropierea localității Beit Lahiya, dar și din cele situate în împrejurimile orașului Khan Yunis, din sudul Fâșiei Gaza.

Armata israeliană a cerut în urmă cu două săptămâni celor circa 100.000 de palestinieni din nordul Fâșiei Gaza și din împrejurimile orașului Gaza să-și abandoneze locuințele „pentru propria lor siguranță”. Numai aproximativ 18.000 dintre ei și-au părăsit căminele, dintre care 4.000 s-au refugiat în adăposturile amenajate de Agenția ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.