Irina Sârbu deschide Anotimpuri 2

La Sibiu debutează astăzi cea de-a doua serie a proiectului Anotimpuri. Evenimentul este marcat la Sala Thalia a Filarmonicii printr-un concert al solistei Irina Sârbu. Alături de aceasta urcă pe scenă Cezar Cazanoi, flaut şi caval; Capriel Dedeian, chitară; Anatol Cazanoi, ţambal şi clapă; Dragoş Mihu, tobe, și Ciprian Parghel – bas, în calitate de invitat al grupului de instrumentiști Ethnotic. „Combinând cu subtilitate sonoritățile tradiționale românești cu libertatea jazz-ului de dincolo de Ocean, cei șase muzicieni propun o incursiune într-o lume nouă și, totodată, familiară, clădită pe rădăcinile folclorului românesc ce se ramifică în improvizații exuberante“, promit organizatorii.

Proiectul va continua cu vibrafonistul Alexandru Anastasiu și cvartetul româno-irlandez RTÉ ConTempo, al căror concert este pregătit pentru în 26 iulie, Trio x Beethoven, cu Peter Sarik Trio (Ungaria – Peter Sarik, pian; Tibor Fonay, bas; Attila Galfi, tobe), care vin pe 9 octombrie, și o „Serenadă simfonică“ pe
31 decembrie, în cadrul deja tradiționalului Concert de Anul Nou în Sibiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.