×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 26 aprilie 2017, 06:56
EUR (€)
-0.0090 ↘
4.5250 RON
USD ($)
-0.0146 ↘
4.1556 RON
• • •
Alta, din laboratoarele Puterii
Ministrul Finanțelor: De anul viitor, doar două contribuţii

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat pentru Capital.ro că începând cu anul viitor vor exista doar două contribuţii, respectiv CAS şi CASS, care vor fi trecute în sarcina exclusivă a angajatului.

De la 1 ianuarie 2018 contribuţiile sociale vor fi de 35%, reduse de la 39,25% şi vor fi datorate exclusiv de angajat.

"Modificăm sarcina fiscală a obligaţiilor privind contribuţiile sociale datorate de angajat şi angajator, în sensul preluării în totalitate de către angajat. De asemenea, se va modifica modul de stabilire a CAS şi CASS în cazul persoanelor fizice care desfăşoară activităţi independente. Respectiv CAS-ul se va plăti fie la bugetul asigurărilor sociale de stat, fie la fondurile de pensii private, baza de calcul fiind cel puţin egală salariului minim pe economie. CASS-ul se va plăti la nivelul salariului minim pe economie, indiferent de numărul de activităţi desfăşurate", a spus Ștefan. Acest lucru aduce o majorare a sumelor minime datorate la stat cu 25% şi eliminarea plafoanelor maximale de plată, arată revista citată.

Citește și Administrarea impozitului pe venit în varianta PSD

Cum va ajunge impozitul pe venitul global cel mai detestabil bir

Impozitul pe gospodărie, calculat cu un sistem informatic făcut praf

Venituri care scapă de impozitare

(I.R.)Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
1997
 | 2
 | 9
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
BIBICU
0
POLITRUCI mafioti precum Darius Valcov , DANIEL CHITOIU si RADU RUSANU , VOZGANIAN, etc nu au cuma sa aiba previziuni MARETE sau sa elaboreze strategii de interes national, precocuparile lor sunt BANDITESTI si HOTESTI.
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
nicu cohen
+1
Buna remarca ! Contributiile ! Pai daca le numeste contributii inseamna ca sint - VOLUNTARE - deci nu sint coercitive si atunci fiecare contribuie cu cit considera el ca poate fara sa-i submineze starea financiara a familiei lui ..Ca doar nu sa tin copii nemancati de grija taxelor si contributilor , ca vrea regimul sa-si hraneasca parazitii bugetari .
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
x
+1
"Astfel, de la 1 ianuarie 2018 contribuţiile sociale vor fi de 35%... şi vor fi datorate exclusiv de angajat." Asta inseamna ca vom pierde la salariul net IN MANA ! Azi platim contributii si impozi adunate doar vreo 30% din brut, de la anul vom plati 35% fara impozit. Azi la un salariu de 2800 ron in mana luam 1970 ron. La anul la 2800 ron brut vom lua in mana 1820. La bugetari impactul va fi minim ptr ca lor concomitent li se maresc salariile. La privati in schimb se va lua mai mult din acelasi salariu.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+3
nuSTUU CE V A IESI DAR NU MI MIROASE A BINE !!!!!!! NU CRED CA PUTEM FACE FATA !!!!!!!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
War is Peace, hi hi hi!
+5
reducem dar vom lua mai mult, hi,hi, hi! simplificam efectul dar complicam cauza, hi,hi,hi! fraternite. masonul de stanga frate cu masonul de dreapta. egalite. saracul de stanga egal cu saracul de dreapta crestin. liberte. salariatul cu card liber precum sclavul cu tatuaj .
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Isidor
+11
Mai neispravitilor, lasati sistemul de impunere actual, care este verificat si functioneaza bine, si nu creati haosul in tara. Cum de nu va dati seama ca obligand fiecare familie sa faca declaratie fiscala nici fiscul dar nici populatia nu se va putea incadra in normele fiscale.Sute de mii de persoaane nu vor completa declaratiile fiscale cerute si vor deveni evazionisti. Ce urmariti? Sa impuneti trimiterile de bani din strainatate trimise de cei 4 milioane de romani la familii? Sa stiti ca aceste sume au fost impuse in tara de unde vin si nu le mai puteti impune voi. Evident ca nu stiti ca Romania are incheiate conventii pentru evitarea dublei impuneri cu majoritatea tarilor europene. Dragnea ca si Grindeanu si cel numit ministru de finante habar nu au pe ce lume sunt. Vor sa umileasca pe romani si sa faca din ei evazionisti fiscali. Daca romanii ar sti ce-i asteapta ar iesi instrada ca si in cazul acelei ordonante care avea menirea sa-l apere pe Dragnea.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Yoram @ Isidor
+10
Ii mananca in tuhas sa schimbe sistemul de impozitare ,sa provoace haosul in economie!Orice om normal daca ii asculta,intelege ca sunt idioti sau hoti,dar ii suportam, ca au majoritatea parlamentara !Iar Grindeanu provoaca mila!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+12
deci le majorezi salariul in medie cu 20% si le iei inapoi 35% cas si cass plus impozitul de 10%. Ca lumea treaba baieti, super, ultra...
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
unu @ anado tauriga
+5
doar bugetarilor. de la ceilalti numai ia
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
Comuna Brebu - o bucurie pe lângă Câmpina
Publicat acum 17 ore şi 12 minute
Președintele Macron, copilul alintat al Republicii
Publicat acum 16 ore şi 19 minute
Legea grațierii, modificată
Publicat acum 14 ore şi 10 minute
 De ce și-a anihilat PSD propriii lideri
Publicat acum 14 ore şi 33 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Tragedia din Retezat
7 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 17 minute
alarm off
Cronica din Berceni
6 articole/ Actualizat Miercuri, 19 aprilie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
10 articole/ Actualizat Joi, 20 aprilie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
16 articole/ Actualizat Duminică, 16 aprilie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
110 articole/ Actualizat Vineri, 21 aprilie 2017

România se va schimba cînd o altfel de elită va exista care va cîştiga alegerile cu un program alternativ şi va guverna.

Alina Mungiu-PippidiPublicat acum 11 ore şi 14 minute