Noul guvern britanic declară război televiziunii publice

Unul dintre cei mai mari critici ai BBC a fost numit ministru al Culturii în noul guvern condus de David Cameron, după alegerile legislative de săptămâna trecută. Este o mișcare în care o parte din presa britanică sesizeaza germenii unui viitor război între conservatori si BBC, primii acuzând o atitudine părtinitoare a televiziunii publice britanice în timpul campaniei electorale.

John Whittingdale, noul secretar pentru Cultură în guvernul Cameron, este un critic dur al taxei pe care cetățenii trebuie să o plătească pentru finanțarea BBC – circa 145 de lire sterline pe an, scrie The Daily Telegraph.

”Cred ca cei mai mulți oameni, aproape toți, cred că această taxă, așa cum este ea acum, are nevoie de modificări pentru a elimina anomaliile”, a spus noul oficial. ”Preferințele oamenilor s-au schimbat și trebuie să reflectăm asta. Trebuie să ne întrebăm dacă ar trebui să rămână o taxă independentă care se colectează prin măsuri draconice, dacă încă mai trebuie ca neplata să fie incriminată. Guvernul a anunțat consultări pentru dezincriminarea neplății. M-am uitat și la modelul altor țări, pentru a vedea dacă nu o putem lega de o altă taxă. Cred că, pe termen lung, ne vom orienta către o reducere a proporției acestei taxe obligatorii”, a spus Whittingdale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.