Românii, cei mai ostili dintre europeni față de cotele obligatorii de imigranți

Potrivit unui Eurobarometru comandat de Parlamentul European și realizat între 19 și 29 septembrie, suntem singura țară din UE unde mai mulți cetățeni sunt ostili decât favorabili cotelor obligatorii, informează B1 TV.

Doar 44% dintre români sunt de acord cu cotele obligatorii de imigranți, cel mai mic procent din țările Uniunii Europene.

De asemenea, la întrebarea „Care sunt principalele trei provocări cu care se confruntă UE și statele membre”, românii nu au mai pus pe primul loc „accesul tinerilor la piața forței de muncă”, la fel ca în anii precedenți, ci imigrația. De asemenea, terorismul e privit de români ca fiind o provocare cel puțin la fel de importantă ca inegalitatea socială.

28% dintre români sunt de acord că țara lor are nevoie de „migranți legali care să lucreze în anumite sectoare ale economiei” – un procent mic, dar peste cele ale Cehiei, Ungariei, Bulgariei și Slovaciei.

Pe de altă parte 53% cred că prezența unor străini e benefică pentru economia României și 55%, că aceștia contribuie la diversitatea vieții culturale în țara noastră, dar asta cu condiția să fie vorba despre străini din state membre ale UE. Chiar și așa, există țări europene mai intolerante decât noi: de pildă, în Ungaria 56% dintre cetățeni nu cred că străinii ar contribui la economia țării și 49% susțin că rolul cultural al acestora ar fi negativ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.