Troiţă sculptată în lemn, furată din Timişoara

Mai multe persoane, rămase deocamdată neidentificate, au furat, vineri noaptea, în timpul furtunii dezlănţuinte asupra municipiului Timişoara, o troiţă sculptată în lemn de meşteri maramureşeni şi amplasată pe un teren primit de Parohia Ortodoxă Ronaţ, pentru construirea unui centru social, precizează Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Troiţa, pentru care enoriaşii bisericii din cartierul Ronaţ au plătit 1.000 de euro, a fost tăiată de pe soclul pe care fusese montată, fără ca hoţii să fie observaţi de cineva. Locuitorii din zonă le-au spus poliţiştilor, care au demarat o anchetă în acest caz, că în urmă cu câteva zile mai mulţi bărbaţi necunoscuţi au dat târcoale locului unde era amplasată troiţa, dar au crezul că e vorba de persoane plătite de parohie ca să presteze nişte lucrări. Troiţa a fost amplasată pe terenul respectiv acum 3 ani, la inaugurarea lucrărilor pentru construirea unui centru social.

”Prejudiciul în cauză este de 4.500 lei, iar infracţiunea pentru care a fost deschis un dosar penal este cea de furt calificat. Deocamdată autorii sunt necunoscuţi, dar cercetările continuă pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului”, a declarat, pentru cotidianul.ro, Mădălina Mezdrea, de la Biroul de presă al IPJ Timiş. Dacă autorii furtului nu sunt prinşi într-un timp scurt, există posibilitatea ca aceştia să vândă troiţa furată de la Timişoara, prin sate din alte judeţe, dându-se drept autori ai sculpturii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.