×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 06:49
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Ultimul bilanţ după tragedia din New York

O persoană a murit și alte 22 au fost rănite în Times Square din New York, potrivit ultimului bilanţ, arată presa internaţională.

Update: Richard Rojas, bărbatul care a intrat cu maşina în pietonii din piaţa Times Square din New York, susţine că "a auzit voci", potrivit surselor din poliţie, citate de BBC.

De asemenea, el a declarat că se aşteaptă să moară. Potrivit Reuters, bărbatul a strigat, imediat după ce a fost arestat: "Trebuia să mă împuşcaţi! Voiam să-i omor".

"În baza informațiilor de care dispunem pentru moment, nu există nicio indicație că ar fi vorba de un act de terorism", a declarat primarul New York-ului, Bill de Biasio, citat de AFP, subliniind totuși că prezența forțelor de securitate a fost întărită în locurile-cheie ale metropolei americane.

Autoritățile l-au identificat și reținut pe șoferul vehicului — Richard Rojas, 26 de ani, din Bronx, care a lucrat în cadrul armatei din 2011 până în 2014.

Conform EFE, el a mai fost arestat de două ori pentru conducere sub efectul alcoolului și alte încălcări ale legii. În martie, a fost reținut ultima dată după ce a amenințat cu cuțitul la gât o persoană.

Potrivit unor surse din poliție citate de televiziunea ABC, rezultatele probelor în cazul șoferului ar fi fost negative la alcool, dar pozitive în privința folosirii de narcotice.

Joi la prânz, ora locală (16,00 GMT), o maşină a intrat “intenţionat” într-un grup de pietoni, în Times Square, la New York.

Rojas și-a continuat cursa pe contrasens și a călcat cu mașina trecătorii din zona pietonală până ce s-a izbit de un stâlp, pe strada 45.

Bărbatul continuat cursa pe contrasens și a călcat cu mașina trecătorii din zona pietonală până ce s-a izbit de un stâlp, pe strada 45.

(R.C.)Publicat Vineri, 19 mai 2017
1891
 | 1
 | 3
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Thomas Breivig
+4
Nu te impusca, Rojas! Nu stiu de ce, sincer, doar e Democratie! In Iraq sau Afghanistan unde tomnai ce s-a instaurat Democratia americana erai spanzurat, desigur. Or sa-ti puna insa la dispozitie sali de fitness, consilieri psihologici, o celula individuala suprasecurizata, carti , filme pe casete si discuri de vinil,pentru tot restul vietii, masa si casa asigurate. Or sa cheltuiasca averi cu tine, doar ca sa demonstreze ca societatea americana are standarde inegalabile si nu este nici pe departe atat de violenta si de salbatica pe cat apare in filmele de actiune. Nu te astepta insa la internet ! Din motive necunoscute aceasta libertate iti va fi anulata. Poti in schimb sa-i dai injudecat pe chestia asta , sau pe altele , pe banii lor, ori de cate ori ti se nazare ceva.
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Observator
+5
"Potrivit Reuters, bărbatul a strigat, imediat după ce a fost arestat: "Trebuia să mă împuşcaţi! Voiam să-i omor". Pai sigur ca nu-i terorism, ce vreti sa-i dam apa la moara lui Trump? Daca se petrecea in Europa era terorism. Pai ce diferenta este intre acest incident si cele de la Londra sau Stockholm?
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
gravel
+7
exista atatea probe ca-i act de terorism,primarul nu vrea sa le vada!activitatea infractionala anterioara nu-i dovada ca nu-i terorism,aproape toti teroristi"occidentali"au avut antecedente penale...
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
PSD, reacție explozivă la anchetarea lui Shhaideh
Publicat acum 16 ore şi 35 minute
Replică tranșantă pentru Iohannis
Publicat acum 17 ore şi 7 minute
Ilie Năstase, consul al Cehiei
Publicat acum 14 ore şi 10 minute
Pop, trântă dură cu baronilor manualelor
Publicat acum 17 ore şi 30 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 10 ore şi 42 minute