Votul din Republica Moldova: „Costă ca în România, s-a ridicat prea sus ștacheta”

Senatorul român PD-L, Viorel Badea, reprezentantul candidatului Alianței Creștin Liberale la prezidențialele din România, Klaus Iohannis vorbește în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA despre fraudarea votului la Chișinău la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie.

Politicianul român s-a ferit să dea o sumă concretă, dar a lăsat să se înțeleagă faptul că votul a costat chiar și 500 de lei.
„Un ajutor foarte mare nu cred că a dobândit Victor Ponta de la Iurie Leancă. Cei de la PD s-au activat la nivel de partid și au venit cu autocare, cu afișaj în tot orașul, au dat bani la oameni să voteze. Sunt destule cazuri. Lucrăm la un raport în acest caz. Costă ca în România votul, s-a ridicat prea sus ștacheta”, a povestit invitatul.

Sursa mai spune că prin această manieră a fost afectată demnitatea unui om. „Practic consideri că acel om valorează un kg de făină sau 100 de lei, sau o pereche de pantofi. Oamenii trebuie să înțeleagă că dacă astăzi primești un kg de mălai sau 100 de lei, mâine vei da înapoi 10 kg de mălai sau 1000 de lei, din banii tăi. Din câte știu, în R. Moldova o asemenea acțiune de anvergură pentru și în interesul unui partid românesc nu a fost. Este din păcate un început foarte periculos pentru procesul electoral. Practic PSD-ul încearcă să transfere o stare de fapt găunoasă la nivelul campaniei electorale din România în R. Moldova”, a mai spus Badea.

Senatorul afirmă că va face reclamație în legătură cu toate cazurile de fraudare a alegerilor prezidențiale din România desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova.

„Nu putem cere poliției din Republica Moldova să acționeze într-un fel sau altul pentru că este un proces al unui alt stat. Ce putem face e ca să îi arătăm cu degetul. Microbuze cu numere de R. Moldova care fac asemenea tip de acțiune în timpul campaniei electorale ar putea să își piardă licențele. Reprezentanți ai statului român pot face reclamație către autoritățile de aici că acel autobuz a fost folosit într-un proces de fraudare a alegerilor. Cu siguranță voi face acest lucru”, a conchis invitatul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.