Boicot în CSM: „Este de acum îngrijorător”

UPDATE Numirea Adinei Florea în fruntea Secției de anchetare a magistraților, amânată din nou. Președintele CSM, Lia Savonea, a anunțat, luni, că plenul va fi amânat pentru a treia oară, deoarece membri care au boicotat ședința săptămâna trecută au transmis un e-mail pentru a cere din nou eliminarea de pe ordinea de zi punctele privind SIIJ până sunt dezbătute rapoartele europene.

„Este de acum îngrijorător. Este a treia ședință fixată la care aproape aceiași membri nu dau curs. Săptămâna trecută a fost lansată public o scrisoare, astăzi e mailul meu a sosit, cam în aceiași termeni, o scrisoare din partea acelorași membri prin care se solicită să fie scoase de pe ordinea de zi lucrările care privesc Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) cu motivarea nevoii de a se dezbate mai întâi public raportele GRECO și raportul Comisiei de la Veneția. Cred că locul în care trebuie să dezbatem aceste chestiuni este tocmai ședința plenului și împreună să decidem dacă punctele de amână sau nu”, a anunțat Lia Savonea.

„Este regretabil, nu știu în plus ce aș putea să spun. Cred că este cazul să cerem scuze colegilor și instituțiilor față de care noi avem astfel de atitudine”, a mai spus președintele CSM.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii avea pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), în condițiile în care precedentele două ședințe au fost boicotate.

Ultimele două ședințe ale plenului Consiliului Superior al Magistraturii au fost amânate de asemenea din lipsă de cvorum. Mai exact, șapte membri ai CSM, respectiv Anamaria Chiș, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, dar Nicolae Solomon, vicepreședinte al forului, care nu au participat la aceste ultime două ședințe și prin urmare acestea au fost amânate, au cerut public amânarea discuțiilor cu privire la Secția de Investigare a magistraților până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO, precum şi organizarea unei dezbateri publice asupra activităţii secţiei.

„Potrivit informaţiilor apărute în spaţiul public, cele două organisme ale Consiliului Europei au solicitat autorităţilor române desfiinţarea acestei secţii, apreciindu-se că aceasta este un instrument suplimentar pentru intimidarea şi exercitarea unor presiuni asupra judecătorilor şi procurorilor”, spuneau cei 7 magistrați.

Pe de altă parte, reprezentanții societății civile în Consiliu, Victor Alistar și Romeo Chelariu, au transmis că nu sunt de acord cu comportamentul celor 7 membri care au condiționat participarea la plen și au afirmat că se opun eliminării de pe ordinea de zi a punctelor care vizează Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

Ulterior anunțului celor 7 membri CSM, președintele Consiliului, Lia Savonea, a cerut atât premierului Viorica Dăncilă, cât și ministrului Justiției, Ana Birchall, prin intermediul unei scrisori, să comunice dacă există, la Guvern, un proiect de act normativ de desființare a Secției de investigare a infracțiunilor din justiție.

Duminică seara, premierul Viorica Dăncilă a oferit un răspuns public. (vezi aici)

Contrele la zi din CSM

Lunea aceasta, după ce Lia Savonea a făcut anunțul că nu e cvorum, a urmat o discuție tensionată între membrii prezenți și au fost lansate acuzații potrivit cărora opiniile membrilor nu sunt respectate și ședințele nu sunt transparente, transmite Mediafax.

Doi din cei șapte membri care au semnat scrisoarea de săptămâna trecută unde au subliniat că nu vor veni la plenul CSM până nu sunt eliminate de pe ordinea de zi punctele ce vizează Secția de anchetă, s-au prezentat la plenul de luni (amânat însă, tot din lipsă de cvorum).

Judecătoarea Andrea Chiș, care a semnat scrisoarea, a spus că boicotul de săptămâna trecută nu este o premieră, deoarece la un astfel de demers a participat în trecut și Lia Savonea.

„Fiecare coleg care lipsește astăzi are o justificare. Fie este în concediu, fie este în delegație. Boicotul – numiți-l cum vreți dumneavoastră – de data trecută nu este o premieră a celor șapte colegi care fac acastă solicitare din martie. Este o premieră pe care ați început-o dumneavoastră, doamna președinte, atunci când a vorba despre discutarea raportului de audit al Inspecției Judiciare pe anul 2016 pe vremea când doamna președinte Mariana Ghena conducea acest Consiliu. Cinci membi ai Consiliului au refuzat să participe la plen, lăsând plenul fără cvorum, cu justificarea că protejează dreptul la apărare al inspectorului-șef. Ați condiționat participarea la plen de scoaterea de pe ordinea de zi a acelui punct care nu s-a mai discutat niciodată pentru că s-a discutat doar raportul de audit pe 2017. Acum spuneți că trebuiau să vină colegii și să discutăm”, a spus Chiș.

În replică, Savonea i-a spus că „întotdeauna au fost deschiși la discuții”.

„Din păcate, cererea dumneavoastră și a colegilor de a se amâna această ședință și a se scoate de pe ordinea de zi – eu am citit-o în presă, trebuie să recunoaștem. Cea de săptămâna trecută. Ea nu a fost solicitată oficial Consiliului, am citit-o în presă. Ați ales să o trimiteți în presă și nu să o discutăm. Puteați să coborâți în ședință și să discutăm”, a spus Savonea.

La rândul său, judecătorul Mihai Bălan, semnatar al scrisorii transmise în presă, a spus că au discutat deja informal nemulțumirile privind punctele contestate de pe ordinea de zi.

„Eu cred că discuțiile informale arată că există niște punți de comunicare. Nu trebuie să înregistrăm o cerere și doar atunci să discutăm. (…) În ce privește aceste afirmații agresive de condiționare înlătură orice urmă de cooperare pe viitor. Asta am susținut înainte: să discutăm între noi. Sunt subiecte sensibile, care ne preocupă pe toți. Dar trebuie să le discutăm. Dacă punem piciorul în prag și nu vrem să-i ascultăm pe ceilalți doar pentru că avem o majoritate, atunci este clar că vom ajunge în aceste situații, că ne ridicăm din ședință. Acela este boicot adevărat, nu când încercăm să discutăm. Noi v-am rugat ca atunci când veți face ordinea de zi să ne consultați”, a spus Bălan.

Lia Savonea: „Dacă ajungem să ne consultăm și cu privire la ordinea de zi, nu vom mai putea funcționa”.

Mihai Bălan: „E a treia oară când reiterăm să ne ascultați”.

Judecătorul Evelina Oprina: „Am auzit tot felul de discursuri manipulatorii. Eu vreau să spun că din acest moment voi apela la orice mecanism legal pentru a încerca să punem stavilă acestor discursuri, acestor manipulări. (…) În ce privește cele trei puncte care vizează Sectia de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, este evident că punctul meu de vedere este că este o încercare pentru ca această secție să nu funcționeze sub nicio formă, îmi amintesc discursurile inițiale, nu există această nevoie (nevoie de a fi înființată Secția, n.r.), că nu există dosare care să vizeze magistrații (…), s-a spus că numărul de 15 posturi de procurori este insuficient. Eu nu mai înțeleg această abordare, de aceea am spus că este o acțiune concertată”.

La discuție a intervenit și Ana Birchall, care a spus, din nou, că vrea să fie anunțată din timp cu privire la calendarul secțiilor și al plenului.

„Când am fost întrebată de presă, la prima mea participare, cred că acum vreo două luni de zile, când mi se spunea că este foarte multă tensiune (…) am spus că sunt anumite tensiuni. Eu observ că aceste tensiuni, nu numai că continuă, dar se agravează. Fac apel la dumneavoastră, doamna președintă, dacă aveți nevoie și de sprijinul Ministerului Justiției, vă reiterez și ceea ce v-am reiterat și în discuții personale, telefonice și instituționale. Eu nu am spus o anumită zi, am indicat ca preferință ziua de marți, explicându-vă că de obicei ședința de Guvern este joi și atunci miercurea și dimineața zilei de joi sunt foarte dificile pentru mine având în vedere că majoritatea, 90% din actele normative care intră în ședința de Guvern trebuie să poarte și semnătura ministrului Justiției”, a explicat Birchall.

Ministrul Justiției a mai atras atenția că fiecare opinie a membrilor trebuie respectată, mai ales pentru că blocajul creat „nu face bine nimănui”.

„Noi, în momentul în care am primit la Ministerul Justiției raportul GRECO, l-am tradus, este deja un memo înaintat către Guvern pentru a se propune publicarea. O să vă anunț din timp data publicării pentru că după cum știți trebuie să ne consultăm cu cei de la GRECO. (…) Am fost la o secție, aștept de la dumneavoastră să-mi spuneți când sunt și celelalte secții, dar din punctul meu de vedere, așa cum am observat eu în toată această perioadă, cred că trebuie să găsim o cale de a depăși aceste tensiuni care se agravează, escaladează și nu fac bine nimănui. (…) Asta este solicitarea mea și sper să putem să depășim această situație de a fi la a treia ședință, am venit să avem de unde să ne întoarcem, din punctul meu de vedere. (…) Doresc să particip și la sedința plenului și la secția judecători. Dacă puteți să îmi dați un calendar cu o lună înainte”, a cerut Birchall.

Lia Savonea: „Cu un an…”

Ana Birchall: „E o rugăminte practică”.

Nicoleta Ținț: „Noi avem mâine ședință de secție. Înteleg că nu știți. Am reținut rugămintea. Se întâmplă lucruri de neînțeles. Eu am în față mailul prin care am fost convocată la această ședință de secție, este expediat în 27 iunie. Este și doamna președinte al Înaltei Curți și cabinet ministru (în lista destinatarilor, n.r.)”.

Ana Birchall: „Dar mâine este MCV (vizita delegației MCV în România, n.r.). Eu v-am spus cu titlu de rugăminte generală. (Ținț intervine) Eu nu v-am întrerupt, dacă îmi permiteți”.

Lia Savonea: „Vorbește un judecător, doamna ministru, vă rog”.

Ana Birchall: „Suntem membri CSM cu toții, să știți”.

Lia Savonea: „E adevărat, dar vorbește un judecător cu grad de curte de apel”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

32 de Comentarii

  1. Eheii, copiii mosului, daca nu tineti si voi sedintele astea pe plaja, in Maldive sau Bora Bora … Ia sa fi vazut atunci cum ar fi fost prezenti toti „saracutii” de magistrati …

  2. Judecătoarea Andreea Chiș, membru CSM, a declarat că ”Nu avem o previzibilitate a datelor și orelor ședințelor. Nu avem o previzibilitate a ordinei de zi. SIIJ nu este o urgență. S-a dovedit o urgență de data asta. Înainte de ședință, doamna ministru ne-a confirmat că raportul GRECO va fi confirmat în curând. O săptămână nu are cum să împieteze activitatea acestei secții”.

    Înaintea ședinței CSM, președintele Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a spus că dacă raportul GRECO recomandă desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților (SIIJ), ar trebui să existe ”discuții serioase”.

    Dna Savonea nici NU pomeneste Rapoartele Greco si Comisia de la Venetia?
    Ea are o sarcina urgenta de la PSD: inscaunarea PSDistei Adina Florea in frunea SSIJ!

  3. Asta se numeste sabotaj. Va dati seama cine are grija de justitia tarii???

  4. Buey da Pruoști mai sunt plotonerii ăștia din SRI și din systemul „Justiție de Stabor și Paradeală Protocolară!”
    Tulai, Domnul Zeu, că le-ai încuiat mințile la prostovani!
    Apăi, pen’ce să desființezi bunătate de structură care, puțintel coafată, ți-o transformi într-o măciucă judiciară și o poți pune la brelocul structurilor represive?
    Faci pe draaqu-n patru și îți asiguri controlul SIIJ și atunci ai la loc defuncta aia Secție de anchetare a magistraților din DNA.
    Câtă minte-ți trebuie să raționezi la rece că:
    – cine controlează SIIJ controlează justiția
    – cine controlează justiția are în posesie cheia cătușelor
    – cine are în posesie cheia cătușelor are sub control prezentul

    Iar de aici mai departe se poate citi în 1984 al lui Orwell:
    „Cine controlează prezentul controlează trecutul
    Cine controlează trecutul controlează viitorul”.

  5. Mey, Io* amu m-am retras definitiv în al meu Turnuletz Ivoriu, aseptic și diafan și stau aclo ascultând muzică taucing și privind filme lacrimogene. Dară pun și Io* o între-bare rhetorică:
    amu, după GREVA rozătoarelor din CSM, instituindu-se cutuma BUNULUI-PLAC în activitatea socială, obștească, omul simplu din popor are voie să se pishe cu boltă peste hotărârile judecătorești, devenite FACULTATIVE?

    Sau, tot la nivel analitic, are voie melteanul să-l stuchească pe jude în sala de judecată atunci când vreo prevedere legală nu-i este pe placul suflițălulu’?
    Dar la punerea în executare a vreunei hotărâri, are dezlegare cel executat să-l ia la păruială pe executorul judecătoresc, pe polițist, pe jandarm, pe reprezentantul ANAF etc? Să-i ia la stuchit, înjurat și bontănit doar fiindcă nu-i place lui ceea ce s-a decis într-o hotărâre judecătorească!
    Părerea mea!

  6. Bracvo9, bravo, arătați celorlalte puteri cum să acționeze și ele în raport cu voi, puterea judecătorească, cum să boicoteze instituții, cum să amane, să NU RESPECTE legea!
    Masuri în „oglindă „, pentru executiv, legislativ ș.a.
    Motiv: să ascultăm de ipotetice rapoarte straine care sunt recomandări!
    Faceti așa peste tot si veți găsi „europenism si pace socială, progres, intelegere ”
    Bravo, cam, arată că EȘTI DEASUPRA LEGII, iar membri voștri nu pot fi anchetați!
    Hahahaha, biet justitiabil cu ochii în „gura justitiei „, hahahaha!

  7. E… se vede din spatiu cum mafia serviciilor doreste sa tina captiva justitia. Acum are bocancul pe justitie Johannis, dar cu timpul justitia va deveni libera. Indiferent cat se contrazice Comisia de La Venetia… acum 3 ani spunea ca sectia de investigatie este buna, ca nu se pot organiza referendumuri odata cu alte algeri, acum se face ca ploua si acoperiti gen LILI fofeaza, musca si ca un spalat pe creier sustin aberatii. In Germania justitia este sub autoritatea ministrului justiției si nu a presedintelui, pentru a evita controlul total al justitiei.

  8. @dacus:, DA, in Germania Justitia e sub autoritatea MJ, dar Ministrul Justitiei NU e Tudorel Toader si nici PSDist sau ALDEist!
    E mare diferenta!
    Cand in Romania, Puterile statului vor fi complet independente de INFLUENTA POLITICului, atunci putem discuta, pana atunci cu posesori de Dosare penale pe motive de Coruptie(si cu AVERI URIASE din munca de bugetar de-o viata!!) in fruntea Parlamentului sau a Guvernului NU se pune problema!

    „Sute de colante cu mesaje împotriva lui Tudorel Toader au fost lipite în acest week-end în Iași: în toaletele publice, pe coșurile de gunoi, pe spatele semnelor de circulație și în sediul Universității Alexandru Ioan Cuza, condusă de fostul ministru al Justiției.
    Mesajele îi cer lui Toader demisia din funcția de rector al universității ieșene.
    Campania anti-Tudorel Toader a fost inițiată de o organizație studențească și o organizație civică.

    Mesajele de pe colante:

    În caz că ai uitat ce partid l-a susținut pe Tudorel Toader:
    Demisia Tudorel, nu ești rectorul meu!
    Demisia Tudorel, groparul justiției!
    Demisia Tudorel, toxic pentru UAIC!

  9. Lili Editat Neamului. .După mintea ta aia Editat. ..Ăsta nu este „abuz în serviciu ” ?Păi și dacă este abuz în serviciu. ..Ar trebui să fie anchetat de către ei. ..adică ei pe ei să se ancheteze! UITE MOTIVUL PENTRU CARE TREBUIE ÎNFIINȚATĂ SIIJ!!Lepre ordinare ce sunteți. ..Deci după creierele voastre. .Ar trebui ca la orice act normativ să mergem cu jalba-n proțap la Greco, Comisia lui Pește! Fira-ți Editat de râioase!

  10. Mai nene Johannis (seful suprem al statului), astia care boicoteaza sedintele CSM nu ar trebui dati afara si alesi altii in locul lor. Nu le convine, ce nu le convine poate sa voteze, DA, NU sau sa se abtina. Astia iau indeminzatii de zeci de mii de ron/luna sa lucreze in sedinte nu sa stea cu burta la soare prin Costa-Rica. Huuo mafiotilor!

  11. Finlanda a preluat de la România președinția UE.
    Printre priorități: Consolidarea statului de drept, problema care pentru Romania NU a existat pe agenda OFICIALA!
    Finlanda intenționează să plaseze Apărarea Statului de drept în Centrul președinției ei de 6 luni, notează publicația Euobserver.
    Polonia și Ungaria se află în prim-planul îngrijorărilor legate de statul de drept în UE de mai mulți ani, însă statele membre și instituțiile UE nu au reusit să obțină rezultate palpabile.
    CE a lansat în 2016 așa-zisa procedură de Articol 7 împotriva Poloniei pentru violarea independenței justiției, în vreme ce PE a declanșat aceeași procedură împotriva Ungariei, cerând statelor membre să tragă țara la răspundere pentru derapajul ei în materie de libertăți democratice.
    În Consiliul UE, președinția UE e responsabilă cu Organizarea întrunirilor privind Articolul 7, însă anterioarele președinții, austriacă și românească, au fost RETICENTE să mărească presiunea asupra Varșoviei și Budapestei.
    Guvernul României are PROPRIILE sale PROBLEME cu Statul de drept, atrăgându-și mustrări din partea CE iar guvernul de coaliție de dreapta al Austriei a evitat să mărească presiunea politică, întrucât fusese și el criticat pentru includerea unui partid de extrema dreaptă în coaliție.

    Finlanda a declarat că va acționa DIFERIT după ce va prelua Președinția UE.

    „Dintre multele priorități politice importante, vreau să pun accent pe Principiul statului de drept, atât în interiorul UE și al statelor ei membre cât și în cadrul comunității bazate pe reguli a țărilor”, a declarat miercuri presei ministrul finlandez al afacerilor europene, Tytti Tuppurainen.
    Editat

  12. #Edelweiss … – Le zici ca din carte. Iar intrebarile sunt cat se poate de nimerite. Pacat ca raza de audienta este restransa.

  13. @tanti lili (cu barba)curea de transmisie intre cotidianul si facebook;
    -curea de transmisie inte UE Macovei si cotidianul;
    Asadar doar in materie si drepturi si libertati UE poate sopti ceva ,in nici-un caz Romaniei plina de protocoale (le inteleptilor),dupa cum le place elitelor bruxelleze demne reprezentante ale serviciilor secret5e din tarile lor ,puse pe „sanctiuni”contra tarilor din est ,dintre care Ro exceleaza nu in a „ataca”legile justitiei strambe macoviste ci a face politie politica pe placul lor, caci si SRI are bucata sa de paine de paznic la oile romanesti;
    -din spusele aceleasi @lili cu barba (filozofica securista)Austria „a evitat presiunile”-de ce ,cand are un partid de extrema dreapta si e cot la cot cu rusii ca de altfel si Germania ,cum a „evitat”?dar noia vem destepti suficient d etradatorii de serviciu ca Macovei sa vrem sa facem rebeliune in CSM prin securistii „magistrati”asteptand paine si cutitul de la Greco si Com venetia care NU au nici-o treaba cu indeplinire aobligatiilor de serviciu de la care cei 7 securisti acoperiti abdica, solutia-revocati, eliminiati ,actionati prin toate mijloacele juridice existente.Neindeplirea atrib de serviciu sau indeplinirea defectuoasa,abuz in serviciu clar .

  14. #Doru & #anamariaconda – Puncte de vedere de bun simt. Le agreez si le sustin.

  15. …nu mai trebuie sa SPUNETI nimic.Trebuie SA FACETI ! Afara din CSM cu cei 7!

  16. Clanul Savonea sa renunte la adina florea. Incapatanarea acestui clan Savonea va duce la desfiintarea SIIJ. Adina florea este compromisa, este beizadea pesedista, am avut republica mafioata Mazare si pentru ca procurorii din Constanta cu adina florea in frunte nu si-au facut datoria pentru care ii platim noi cetatenii. Mai mult adina florea cu IQ-ul ei mic a spus cu gura ei ca nu a fost niciodata procuror independent. Prin faptul ca nu vrea sa renunte la adina florea in favoarea unui procuror competent si independent clanul Savonea din CSM arata ca de fapt nu da doi bani pe justitia corecta, ei doar vor sa isi impuna marionetele punand in pericol existenta SIIJ!

  17. Cotidianul, de mai bine de 10 ori încerc să mai postez un comment și nu se prinde.
    Care-i problema?
    Cum al meu coment nu se lipește iar vuvuzelele SRI-ste latră în voioșie?

  18. Bree,prin urmare si-așa deci independenta justiției este când magistrații ,arieni,rasa superioara, sunt atât de independenți incat, deși nu-și fac treaba pt care sunt rasplătiți cu salariile și pensiile cele mai mari din sistemul bugetar,nu pățesc nimic.Pt ei ,rasa superioara, nu exista lege,fac sau nu fac treaba primesc salarii întregi cu tot cu sporuri.Independenta justiției este cand fiecare magistrat face ce vrea ?Bree ,pai ăsta nu e anarhie?Pai ce s-ar întâmpla dacă s-ar lua tot poporu’după exemplul dat de anarhiști din ceseme?Ce s-ar întâmpla dacă poporu n-ar mai vrea sa plătească din banii lui niște chiulangii care se cred rasa superioara și care ar vrea ca toți ailalti să stea în genunchi în fata lor.Ce-ar fi dacă nici doctorii ,nici profesorii ,nici polițiștii, nici militarii,nici pompierii ,nici aia de la ISU ,nu si-ar îndeplini atribuțiile de serviciu și nici n-ar fi pedepsiți pt asta? Dacă ne-am hastagistii din ceseme așa ar trebui,nimeni sa nu mai muncească și toți sa fie plătiți puturosenia și ticăloșia lor.

  19. Mey, și mai am o nelămurire.
    Este axiomatic faptul că acești psiho-patologici Semizei nu vor să răspundă în fața nimănui.
    Nici măcar în fața Domnului Zeu, considerându-se deasupra Acestuia.
    Acum, secția aia de investigare a potlogăriilor și matrapazlâcurilor Semizeilor Scelerați se știe că a apărut și a fost creată ca răspunsul la un deziderat imperativ al societății.
    [motive, aici: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/03/dreptul-fortei-vs-forta-dreptului.html ]
    Așadar, Agora vrea să aibă un mecanism LEGAL de acțiune împotriva Napoleonilor, Cleopatrelor, Stalinilor, Hitlerilor, Pol-Pot-ilor din Grupul Infracțional Organizat „Justiție de Stabor și Paradeală protocolară”, cei cu mințile iremediabil depreciate de o falsă convingere de auto-îndumnezeire.
    Deci un mijloc legal de tragere la răspundere a unor infractori ce actualmente beneficiază de o impunitate absolută.

  20. partea a II-a a comm NU VREA SĂ SE PRINDĂ LA POSTARE ȘI PACE BUNĂ!

  21. Dacă acest mijloc legal este desființat, atunci întrebarea firească ce se naște este:
    De acum e liber la DREPTUL FORȚEI?

  22. Cetățenii ale căror vieți au fost distruse, ale căror destine au fost nenorocite, ale căror suflete au fost schilodite, ale căror familii și cariere au fost fărâmițate, ale căror agoniseli s-au dus pe apa sâmbetei…

  23. Partea a doua a comentariului, care cuprinde o sintagmă relativ neutră – „vânătoarea de magistați” – nu intră în pagină l postare nici după 20 de încercări.
    Hmmmm!IN-TE-RE-SANT!

  24. Așadar, ca o conlcuzie hazlie a bizareriilor anterioare:
    cum acum ceva vreme Semizeii Judiciari erau ofensați de asocierea lor cu expresia „Grup Infracțional Organizat”, ei bine, întâmplarea de azi îmi relevă faptul că în Kolonia Penitenciară și experimentală nu e voie de grăit despre o utopică, ipotetică, prezumtivă…. VÂNĂTOARE DE MAGISTRAȚI.

  25. Inteleg ca nici regulamentul de organizare si functionare, nici statului magistratilor nu prevad masuri si proceduri pentru situatiile de boicot si blocare deliberata a activitatii CSM. Iata ceva ce va trebui dres de urgenta (cu celeritate, ca sa zic asa!). Si ce-ar fi ca cei in cauza sa fie pusi in discutia celor din CSM si a celor din organizatiile profesionale de profil, dupa care, la nivel de conducere sa se ia masurile corespunzatoare. O face fiecare magistrat doar ce-l indeamna constiinta, dar cand constiinta te indeamna sa incalci legea, atunci singurul raspuns valabil este ca legea sa fie aplicata ad literam.

  26. #mihnea – De unde dracu’ tot scoti afirmatiile astea de rahat? Ti s-a confesat tie Adina Florea ca n-a fost niciodata independenta? Ai fost tu de fata cand i-a masurat cineva I.Q.-ul? (Fie numai si faptul ca a terminat o facultate de drept si a fost angajata in procuratura arata orcui ca are un I.Q. ceva mai mare decat al tau!). Ce-ar fi sa-ti vezi de treaba ta si sa nu mai umbli cu fitile idioate incercand sa manjesti un om despre care nu stii prea multe, dar pe care incerci cu obstinatie sa-l compromiti imagistic. Handralau mitoman!

  27. Magistratii trebuie sa-si faca singuri curatenie in ograda si sa arunce maselele stricate afara. Cum ar fi ca nici un magistrat sa nu se mai prezinte la lucru pana cand pucistii nu sunt inlocuiti cu adevarati reprezentanti ai magistratilor?

  28. @lili

    draga esti de acord cu mine ca cine militeaza pentru schimbarea ordinii constitutionale a tarii este o lichea si trebuie pus la punct?

    esti de acord cu mine ca aceste lichele nu au dreptul moral sa critice ceva?

    de unde si pana unde iti permiti sa postezi pe-acilea, devreme ce de 1 decembrie ai postat un text in care denuntai ordinea constitutionala a tarii?

    si inca ne anuntai ca familia a facut la fel!

    lichele sa taca! ti-ai batut joc de visele a sute de mii de romani care si-au dat viata pentru Reintregirea tarii si dai lectii acum!

    Sa-ti fie rusine obrazului!

  29. Aceste 7 jeguri care saboteaza CSM, si indirect justitia, vor un stat in stat! In orice tara din lume, luau de mult un sut in fund si nu mai pupau in veci un post de magistrat! Doar in Romania sunt tolerati, de aia avem o justitie de tot rahatul, in prima instanta, condamnare 8 ani, iar in recurs achitare! In plus dobitocii astia care vor sa faca ei legile, fac si scut in jurul unor procurori infractori ca Kovesi, deci putem spune ca sunt si un grup infractional organizat! Javrelor, HUUUUOOOOO! Chiar nu exista nimeni care sa-i dea afara si sa-i trimita in instanta? Prin acest sabotaj sa intelegem ca asa functioneaza „statul de drept”? SCARBA!

  30. 7 jeguri ce trebuie dati afara din magistratura!!! Dar cine s-o faca?

  31. Noi criticam, ne ofticam, iar pe acesti nemernici ii doare-n fund, ba chiar mai fac si bascalie ca jegul de lica care spunea in zeflemea, arogant, ca va fi in cladire dar nu in sala! Pai viermii astia primesc salarii din banii nostrii! HUUUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.