Adrian Severin, la „Tu ce zici?” Despre criza ucraineană, retragerea din Afganistan și alte teme majore

Marea Neagră: în căutarea războiului care era să fie…

În ediția de miercuri, 28 aprilie a.c., invitatul emisiunii a fost prof.dr.Adrian Severin, politician care, vreme de un sfert de veac, a deținut mai multe funcții publice: deputat, ministru al Reformei, ministru de Externe, europarlamentar, președinte și, apoi, președinte emerit al OSCE ș.a.

Câteva dintre temele de discuție abordate în emisiunea de la ora 17.00 sunt:

Criza ucraineană și aplicația militară din Marea Neagră

Retragerea din Afganistan – sfârșitul unui război pierdut sau câștigat?

Ambasadorii, Convenția de la Geneva și amestecul în treburile interne ale țării în care sunt acreditați.

Covidocrație sau rezidocrație?

Emisiunea poate fi urmărită pe canalul de youtube al publicației, pe site dar și pe pagina de Fb/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

7 Comentarii

  1. In padurea cu alune
    Aveau casa doi pitici
    Vine pupaza si spune
    Vreau sa stau si eu aici
    Pu-pu-pu, pu-pu-pu
    Vreau sa stau si eu aici,

  2. Profesor doctor !!!! Asta este parlamentarul care a promis sa ia masuri la aflarea vestii ,,ingrijoritoare ” – apa din Bucuresti contine de doua ori mai mult H decit O !

  3. Nu stiu ce merite are acest individ. Ce a facut el pentru Romania, ce legi bune pentru romani a initiat, nu stiu. Individ gol pe dinauntru, interesat doar sa si umple conturile. Este opinie personala

  4. Excelenta ora de geopolitica!Felicitari!Am ascultat cu maxim interes!O singura mentiune :Ucraina a fost membru fondator ONU (in cadrul URSS cu Federatia Rusa si cu Belarus) in octombrie 1945, deci nu a fost creata la intimplare (Crimeea a fost alipita ulterior in 1954 de Hrusciov deci Crimeea nu facea parte din Ucraina initiala fondatoarea ONU(cand a depus documentele la ONU au aratat si coordonate,suprafata ,populatie,steag,imn, etc)
    Dreptatea e de partea Federatiei Ruse sa isi ia cadoul la despartire!:))

  5. Multumesc!, nu! Asta nu este exemplu demn de urmat si ascultat, din punctul meu de vedere!

  6. Exceptionala analiza, cu luarea in considerare a perspectivelor diferitelor parti implicate si a istoriei.
    @Fekete — N-am retinut ca dl Severin sa fi spus ca Ucraina a fost creata „intamplator”/accidental, ci „artificial”, adica mai curand din ratiuni de administrare teritoriala, ceea ce implinca, in extenso, geopoliticul.
    Multumiri si felicitari Cotidianul, pt acest program!

  7. a face puscarie pentru luare de mita pacalit de ziaristi la UE e cea mai mare realizare din grupul Trocadero (zis Troaca cu Dero), un grup de consumatori de restaurant din B pregatit de seku vechi pentru Romania noua. Altii au fost scoliti in Elvetia (Dan Ilie Ciobotea), altii in Germania (Andrei Marga) si in SUA, toti dintimp, cu pana la 30 de ani inainte, sa fim siguri de reusita. Altfel, astia spun ce vor ei, versiunea istorica de parca ei ar fi castigat lupta !
    Despre ce cauta proprietatile familiei mele (2 bunici si 4 strabunici) la Ucraina a spus ceva (Cahul, Bolgrad, Ismail – sudul Basarabiei) ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.