Apartament vândut cu… 723 de lei la Brașov! Ați citit bine

Preşedintele PSD Braşov, senatorul Marius Dunca, acuză conducerea primăriei municipiului reşedinţă de incompetenţă şi cere găsirea vinovaţilor pentru vânzarea, contra sumei de 723 de lei, a unui apartament din fondul locativ al oraşului, situat în zona centrală.

„Este inadmisibil ca un imobil deţinut de municipalitate să fie vândut la un preţ mult sub cel al pieţei. Acest gen de tranzacţii trebuie să fie monitorizate foarte riguros şi trebuie transparentizate. (…) Actuala administraţie s-a făcut remarcată doar prin prisma deselor scandaluri publice pe care le provoacă, prin lipsa de transparenţă şi prin lipsa de responsabilitate pe care o demonstrează. Braşovenii sunt literalmente oripilaţi de incompetenţa de care primarul USR al Braşovului dă dovadă. Oricare ar fi explicaţiile pe care acesta le va oferi opiniei publice, un lucru este cert: incompetenţa administrativă a primarului USR din Braşov a făcut ca un apartament din fondul locativ al municipalităţii să fie vândut cu suma de 723 de lei”, a declarat senatorul PSD într-un comunicat remis, vineri, presei.

Informaţia, potrivit căreia SC RIAL – din subordinea Primăriei Braşov, care administrează fondul de locuinţe al municipalităţii – a vândut un apartament de două camere, bucătărie şi baie, din zona centrală, pe suma de 723 de lei, a fost făcută publică de un consilier local al PNL, Ciprian Chiricheş. Acesta a susţinut că ar fi vorba de „o faptă penală” şi a cerut primarului demiterea imediată a conducerii RIAL.

Fostul chiriaş a cumpărat respectivul imobil în baza unei sentinţei judecătoreşti din februarie, după nenumărate solicitări depuse încă din 1996. Instanţa de judecată a obligat RIAL să vândă imobilul pe baza unei grile de preţuri stabilită prin lege şi, mai mult, a obligat municipalitatea să plătească cheltuielile de judecată, în cuantum de 5.000 de lei.

În replică la afirmaţiile consilierului liberal, primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a susţinut că vina aparţine departamentului comercial şi juridic de la RIAL, care ar fi trebuit să conteste decizia instanţei.

„În prezent avem o anchetă internă tocmai pentru a determina aceste aspecte. (…) De altfel, am dispus schimbarea modului în care RIAL formulează întâmpinările. O parte din motivele pentru care pierdem aceste procese se datorează şi modului în care RIAL afirmă că toate condiţiile sunt îndeplinite, că reclamantul are dreptul să cumpere şi că RIAL nu are nimic împotrivă”, a precizat Coliban.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

  1. Sa va spun ca e gresala direct de pe platforma de vanzari, nu stiu daca s-a intamplat si in acest caz. Pe site-ul de vanzari scoti la vanzare, cere pretul dar in lei si nu in euro desi te agata in franci elvetieni, mai jos la expunere obiect vanzare, poti scrie suma cu mentiunea in euro dar sus la pret nu exista sau nu iti aproba valuta ca pret. Poate ca pretul era in valuta si site-ul a agatat in lei. Sunt capcane in tot ce inseamna online.

  2. Intai urmariti cine a facut ,,greseala,,si daca sunt neamurii sau prieteni cu acel chirias )) Veti avea o supriza.Se putea sa nu apara si o ,,sedinta,,judecatoreasca ? ))) Din capul locului imobilele detinute de municipalitate nu trebuie vandute.Se pot doar inchiria .Si atat.Cred ca acum se rafuiesc mai multe bande politice care au pus ochii pe acelasi imobil ))) Toti se ascund in spatele legilor.Si dau vina pe legi ))) Toti se dau fete mari.Nevinovate.

  3. Bai „parere”, tu intelegi cat esti de penibil?: dupa ce ne explicai cum e cu doza 7 de vaccin si nerozia nevaccinistilor, ai dovedit expertiza in bombe si ucra, iar acum esti expert in imobiliare.
    Tu poti sa intelegi ca esti un(editat) care iti verifici CI ca sa afli cum te cheama?

  4. nu putem comenta?
    este o aberatie pt ca in ’90 si un amarat de apartament socialist s-a vandut cu multe zeci de mii, numai avansul era 10.000 de lei, atunci cum poate ca in Brasov, oras mare sa existe in ’96 un apartament cu 723 de lei, pare altceva decat o eroare, iar cine a facut-o trebuie sa raspunda…nu poti ca bugetar sa prejudiciezi angajatorul, Statul pt ca pare o entitate impersonala…de ce nu-l pune sa plateasca pe bugetarul pana la valoarea de piata/notariala…cate astfel de ”erori” s-au facut oare chiar in Brasov pt ca sigur nu-i primul caz.

  5. …ce cred eu: omul a facut cerere-cum au facut toti chiriasii de atunci, dupa ce s-a dat legea prin care puteau sa-si cumpere apartamentele-in 96…suntem in 2023, aproape 2024…peste doi ani se fac 30 de ani de cand avea dreptul sa-l cumpere…in tot acest timp a platit chirie, mare, mica, nu conteaza…la vremea aceea poate apartamentul avea o valoare de 100000lei, nu stiu…omul a platit diferenta la pretul de atunci, nu este nimic anormal…

  6. Daca fostul Chiriash a vrut sa cumpere înseamnă ca nu mai traieste si nici proprietarul nu mai traieste ! Traieste doar o Rua a Chiriashului si trebuia intr- un fel sa intre in posesia unei Case Nationalizate !

  7. Poate este o ruda a chiriasului decedat si proprietarul casei este decedat !

  8. Banuiesc ca a fost o lupta acerba la licitatia cu strigare pana, infine, a fost adjudecat cu aceasta suma extravaganta……[Rumburak]

  9. confirm: e varu’ meu de la jandari kre si-a luat si nissan tucson cu 5000 euro.. si 3 terenuri cu 10k euro.. kasha-i viatza.
    .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.