Când ingineria socială o ia razna

Autoritățile locale din statul australian Victoria au în vedere interzicerea cărților și jucăriilor din grădinițe dacă acestea nu îndeplinesc noi criterii legate de gen. Ziarul Herald Sun arată că în Melbourne ar putea fi interzisă și folosirea termenilor ”băiat” și ”fată” în grădinițe. Asta după ce Universitatea Națională Australiană a ajuns la concluzia că micuții sunt influențați de stereotipurile de gen și că educatorii și educatoarele ar trebui să ”reducă măsura în care copiii sunt etichetați în funcție de sex”, să nu le spună ce ar trebui să facă fetele și ce ar trebui să facă băieții.

Părinții și unii politicieni au răbufnit pe rețelele sociale, în presă și pe bloguri. ”Pentru numele lui Dumnezeu, ingineria socială a luat-o razna. Lăsați copiii să fie copii. Încetați să-i distrugeți”, scrie deputatul liberal Tim Smith. ”Trebuie să înceteze imediat. Am o fetiță de doi ani (da, am numit-o după organele genitale cu care s-a născut) și se joacă cu mașinuțe, trenulete, cu păpuși Barbie, își folosește imaginația și se preface că gătește, că e doctoriță. Lăsați copiii să fie copii”, spune o mamă.

”Nu aș interzice nimic, ci aș face ca și mai multe lucruri să fie la dispoziția tuturor. Când ai copii îți dai seama imediat că băieții sunt băieți și fetele sunt fete. Nu vreau să văd nimic androgin pe aici. Vreau să văd cum copiii sunt copii. Băieții și fetele sunt diferiți, fără îndoială. Ar trebui să ne bucurăm de asta. Nu avem nevoie de inginerie socială”, spune Ron Wilson, un realizator de emisiuni radio.

Cărți despre transsexuali pentru copii

În America, statul Oregon, a început tot în aceste zile o dispută legată o carte despre un copil transsexual ce a fost inclusă în lista bibliografica pentru copiii de 8-12 ani a unui concurs de literatură. În cartea cu pricina este vorba un elev de clasa a patra, George, care însă se consideră… Melisa. Părinții și profesorii au opinii dintre cele mai diverse. Unii au cerut eliminarea cărții din blibliografie sau măcar a întrebărilor din concurs referitoare la această carte. Alții sunt încântați de includerea cărții pe listă. ”Cărțile sunt ferestre și oglinzi deopotrivă pentru copii. Vrem cărți după lectura cărora copiii să spuna «Copilul acela e ca mine» și să capete încredere în ei. Și mai vrem cărți după care copiii să spună că nu au mai întâlnit niciodată un asemenea punct de vedere”, spune unul dintre librarii din Oregon.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

2 Comentarii

  1. si culegi furtuna. Asta e rezultatul „tolerantei”. Toti degeneratii acum au „drepturi” cand locul lor ar trebui sa fie la balamuc. Totul a inceput cu avortul si feminismul. Odata ce accepti avortul si lasi pe toate istericile de feministe sa faca pe desteptele, vei ajunge sa fii silit sa normalizezi toate bolile mintale in cele din urma.

  2. Perfect adevatat.
    In curind balanta o sa se incline in partea cealalta…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.