Cel mai bun șorici și… ”Moartea Căprioarei”

Dacă vă place șoriciul e bine, dă asigurări nutriționistul Mihaela Bilic. Acesta ”nu îngrașă și este o sursă de colagen de cea mai înaltă calitate, extrem de eficient pentru organism”.

Dar ce îl face cu adevărat bun? Sacrificarea porcului, în sine, e un meșteșug ce presupune mare dibăcie, iar Bilic a luat recent parte la un asemenea moment.

L-a trăit având emoții.., amestecate, dar mesajul reținut e că focul reprezintă ”un element esențial, care trebuie stăpânit și pus în slujba omului”.

”Mâncarea noastră n-ar avea același gust fără foc, iar șoriciul copt este o delicatesă pe care doar în preajma Crăciunului o poți savura”, spune nutriționistul.

Prin urmare, șoriciul copt este de departe cel mai bun, conchide Mihaela Bilic.

„Anul acesta am avut parte de ritualul complet al pregătirii și tranșării porcului pentru Crăciun. Exact ca și în poezia lui Nicolae Labiș, “Moartea căprioarei”, emoțiile mele au fost amestecate… un spectacol impresionant, care presupune mult meșteșug și dibăcie(…)

Pomana porcului este cu siguranță cea mai gustoasă introducere în atmosfera sărbătorilor de iarnă!”, a scris Mihaela Bilic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

7 Comentarii

  1. Rusine pentru un asemenea „articol”, elogiu al barbariei, al macelaririi unor fiinte sensibile, însa fara aparare, @Cotidianul!

  2. Moartea violenta, de mana omului, a unui animal reprezinta asadar „un spectacol impresionant”? E un spectacol pentru ca e suferinta altuia, nu-i asa? Tu doar iei loc in loja…
    Despre aceasta nutritionista promovata pe toate posturile se poate doar spune ‘noroc ca e frumoaa”…

  3. ati inebunit? n-ati auzit de lant trofic; omul si porcu’se bat pe acelasi loc

  4. Presupun că… „miloșii” de pe aici știu că și plantele sunt vii și au simțuri și ce să vezi, mor când sunt tăiate, gătite sau mâncate!!! Iar carnea, puii, peștele de la magazin cum vă imaginați că ajunge acolo? Pentru bacteriile din mediu pe care le ucide într-un mod absolut nemilos sistemul vostru imunitar nu vă mai apucă plânsul?!…

  5. Cand nu vom mai avea canini in gura, atunci, da, voi fi de acord ca e momentul sa nu mai fim omnivori, deci, cine vrea sa pasca iarba si/sau alte aberatii, n-are decat s-o faca pe cont propriu, da’ sa aiba decenta sa nu mai propovaduiasca aiureli penibile…
    Apropo, de ce nu va luati de vanatorii sportivi”, de ucigasii de balene..?!? Lasati-i in pace pe cei care cresc si ingrijesc animale domestice ! Chiar asa ?!? „Domestic”, ce semnifica pt voi acest cuvant ? Doar pisici parsive si potai de apartament ?!?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.