Comerțul cu moartea: afacere bănoasă pentru nemți

Vânătoarea de vrăjitoare, condamnată de IPJ Călăraşi

Guvernul german a aprobat în 2020 exporturi de arme în valoare de peste un miliard de euro în ţări implicate în conflictele din Yemen şi Libia, informează DPA, preluată de Agerpres.

Numai pentru Egipt fuseseră aprobate până la 17 decembrie exporturi de arme şi echipamente militare în valoare de 752 milioane de euro (913 milioane de dolari), potrivit unui răspuns al Ministerului Economiei la o întrebare adresată de Omid Nouripour, deputat în Bundestag.

De asemenea, a fost acordată permisiunea de a furniza arme în Qatar (305,1 milioane de euro), Emiratele Arabe Unite (51,3 milioane), Kuweit (23,4 milioane) şi Turcia (22,9 milioane).

Licenţe au fost acordate Iordaniei (1,7 milioane) şi Bahrain (1,5% milion).

Sumele totalizează 1,16 miliarde de euro, potrivit ministerului.

Toate aceste ţări joacă un rol în unul sau în ambele conflicte de lungă durată din Yemen şi Libia.

În Yemen, o alianţă condusă de Arabia Saudită împreună cu guvernul de la Sana’a luptă împotriva rebelilor huthi susţinuţi de Iran. Alianţa include Emiratele Arabe Unite, Egipt, Kuweit, Iordania şi Bahrain.

În conflictul libian, Qatarul şi Turcia intervin de partea guvernului recunoscut internaţional al prim-ministrului Fayez al-Sarraj la Tripoli. Pe de altă parte, generalul Khalifa Haftar, care conduce o ofensivă împotriva Tripoli, este susţinut de Emiratele Arabe Unite şi Egipt. În prezent, există o încetare a focului în Libia şi speranţă pentru pace

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Băgăm in seama cățeii din branșă, dar uitam sau nu îndrăznim sa ne luăm de MARELE DULĂU, care conduce detașat topul. Si face acest lucru folosind metode si mijloace cam nașpa, presiuni, condiționări, chiar impuneri de a cumpăra numai de la ei, chiar si daca nu ai nevoie de acele arme, instalații, mijloace militare. Profita de statutul autodeclarat de STĂPÂN AL LUMII, și in aceasta calitate, de multe ori, de prea multe ori, chiar declanșează conflicte in diverse zone ale lumii, pentru a crea piață, dar și de multe ori, pentru a-si testa, pe viu, noile arme si tehnologii si pentru a-si antrena si testa, tot pe viu, proprii militari. Exportatori de arme sunt mulți, am fost si noi , o data , mari in domeniu, dar diferența intre aceștia, ca simplii producători si negustori , in domeniu, marele Licurici, este un stimulator direct, fără scrupule si mustrai de conștiința ( daca mai exista așa ceva), întărâtă lumea mereu, pentru a-si menține viu statutul.

  2. Ce trebuie constatat din acest articol, ca intelegerile ascunse pe afaceri, au fost din totdeauna, sunt si continua! Ce spunean eu cand latraii urlau impotriva multor tari mentionate aici pentru afaceri? Chiar va rog, nu mai intrati pe fentele aruncate de unii sau altii! Sunt capcane mincinoase pentru a implementa ura si violenta oriunde!

  3. Nu armele ucid,ci acei care le folosesc ! Comertul cu arme este comertul cu moarte si aduce unora castiguri fabuloase ! Aici nu exista etica , morala , sau mustrari de constiinta ! Daca D-zeu l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea sa , atunci , chiar , nu mai este nimic de comentat !

  4. Cine nu-si doreste tehnica germana!Trebuie sa fi retardat sa nu recunosti adevarul…

  5. Asa ca si sugestie , pe netflix este un film cu nicholas cage. Traficantul de arme. La sfarsit e o replica monumentala. Il aresteaza pe traficant pentru ca deranja pe cel mai mare traficant de arme din lume: Guvernul SUA.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.