Cum a afectat cutremurul sistemul energetic național

Ministrul Virgil Popescu a anunțat că după cutremurul de 5,7 pe Richter din Gorj au fost anumite declanșări în sistemul energetic național însă nu există nicio problemă în acest moment.

”În condițiile în care regiunea de Sud-Vest a fost afectată astăzi de un cutremur cu epicentrul în județul Gorj, Sistemul Energetic Național a funcționat fără probleme, asigurându-se în bune condiții atât producerea, cât și furnizarea energiei electrice și gazelor naturale. De altfel, la această oră, România este exportator de energie electrică.
Trebuie spus că evenimentul seismic de astăzi a fost resimțit mai puternic decât cel de ieri, existând și anumite declanșări în SEN, însă acestea nu au afectat funcționarea în condiții optime a Sistemului Energetic Național.
Am cerut tuturor companiilor din portofoliul Ministerului Energiei, producătorilor, dar și distribuitorilor de energie electrică și gaze naturale, precum și Transgaz și Transelectrica, să analizeze și să actualizeze, dacă este cazul, planurile de intervenție în caz de cutremur. Nu este motiv de panică și nu trebuie să ne alarmăm, este doar o măsură de precauție și responsabilitat”, a spus Popescu.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunţat, marţi, că, în urma cutremurului de 5,7 pe scara Richter, au existat decuplări la alimentarea de servicii generale la Sucursala Electrocentrale Rovinari. Potrivit administrației companiei energetice de la Târgu-Jiu, realimentarea colosului energetic a fost reluată în 20 de minute prin recuplarea transformatoarelor, iar grupurile energetice au rămas în paralel pe toată perioada şi protecţiile au funcţionat corect. „În urma mișcărilor seismice care au avut loc în data de 14.02.2023, precizăm că în Sucursalele Electrocentrale Turceni și Ișalnița, precum și în carierele miniere din cadrul CE Oltenia nu s-au înregistrat probleme în exploatare. La Sucursala Electrocentrale Rovinari, au existat decuplări la alimentarea de servicii generale. Realimentarea a fost reluată în 20 de minute prin recuplarea transformatoarelor. Grupurile energetice au rămas în paralel pe toată perioada și protecțiile au funcționat corect.”, a transmis conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc, marți, 14 februarie, în zona Olteniei, județul Gorj, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

În zona Gorjului sunt marile termocentrale Turceni și Rovinari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4601 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Declarație Arahat…”..sunt trei persoane rănite ușor, din fericire erau vaccinate!…”

  2. Inchide repede toate termocentralele din Oltenia , ca sunt in pericol de a cadea la cutremur , domnule (impropriu) Popescu Virgil s-au vindele repede la careva !
    Romani votați PNL Popescu !

  3. Cică țările de jos care nu ne vor in Schengen se vor „scufundaseu”! Așa ne anunță globaliștii ca se vor scufunda!

  4. Va spun eu cum ne va afecta: vor creste tarifele la energie de inca patru ori, fara nicio compensare. Si daca facem scandal, ne trimit partenerii strategici inca o ambasadoare roscata si cracanata..

  5. Toți „spetialiștii” se dau cu părerea asupra cutremurelor. Toți studiază cutremurele de mare adâncime iar cele de suprafață le lasă în voia lui Dumnezeu! Toți „doctorii” naviga in ape tulburi!

  6. Bună de tot Rammstain … cică exista un al cincilea care a fost internat căci nu avea schema completa (lipsea Boosterul)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.