De unde bani pentru judecători? ”Plătiți voi, proștilor de români, că eu am nevoie”

Sporurile acordate judecătorilor CCR au generat iritare și ridică semne de întrebare. Cea mai frecventă dintre ele, de ce nu ar fi acoperită gaura de la buget și cu tăieri din bani ”cuveniți„  judecătorilor.

Simona Spătaru, senator USR, a comentat subiectul la un post Tv. CCR nu e subiect tabu. Acolo sunt judecători, dar nu toți…

“Pentru că își permit. Deja cred că toată lumea știe. În primul și în primul rând, că la CCR sunt numiri politice. Acolo, poate ne așteptam cu toții să fie judecători. Nu, de exemplu, avem și notari acolo, de exemplu, îl avem pe președintele Marian Enache, fost parlamentar PSD, deci oamenii trebuie să înțeleagă că dimensiunea asta a Curții Constituționale nu este pe măsura denumirii și așteptărilor noastre, ale tuturor”, a explicat senatoarea.

De ce a trebuit să treacă pachetul de legi, în condițiile în care chiar un fost președinte CCR  se arăta convins că acest lucru nu are cum să să întâmple.  ”E important să treacă, să fie constituțional, pentru că vedeți și dumneavoastră ce încasăm noi lună de lună”, spune Simona Spătaru.

”(…) iată, în cazul acesta, un act normativ care modifica mai multe legi din România și pentru care aceeași Curte Constituțională a stabilit în mai multe rânduri că nu se poate asuma o răspundere în Guvern, deci că este un aspect neconstituțional de procedură, anterior oricărei probleme de fond, a fost trântit de aceeași Curte Constituțională în 2023, spunând <Nu, domnule, e important să treacă, să fie constituțional, pentru că vedeți și dvs ce încasăm noi lună de lună. Numai eu câte sporuri trebuie să încasez. Numai eu trebuie să încasez pensia specială alături de salariu. Avem nevoie de taxe și impozite, nu sunt strânși bani din mafie, din evaziune, din faptul că se reduc portbagajele. Ei, dacă guvernul nu face reformă din altă parte, plătiți voi, proștilor de români, că eu am nevoie de bani?>”.

Pachetul de măsuri fiscale a trecut de CCR, sesizarea USR fiind respinsă, a anunțat miercuri președintele Curții, Marian Enache. Neavând o problemă de constituționalitate,  pachetul  legislativ poate fi promulgat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

17 Comentarii

  1. Are „Tata Hamas” aka „Fratele Marcel” grija, ne mitraliaza pe toti

  2. CINE dreaqu este CCR-ul asta ???

    ROMANI = Iestiti in strada !!!

    CERETI-VA DREPTURILE ( constitutionale ) ale SUPRAVIETUIRII !

    Peste 12 000 000 cetateni romani traiesc sub limita saraciei ( tradus = mor de foame ) !!

  3. CCR nu se poate pronunta pe aceasta speta…este un caz evident deconflict de interese CCR ul fiind direct beneficiar de pensii speciale…de ce nu pot fi dati in judecata?

  4. În ultimii ani CCR a devenit un fel de putere executivă și instanță de drept comun. A ajuns să „judece” până și numirile a fel și fel de pulifrici care toacă frunza la câini pe banii statului. Mă întreb oare când vor ajunge să judece și divorțuri sau retrocedări. Le dai o pensie specială și îți cântă ce vrei lăutarii! Cât despre componența acestei „curți” ea este o glumă chiar mai mare decât activitatea ei. Dacă cineva credea că așa ceva poate fi posibil. De la somități foști juriști de întreprindere, până la diverse conțopiste și neveste de securiști cu facultatea la Bioterra. Mulți dintre aceștia nici nu pot fi suspectați că au studiat despre conflictul de interese sau despre noțiunea de incompatibilitate. În niciun cod de procedură, fie ea penală sau civilă, nu există ca un judecător să judece o speță ce privește propriile sale interese. Este de neconceput așa ceva într-o țară ce se vrea europeană și civilizată. Activitatea acestor băgători de seamă ne aduce pe picior de egalitate cu state precum Congo-Brazzaville sau Zimbabwe. Dar cel mai amuzant la acest circ sinistru este când pronunță hotărâri care se contrazic una pe cealaltă. Aici se vede dimensiunea absurdului și mlaștina ridicolului în care ne scufundăm pe zi ce trece mai mult și mai mult.

    La un moment dat această schemă Ponzi cu pensiile speciale nu o să se mai poată susține. Să vă vedem atunci ce o să faceți! O să le ziceți celor de la FMI și Banca Mondială că e „neconstituțional” și că merge cu prescripția? – Aveți grijă că FMI și Banca Mondială nu sunt poporul manelist cu patru clase, pe care îl prostești cu vrăjeală de Las Fierbinți!

  5. Ceva nu este in ordine ! Cum a ajuns puterea judecatoreasca sa fie peste puterea legislativa si peste puterea executiva (cele 3 puteri intr-un stat democratic, egale, astfel cum sunt denumite de Constitutie) ? Nicaieri in lumea democratica nu se intampla asa ceva ! Este un mare impas constitutional. Existential . Al existentei statului democartic in Romania. Guvenul ar trebui sa dea in judecata Curtea Constitutionala la o instanta externa. Curtea de la Haga sau de la Strasburg.

  6. Erau saraci, sarmanii de ei…
    Nu mai aveau bani nici de o paine… Ce salariu e ala de minim 15 000 de lei!!!
    Au nevoie de minim 20 000 de lei.
    Bani pentru bursele elevilor nu au, pentru alocatiile copiilor nu au, pentru pensionarii contributivi nu au.
    In schimb au bani pentru politicieni si speciali…

    guwernerul asta ne ia de prosti…

  7. Cand incaseaza atatia bani intr-o tara in care e atata saracie? Cand sunt atat de multi romani saraci? Cand sunt atat de multi pensionari contributivi care dupa 40 de ani de munca au o pensie minima de aprox 2 000 de lei iar ei iau, dupa 20 de ani,
    20 000 de lei adica de 10 ori mai mult? Celor care sunt pusi sa imparta dreptatea li se pare drept?

  8. Ferma animalelor-George Orwell. Suinele au preluat conducerea.Asta-i viata. Mamaliga la labartat, nu mai explodeaza.

  9. Bătaie de joc de cetățeanul roman clica lui Iohanis se teme sa le desfiinteze pensiile și salariile la” speciali ” pentru ca l-au amenințat arătându-i dosarele cu faptele lui penale și cătușele …….
    Profitand astfel de un popor român adormit, în letargie ce tace chiar dacă este călcat în picioare

  10. Cine moare de foame ? !. Romanii nu au suficienta educatie sa poata protesta coerent, nu inteleg ,,puterea ” teoretica a votului. Clasa politica nu are nici un interes sa deranjeze magistratii, deoarece populatia RO nu au ce sa voteze ….decat tot pe cei de la putere. In RO parlamentul este ales de cca 35% din populatia cu drept de vot. Cum vreti sa se poata reforma o tara in termeni reali daca …….romanilor nu le pasa de lege, reguli, dreptate, cinste , adevar. Trist dar asa arata realitatea actuala.

  11. Poate o miscare globala nefericita sa ne scape de speciali, o miscare in care sa fim angrenati si noi, din nefericire. Altfel nu se va rezolva probllema clasei bugetare de lux, parazitare.Dar toti vrem pace, deci probabil vom fi in continuare sclavii clasei bugetare.

  12. DEMMISIA SAU DESFIINTAREA CCR, ENACHE SI STANCIU, 80-90 MII LUNAR???

  13. Au profitat de legea strâmbă făcută de incompetenții din parlament

  14. O haită de nesatui în țară în care 1 milion de copii români se culca flămânzi seara de seara si aceasta se intampla datorita jafului pe care ei l-au protejat si apărat. Majoritatea sunt santajabili !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.