Decizie în cazul procurorilor din „scandalul Centrul Vechi“

Decizie în cazul procurorilor care petreceau în Centrul Vechi. Secţia pentru procurori a CSM a admis cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de cei patru procurori care, alături de adjunctul Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş, au fost legitimaţi de poliţişti, în 22 ianuarie, la Hanul lui Manuc, din Capitală, unde au fost aplicate amenzi pentru încălcarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărarea a reputaţiei profesionale formulate de domnii CODRUŢ DUMITRU POPOIU, ALEXANDRU SOLTAN, FLORIN BARAN şi GEORGE ENESCU, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (unanimitate)”, a anunţat marţi CSM.

De asemenea, Secţia pentru procurori „nu şi-a însuşit conţinutului răspunsului Inspecţiei Judiciare la obiecţiunile formulate cei patru procurori, fiind înregistrate 2 voturi «pentru» şi 5 voturi «împotrivă».

Cei patru procurori au fost implicaţi în scandalul apărut după ce au fost legitimaţi de poliţişti în restaurantul Hanul lui Manuc, în presă apărând imagini din timpul verificărilor.

Un număr de 27 de persoane, între care şi adjunctul Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş, au fost găsite de poliţişti în 22 ianuarie, în restaurantul Hanul lui Manuc. Printre clienţi se afla şi o persoană care trebuia să fie în carantină, în judeţul Călăraşi. Poliţiştii au amendat 25 de clienţi, dar şi pe reprezentanţii localului, considerând că au fost încălcate restricţiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat atunci că nu tolerează încălcări ale legii, iar în ceea ce-l priveşte pe Radu Gavriş a fost demarată cercetarea preliminară. Gavriş a fost înlocuit de la coordonarea activităţilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, ca urmare a amenzii primite.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a transmis ulterior că la Hanul lui Manuc se aflau, în timpul acţiunii poliţiştilor , patru procurori împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi. Instituţia a afirmat că procurorii nu participau la o petrecere privată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. „Apărarea reputaţiei profesionale” ?!? Ha ha ha ! Revista „Urzica” a reaparut ! Hai ca asta-i gluma anului, daca nu chiar a secolului !! (ps : misto, vad ca dintre cei patru l-au surprins si pe George Enescu la betivaneala ! Da’ unde erau domne Bach, Mozart, Beethoven ?)

  2. Sunt doar fratii lor!!!! Cum sa nu le aperi ”reputatia profesionala”?Mai e una tare:Zice-se ca unul este in ”cercetare preliminara”Cata mizerie poate fi in justitia din Romania!!!!!!

  3. Reputaţie profesională înseamnă acceptarea încălcării legii????? De către chiar cei care au jurat să o protejeze????? CSM a trecut deja la alt nivel: o spun pe faţă poporului că legea nu e la fel pentru toţi cetăţenii. Casta lor e mai egală decât restul. Ce fel de Consiliu al Magistraturii este un consiliu care încalcă Articolul 16 al Constituţiei României?!?!?!?! După clasarea 10 August aveam nevoie şi de această flegmă în obrazul democraţiei şi statului de drept?! În ţara cu cea mai josnică justiţie din Europa ei discută de reputaţia unor golani beţivi… S-a ajuns rău de tot.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.