Din ministru al Sănătăţii, pacient: „Viața este imprevizibilă!”

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că suferă de o boală gravă, autoimună, pentru care se tratează în țară, cu tratament specific, între care imunoglobuline și cortizon.

Sorina Pintea a scris, luni seara, pe Facebook, faptul că a început să se simtă rău în ultima parte a mandatului de ministru, dar a pus totul pe seama oboselii.

„Viața este imprevizibilă! Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline”, a scris Pintea.

Ministrul precizează că are încredere în sistemul medical din România și se tratează în țară, într-un spital de stat, iar în prezent, boala este în remisie.

„În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”, a mai scris Pintea.

Pintea a făcut public şi diagnosticul.

Într-un comentariu la postarea de pe Facebook, intitulată ”Viaţa este imprevizibilă”, în care  povesteşte că, în noiembrie 2019, a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă, de atunci fiind sub tratament, cu cortizon şi cu imunoglobuline, Sorina Pintea spune că este vorba despre  dermatomiozită.

”Dermatomiozită! Din fericire diagnosticată in primele 4 luni, fără afectare musculară, din fericire”, este răspunsul dat de fostul ministru când a fost întrebată de ce boală suferă.

Dermatomiozita este o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare. Pe lângă afectarea pielii şi muşchilor, frecvent sunt atinse si viscerele, in special tubul digestiv, cordul si plămânii.

Sorina Pintea a fost ministru al Sănătății în Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Cum n-ai crezut !,cine sa te creaza ca azi nevoie ai si tu de mila !,
    Sa vezi cocoana mincinoasa, ce-ai dat ti se intoarna cu varf si indesat.
    Poftim acum ,gandeste si socoate cati au platit in vremea ta cu sananatatea .
    De sus iti vine plata azi, tu scorpie si mincinoasa .

  2. Imi pare rau,sper sa faceti totul pentru sanatate.
    Ca fost Ministru al Sanatatii,sigur puteti face,ca Piinea din Romania,sa aiba o picatura de Grasime.

  3. Se da lovita in aripa ca a fost diagnosticata cu boala grava. Mai bine nu semna ordonanta 27/2019 si scapa de furia divina dar nu i-a pasat de sistemul public de sanatate.HUO, mafiotilor mascati ! va vine randul , nici o grija !jos labele de pe sanatatea publica! suntem ultimii din europa la bugetul sanatatii si tot ne furati ca in codru, lighioane hamesite ce sunteti!!

  4. mergi la Beuran, te rezolva el cu rezidentii lui. sa iei bani la tine , e spaga mare, ala e o somitate. te omoara cu mana altuia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.