Donald Trump, despre Iran: „Puțin îmi pasă dacă negociază”

Președintele SUA, Donald Trump, a afirmat că puțin îi pasă dacă Iranul este de acord să negocieze cu Washingtonul, după ce un consilier prezidențial american a sugerat că regimul de la Teheran nu are de ales decât să participe la discuții.

Robert O’Brien, consilierul pentru Securitate Națională al Casei Albe, a declarat duminică, la postul Fox News, că operațiunea de „presiune maximă” la adresa Iranului a Administrației Trump funcționează, adăugând că „Iranul este sufocat, și Iranul nu va avea altă alegere decât să vină la masa negocierilor”

Câteva ore mai târziu, într-un mesaj pe Twitter, Trump, citând interviul lui O’Brien, a afirmat: „De fapt, puțin îmi pasă dacă negociază. Depinde în totalitate de ei, însă fără arme nucleare și fără uciderea protestatarilor”.

Anterior, şi secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat că Statele Unite sunt pregătite să discute cu Iranul fără precondiții.

„Suntem dispuși să discutăm fără precondiții, un nou pas în față, o serie de măsuri prin care Iranul să devină o țară normală”, a declarat Esper.

Secretarul american al Apărării a mai declarat că nu a văzut dovezi concrete că Iranul plănuia să atace patru ambasade americane, afirmație făcută de președintele american Donald Trump pentru a justifica asasinarea comandantului iranian Qassem Soleimani.

„Ceea ce a spus președintele privind cele patru ambasade este ceea ce cred și eu. Iar el a spus că este de părere că probabil ar putea să vizeze ambasade în regiune”, a declarat Esper.
„Nu am văzut o dovadă privind cele patru ambasade”, a mai afirmat acesta pentru CBS.

De la confirmarea că liderul militar iranian Qassem Soleimani a fost ucis într-un atac al SUA, oficialii din cadrul Administrației au susținut că au luat această decizie din cauza unui atac iminent asupra diplomaților americani și trupelor americane staționate în Irak și în alte părți din regiune.

Democrații și câțiva republicani s-au declarat nemulțumiți față de justificarea deciziei privind asasinarea lui Soleimani.
Donald Trump a declarat vineri că Iranul probabil viza ambasade americane în Bagdad și că voia să atace patru ambasade americane înainte ca Soleimani să fie ucis.

„Vă putem spune că probabil avea să fie vizată ambasada de la Bagdad. Pot dezvălui că sunt de părere că era vorba despre patru ambasade”, a declarat liderul de la Casa Albă pentru Fox News.

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a ucis în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. ”,Iranul să devină o țară normală”,??? Sa deveniti voi o tara normala,ca reprezentati cel mai mare pericol la pacea mondiala si nu stiti decat sa jefuiti tarile,sa ucideti cetateni pasnici _victime colaterale,sic _sa creati conflicte ,etc,etc ,etc.

  2. du-te de te culca ma nenorocitule poate cind te trezesti o sa-ti vina mintea la cap

  3. Trump a încheiat, de fapt, acordul cu Iranul: „fara arme nucleare si fara sa-i omoare pe protestatari”. „Fara arme nucleare” era deja prevazut în actualul tratat cu Ianul, care nici n-are capacitatea de-a le produce. „Fara sa-i omoare pe protestatari” tinând, în schimb, de scenariile lui Soros, pe care Trump spunea ca-l detesta. Motive si având. Sorosizarea lui Trump, pentru ca-i în an electoral, ar fi, de altminteri, cea mai grea pedeapsa mondiala actuala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.