„Educație la înălțime” la TVR 2

V-aţi închiput vreodată că veţi putea asista la un curs despre relația om – animale sălbatice, în direct, dintr-un loc de poveste precum Munții Țarcu? Dar să aflaţi despre civilizațiile străvechi și zeitățile lor care personificau soarele, într-o lecție live de la Sarmizegetusa Regia, capitala regatului dac? Ei, bine, de acum se poate.

În fiecare vineri, de la ora 17:00, la TVR 2, elevii şi nu numai sunt invitaţi să urmărească un proiect inovator de învațare cu ajutorul tehnicilor și metodelor adaptate noilor realități.

Gândit inițial ca un proiect pilot pentru trei școli rurale din județul Hunedoara, “Educaţie la înalțime” a fost lansat în anul 2020 în mediul online și prezintă prin mijloace tehnice excepționale (drone) locuri uimitoare din România. În primăvara anului 2021, proiectul a fost extins la nivel național în urma parteneriatului cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și a colaborării cu Aspire Teachers și Asociația Cartierul Creativ Carolina.

Lecțiile au atras imediat atât profesorii, elevii din toată țara, cât și atenția mass-media. În scurt timp, în proiect s-au înscris peste 1.000 de școli și 2.500 de profesori din toată țara și din Republica Moldova. Peste 30.000 de elevi au urmărit lecție cu lecție traseul național „Educație la înalțime”, care i-a purtat în Deltă, la locul de vărsare a Dunării în mare, în Maramureș, la cea mai mică școală din România, pe culmile muntilor Bucegi, la Memorialul de la Sighet, într-un parc eolian din Dobrogea, în ținutul Făgărașului, la Mausoleul de la Mărășești și în “Sahara” Olteniei.

Nu rataţi: În fiecare vineri, de la ora 17:00, TVR 2 vă invită să urmăriţi „Educaţie la înălţime”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.