Fake-news-ul lui Tăpălagă, cu derivație de la SRI

După ce ziarul Cotidianul a publicat, luni, articolul subsemnatului „C(i)olac de salvare sau piatra de moara pentru PSD si pentru tara”, pe site-ul G4Media, patronat de ziaristul deontolog Dan Tapalaga, cunoscut drept un apropiat al fostilor sefi ai SRI si DNA, generalul Florian Coldea si procurorul Laura Codruta Kovesi, a aparut un articol cu titlul „Exclusiv. Marcel Ciolacu, exmatriculat de la doctorat de Academia SRI”, din care au fost preluate informatii si de alte publicatii.

Prin articolul publicat de G4Media se incearcă, în mod insidios, distorsionarea adevarului in sensul ca Academia SRI s-ar fi debarasat de Marcel Ciolacu, actualmente presedinte al Camerei Deputatilor si lider interimar al PSD, prin exmatricularea acestuia de la studiile doctorale in 2019, fiind invocat in acest sens un comunicat primit in aceeasi zi de la Biroul de Presa al SRI. Ori, comunicatul SRI nu contine precizarea ca Marcel Ciolacu ar fi fost exmatriculat de la studiile doctorale de catre Academia Nationala de Informatii Mihai Viteazul (ANIMV) in anul 2019, ci doar precizarea ca acesta a fost studentul scolii doctorale din cadrul ANIMV intre anii 2013-2019 si ca nu a finalizat studiile universitare de doctorat intrucat nu a depus cerere de prelungire a perioadei de gratie pentru anul universitar 2019-2020, precizare care mi-a fost comunicata si mie prin raspunsul transmis de academia susmentionata in data de 25.03. 2020.

Răspunsul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”

            Ca urmare a petiției dumneavoastră înregistrată la nivelul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” cu nr. 8/1/3 din 28.02.2020, vă comunicăm următoarele informații referitoare la domnul Ion Marcel Ciolacu:

1, 2 – a fost studentul Școlii doctorale din cadrul ANIMV în perioada 2013 – 2019; examenul de admitere a fost susținut în sesiunea septembrie 2013, fiind declarat „ADMIS”, conform Metodologiei de admitere la studiile universitare de doctorat, din 2013;

3, 6 – susținerea publică a tezei de doctorat nu a fost organizată; dl Ciolacu nu a finalizat studiile universitare de doctorat, întrucât nu a depus cerere de prelungire a perioadei de grație pentru anul universitar 2019 – 2020;

4 –  propunerea de temă pentru lucrarea de doctorat: „Controlul parlamentar din perspectiva securității naționale”;

5 – coordonatorul de doctorat a fost prof. univ. dr. Gheorghe-Teodoru Ştefan.

În ceea ce priveşte informațiile solicitate la punctele 7 – 11, acestea nu pot fi furnizate de ANIMV, deoarece reprezintă date cu caracter personal, care sunt exceptate de la accesul liber al cetățenilor, conform art. 12, lit. d), din Legea nr. 544/2001, privind liberul acces la informaţii de interes public.

        

Conform prevederilor Regulamentului scolii doctorale de la Academia Nationala de Informatii Mihai Viteazul publicate de G4Media, un student doctorand poate fi exmatriculat daca nu a reusit sa finalizeze teza de doctorat in termen de minimum 7 ani de la admiterea sa, daca nu a solicitat intreruperi si prelungiri, sau in termen de maximum 9 ani, daca a solicitat intreruperi si prelungiri care nu pot depasi 2 ani. In speta nu s-a implinit nici macar termenul minim de 7 ani, care va expira in septembrie 2020, in conditiile in care Marcel Ciolacu a fost admis la scoala doctorala in urma examenului de admitere sustinut in sesiunea septembrie 2013.

Asadar, Marcel Ciolacu nu a fost si nici nu putea fi exmatriculat de Academia SRI, ci a renuntat voluntar la studiile doctorale, prin nedepunerea cererii de prelungire a perioadei de gratie pentru anul universitar 2019-2020. Cel mai probabil ca nu a facut acest lucru din cauza faptului ca in iunie 2019 a devenit presedinte al Camerei Deputatilor si nu a dorit sa se afle ca este doctorand la Academia SRI. Supozitia mea este bazata pe faptul precizat in articolul subsemnatului ca in vara anului 2017, dupa ce a fost nominalizat vicepremier in guvernul Tudose, Ciolacu si-a sters din CV mentiunea ca este doctorand la Academia SRI, cu care se falise in CV-urile postate pe site-ul Camerei Deputatilor dupa alegerea sa ca deputat in 2012 si dupa realegerea sa in 2016.

Pe de alta parte, in articolul publicat in G4Media este precizat ca indrumator stiintific al tezei de doctorat a lui Marcel Ciolacu a fost profesorul universitar Ioan Deac, dar Academia Nationala de Informatii mi-a comunicat prin raspunsul alaturat ca coordonatorul acestei teze a fost profesorul universitar Gheorghe-Teodoru Stefan, confirmandu-mi astfel informatia primita in acest sens cu aproape 3 ani in urma de la o sursa din SRI. Profesorul Gheorghe-Teodoru Stefan a avut gradul de general al SRI, a detinut functia de rector al Academiei Nationale de Informatii Mihai Viteazul in perioada 2007-2013 si a fost cunoscut drept un apropiat al generalului Florian Coldea, fostul sef operativ al SRI.

Care este informatia adevarata si care este cea mincinoasa? Cea comunicata subsemnatului de catre Academia SRI, care este sursa primara si de baza, sau cea comunicata site-ului G4Media de catre SRI, care este o sursa intermediara? Nu stie stanga ce face dreapta in principalul serviciu de informatii al patriei a priori? Cine a avut interesul sa obtureze legatura dintre Marcel Ciolacu si generalul Florian Coldea via generalul Gheorghe-Teodoru Stefan? Ce explicatii are de dat purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, bun amic cu ziaristul si patronul Dan Tapalaga? Asteptam urgent sa clarifice toate aceste aspecte directorul SRI, Eduard Helwig, care se umfla in pene la preluarea acestei functii ca este adeptul conceptelor de transparenta si de societate deschisa lansate si descrise de filozofii Karl Popper si Hannah Arendt.

In fine, fiind intrebat, in mod tampit, daca cineva de la SRI i-a cerut informatii, l-a racolat sau i-a dat vreo misiune, desi nu am facut astfel de afirmatii in articolul publicat, Marcel Ciolacu raspunde ca este „o tampenie”. Dupa publicarea articolului meu despre Ciolacu, am aflat insa un fapt mult mai grav.

Portret de țară cotropită de ea însăși

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, care a fost amic cu Ciolacu si stie multe despre acesta, inclusiv ca a obtinut o diploma universitara falsa, afirma in recenta sa carte „Spovedania lui Rizea” ca actualul lider al PSD si al Camerei Deputatilor ar fi ofiter acoperit(ca si fostul premier Mihai Tudose, actualul director al SIE, Gabriel Vlase, si fostul sef al Comisiei parlamentare de control a SRI, Georgian Pop), precizand ca stie acest fapt de la generaleasa Elena Istode, zisa Anaconda, care a fost sefa acoperitilor din SRI in ultimii ani ai leadershipului George Maior-Florian Coldea si cu care fostul parlamentar a fost in relatii apropiate de prietenie (o dovada peremptorie in acest sens fiind fotografiile publicate anterior in care apare alaturi de aceasta intr-o vacanta petrecuta pe Coasta de Azur). Asteptam lamuriri si in acest sens de la bossul Eddy, care este seful suprem al acoperitilor SRI de azi.

Asadar, mai usor cu SRI pe scarile si in paginile G4Media!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Valer Marian 280 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Multa greatza…auzi Doctor securist…♤♡◇♧☆…,judecati si voi popor.

  2. Dan Tapalaga,unul din ultimele jeguri intrate in media,atat de plina de jeguri umane!Asta nu il iarta pe Marcel Kurtoshciolaku de vina de a fii tradat Romania la ceardasul comun UDMR+PSD

  3. Singura ta scapare Ciolace este SUSPENDATEA LUI JOHANIS…adica daca te lasa sefii tai securistii globalisti tradatori ai Romaniei.

  4. Cea mai tare chestie din articol a fost cu Georgian Pop ofițer acoperit. Nu comentez în niciun fel
    că PSD l-a numit șef comisie control, rahat turcesc (îndulcire, cât să treacă de cenzură). Mi-aduc aminte
    de faza în care Pop i-a întins mâna lui Maior pentru „noroc”, iar ex-șeful SRI i-a arătat două jumătăți
    dorsale mai mari decât Dorsala Atlantică. Ditamai sluga, ofițer acoperit? Șaize…

  5. Nu are nimeni nevoie de vreo lămurire, Covrigel Ciolacu este același, și cu doctorat și fără. Rețetă ideala de a scăpa de „Pe-se-deee-be-he-heeee”.

  6. Ce șerpăraie, domne, in Romania asta ! Zici ca-i capul Meduzei, cum tragi de unul si incerci sa-i tai capul cum te mușcă zece, care se apără intre ei ! Dupa „Şarpele cu ochelari” de prin anii 1990-2000, iata si „Anaconda” ! Ca sa nu mai vorbim si de cealalta specie, Bou … pardon, Boa de Cotroceni !

  7. Domnule Tapalaga, o interpelare: De ce v-ati intovarasit cu rromii adunati sub sigla ”Anonymous World Legion Council”?? Si aceasta este o misiune sub acoperire SRI, in fapt incurajati mafie organizationala interlopa? Rusine!

  8. Și dacă ajungând președintele Camerei Deputaților nu a mai avut vreme să lucreaze la teza de doctorat. Știu sunt și în acest domeniu “meditatori” dar poate, cine știe? domnul Ciolacu a vrut să aibâ și el participare. Altfel înduioșator cum cum v-a iubiți ziaristii intre voi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.