FIRST Tech Challenge: liceeni români se întrec în roboți

În acest weekend Sala Polivalentă găzduiește cel mai mare concurs de robotică din România, BRD FIRST Tech Challenge, în care 90 de echipe formate din peste 1.200 de elevi concurează cu roboți concepuți și construiți de la zero.

După multe luni de muncă, liceenii care au creat roboții autonomi se vor întrece în performanță, dar și în emoții. Roboții lor vor trebui să execute diferite mișcări și să îndeplinească sarcini în timpii de concurs. Miza concursului este importantă, pentru că doar patru echipe vor fi desemnate câștigătoare în urma etapei finale de duminică, 25 martie.

Acestea vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din SUA, care are loc la Detroit la finalul lunii aprilie. Asociația care a adus și a implementat această competiție din Statele Unite este „Nație prin Educație”, fondată de Dana Războiu.

Competiția FIRST Tech Challenge este, în acest moment, cel mai mare concurs de robotică din țară. Avem peste 1.200 de copii acum, în al doilea sezon. Acest concurs dă copiilor ocazia de a face ceva ce școala nu le oferă, nu le pune la dispoziție, o educație integrală, educația STEM (Science, Technology, Engineering and Math – Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică). Este un nou curent în educația din secolul nostru care încet, încet pătrunde și în România, prin ajutorul Asociației Nație prin Educație”, declară Dana Războiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.