„Generația de aur”, ultima oară în fața suporterilor

romania argentina, hagi, ilie dumitrescu

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu a declarat că meciul de retragere al „Generaţiei de Aur„, programat la 18 mai 2024 pe Arena Naţională din Bucureşti, împotriva unei selecţionate internaţionale, va fi o sărbătoare aşa cum merită grupul de jucători care au realizat cele mai mari performanţe ale echipei naţionale a României.

„La 30 de ani de la Mondialul din ’94, Generaţia de Aur merită un astfel de eveniment. De fapt, publicul merită un astfel de eveniment, să se bucure împreună cu noi la ultima apariţie împreună. Pe 18 mai trebuie să fie o bucurie a oamenilor şi sunt convins că va fi o sărbătoare aşa cum acest grup de jucători merită. Pentru că acest grup denumit Generaţia de Aur a obţinut cele mai importante rezultate la echipa naţională. Sperăm ca pe 18 mai să curgă şi lacrimi pentru că va fi pentru ultima dată când vom apărea împreună pe terenul de fotbal. Didi Prodan o să ne lipsească la acest meci (n.r. – Daniel Prodan, component al Generaţiei de Aur, decedat în 2016, la vârsta de 44 de ani). A fost unul de-ai noştri, el era mereu cu sufletul alături de naţională. Vom juca şi pentru el acel meci”, a spus Popescu într-un interviu realizat de organizatorii evenimentului de anul viitor.

În opinia sa, cea mai importantă victorie din istoria echipei naţionale a României rămâne cea cu Argentina, scor 3-2, din optimile de finală ale Cupei Mondiale din 1994.

„Cea mai frumoasă amintire de la Mondialul din ’94 este meciul cu Argentina pentru că reprezintă cea mai bună performanţă a echipei naţionale la un turneu final. Pentru că atunci Argentina plecase ca una dintre favorite la câştigarea titlului mondial. Iar victoria cu Argentina cred că rămâne cel mai bun meci din istoria echipei naţionale. Nu ne aşteptam la o asemenea evoluţie, la o asemenea victorie”, a explicat el.

„Pentru mine CM ’94 a fost ca un punct de plecare. Am zis: ‘OK, suntem buni’. Am realizat că suntem buni şi că putem bate pe oricine, am bătut Argentina, Columbia… Deci atunci am realizat că avem valoare. Cred că dacă am fi conştientizat în timpul turneului final acest lucru probabil că rezultatul partidei cu Suedia ar fi fost diferit”, a adăugat fostul internaţional.

Organizatorii informează că din 25 octombrie, când au fost puse în vânzare a bilete, au fost vândute peste 10.000 de tichete. Acestea se comercializează pe www.bilete.ro cu preţuri între 40 de lei la Peluză şi 250 de lei la Tribuna 1 VIP.

Cea mai mare performanţă a echipei naţionale de fotbal a României a fost sfertul de finală de la Cupa Mondială din SUA 1994, când „tricolorii” au pierdut la loviturile de departajare cu 4-5 în faţa Suediei, după ce în optimi au eliminat vicecampioana mondială Argentina, cu 3-2.

Pe 18 mai 2024, componenţii „Generaţiei de Aur” vor întâlni o selecţionată de staruri ale fotbalului internaţional într-un meci de retragere organizat pe Arena Naţională din Capitală. Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Ionuţ Lupescu, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuş şi Florin Prunea sunt doar câţiva dintre marii fotbalişti care vor îmbrăca din nou tricoul României, iar în tabăra adversă sunt aşteptaţi printre alţii Luis Figo, Rivaldo, Hristo Stoicikov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

3 Comentarii

  1. Ce „Generaţie de Aur”? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
    …Gheneraţîia dă Tablă!
    Bulgaria își poate numi echipa reprezentativă paralelă, kastravetsii lu’ Stoicikov, „Generaţia de Argint”, că „a urcat” pînă în semi-finală!
    Asta dă la Bukale a ajuns în SVERTURI.
    https://www.youtube.com/watch?v=apk6Tc-LJYM
    Tabla E A EI……[RumBurak Özçivik]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.