Grecia dublează subvențiile

Grecia va majora în ianuarie subvenţiile pentru facturile la energie la 840 milioane de euro, pentru continuarea sprijinirii gospodăriilor şi companiilor afectate de preţurile ridicate la energie, a anunţat vineri ministrul Energiei, Kostas Skrekas, transmite Reuters.

Sprijinul, care reprezintă o dublare a subvenţiilor alocate pentru decembrie, va fi finanţat prin taxarea profiturilor excepţionale realizate de producătorii de energie şi din dreptul de tranzacţionare a emisiilor de CO2, a precizat Skrekas.

Anul acesta, Grecia a alocat peste 10 miliarde de euro pentru a ajuta gospodăriile şi companiile să-şi plătească facturile la electricitate, gaze şi combustibil pentru încălzire, în contextul preţurilor ridicate după invadarea Ucrainei de Rusia.

Pentru clienţii cu un consum lunar de electricitate de până la 500 kilowaţi-oră (kWh) – majoritatea locuinţelor din Grecia – subvenţia va ajunge la 330 euro per MWh, absorbind până la 87% din creşterile din facturi, a informat Skrekas.

De asemenea, aproximativ 700.000 de gospodării care folosesc gaze vor primi o subvenţie lunară de 20 euro per MWh.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Corectie, in contextul in care tzara e condusa de niste prosti care refuza sa faca niste contracte pe termen lung cu Federatia Rusa pentru gaze ieftine, ca Ungaria, de dragul unor neo-nazisti.

  2. De ce ??? Sa pacaleasca prostimea si sa ingrase companiile, ca pretul de productie nu reuseste sa-l spuna nimeni, nici macar Dunarea in cazul Romaniei, nu explica cat s-a facut litrul de apa

  3. ajutoare sociale,
    „socialistii”,dap.
    (bolshevici jegosi,
    ca sa nu fie dubiu!)

  4. Treaba cu gazele eftine rusești este, după presa maghiară, o păcăleală. Este vorba de întîrziere cu cîteva săptămâni a prețului de la bursele internaționale. Dacă crește prețul la acestea prețul gazului rusesc este mai mic pt cîteva săptămâni. Pe dos cînd scade la burse prețul celui rusesc este mai mare.
    Desigur nouă ne scot ochii numai cu prima parte…de ce muscalii ar vinde mai ieftin la urma urmei cînd pot vinde scump?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.