Hidroelectrica vrea o fermă eoliană uriașă

Un raport al Agenției Domeniului Statului dezvăluie faptul că perla coroanei, Hidroelectrica, dorește să dezvolte un parc eolian în la Grindu Chituc, în Doborgea, pe terenurile ADS.

“Sub umbrela proiectului RePowerEU, Agenția Domeniilor Statului în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Energiei și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și alți parteneri precum Transelectrica și Hidroelectrica, a dezvoltat un al doilea proiect de anvergură în cadrul acestui parteneriat: cel de la Grindu Chituc, județul Constanța.

Pe suprafața acestui teren ce nu poate fi folosit în alte scopuri, amplasarea unui parc de eoliene ar genera energie verde la capacități de offshore (din punct de vedere tehnic acest lucru este greu de obținut în alte locuri din Romania), dar având construcția parcului de eoliene on-shore.

Pentru proiectul de la Grindu-Chituc, ADS a identificat o suprafață de aproximativ 2300 hectare ce ar fi optimă pentru crearea parcului de turbine eoliene. Totalul vizat de către partenerul Hidroelectrica pentru acest proiect este de 53 de turbine eoliene să fie montate în această zona, ceea ce ar crea un potențial de energie verde foarte mare, o putere totală instalată de 381,6 MW”, se spune în raport.

Investiția este estimată la 600-650 milioane de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4634 Articole
Author

9 Comentarii

  1. O idee si mai buna ar fi sa stocheze energia pentru la iarna, asta este investitia foarte urgenta, ca energie este deja suficienta vara.
    Astia le fac invers , sau e spaga pentru eoliene …

  2. „Investiția este estimată la 600-650 milioane de euro.”

    Cat este para-indaratul ?

  3. o sa ne vina toate aceste orori in capt, de t on ta lai ce suntem. o tara frumoasa si bogata condusa de marionete!

  4. daca eolienele sunt mici (max 3m) e ok.
    daca sunt gigant sunt foarte greu/imposibil de reparat (unele nici sa fie reciclate nu se merita) =vezi probleme Olanda.
    nu va aruncati cu gatul inainte.. si a nu se renunta la eoliene mici =ideea trebuie dusa la capat!

  5. Daca sunt bune eolienele, de ce n-a facut Jnexistentul Pamantul cu ele ? Am inteles, nu l-a dus mintea ca pe Greta !

  6. 2300 de hectare ? Acest pamant al cui e? Nu e cultivat agricol? Nu e pasune pentru animale? Sau acum mancam gandaci ca sa montam eoliene ca energia de la apa nu mai e „verde”?

  7. Acum cativa se plangeau ca nu au posibilitatea sa trimita curentul sa ajunga din SE spre punte indepartate, spre NV prea departe sau lipseste infrastructura energetica de transport pe masura ofertei de energie
    Dobrogea este si centrala atomica, majoritatea productiei de energie electrica de la centralele fotovoltaice si eoliana acolo sunt, cea mai insorita zona si vant la fel.
    Persista problema capaltarii pe termen lung, cu lunile, de la un anotimp la altul.

  8. Dupa anuntul asta de intentii bune platit de Ghitenstain , cu cat mai creste pretul pe bursa ? Asta nu este decat marketing ,sa stranga acest corifeu al subdezvoltarii Hidroelectrica mai nulti bani , luati de la romani , pe un activ primit gratis de la stat (tot de la romani). Sunt numai intentii aruncate pentru a marii pretu actiunilor , vandute de americani , in rest nimic.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.