Judecătoarele Chiș și Baltag, candidate la șefia CSM

Judecătoarele Andrea Chis și Gabriela Baltag și-au anuntat candidaturile pentru președintia Consiliului Superior al Magistraturii în 2022.

„Cred că este momentul oportun pentru a vă spune că înţeleg să îmi depun candidatura pentru funcţia de preşedinte al CSM pentru anul viitor şi (…) urmează să depun şi un proiect de candidatură pe care veţi avea timp suficient să îl citiţi. Am scris împreună cu Mihai (Bălan – n.r.) şi Bogdan (Mateescu – n.r.) un proiect de candidatură încă din urmă cu doi ani pe care l-a prezentat Mihai la vremea respectivă şi pe care şi l-a însuşit Bogdan – sigur, cu observaţiile personale anul trecut. Îmi menţin în totalitate acele lucruri pe care le-a trecut în proiect şi în care cred în continuare”, a declaratAndrea Chiş, în cadrul şedinţei de joi a Plenului CSM.

Ea a adăugat că este nevoie de un preşedinte care să ducă la bun sfârşit proiecte începute, având în vedere că următorul bilanţ al Consiliului va fi pentru un mandat întreg.

„Însă, în afară de un proiect obişnuit, cred că trebuie să avem în vedere că bilanţul următor nu va fi bilanţul pe un an de zile al Consiliului, ci va fi bilanţul pentru şase ani, pentru un mandat întreg. Aşadar, proiectul trebuie să se refere la acest lucru. E nevoie de un preşedinte care să ducă la bun sfârşit multele proiecte pe care le-a început şi care sunt coordonate de colegii noştri din Consiliu şi din staff. Şi este nevoie să organizăm alegerile şi să facem o trecere lină către noul consiliu căreia trebuie să îi asigurăm cele mai bune condiţii. Şi cred că din acest punct de vedere preşedintele ales pentru anul viitor va avea un rol extrem de important”, a spus judecătorul.

Gabriela Baltag a menționat că nu are un proiect finalizat, dar a dat asigurări că acesta va contine principii pe care le-a expus public de-a lungul timpului.

CSM este condus de un preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, care fac parte din secţii diferite, pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit.

În acest moment, la conducerea Consiliului Superior al Magistraturii se află judecătorul Bogdan Mateescu.

Actuala componenţă a Consiliului a fost aleasă la finalul anului 2016.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

5 Comentarii

  1. Tu ești cu proiectele lu’ Șoroș, wako! Ai scos rîtul din lături fiindcă Secu’ a re-înviat acum, grație cioloșului, prunei și altor slugi turnătoare de profesie?

  2. Dacă ajunge Andrea Kis președinte CSM e clar că SRI-Hellvig are sarcină: Nici un român în funcții publice de conducere.

  3. Ar fi cazul ca CSM-ul sa incheie traditia rusinoasa a capeteniilor securiste pe care le-a avut pana acum. Au fost si securiste dar si impostoare profesional. Alegerea viitoare nu poate fi decat una: cea nesecurista.

  4. Doamna Baltag va dorim succes,cel mai bun proiect ar fi sa faceti curatenie in CSM,sa dati in vileag acoperitii dar oficial,pt. ca oricum s-au dat de gol de nenumarate ori.Astia trag in jos in primul rand, ori de cate ori au ocazia, Justitia.Trupetii Esuatului, care cica ” nimeni nu este deasupara Legii,” doar el,prima nevasta a Tarii,precum si tagma jefuitorilor care au dus Tara la dezastru sub inaltul lui patronaj.

  5. Securistii se vor alege între ei prin rotatie, d-na judecator Baltag NU are nici o sansa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.