Lista neagră a țărilor considerate „paradisuri fiscale”

Consiliul Uniunii Europene a discutat aplicarea de sancțiuni pentru mai multe state considerate „paradisuri fiscale”.

„Am adoptat astăzi, la nivelul UE, o listă a statelor care nu depun eforturile necesare pentru combaterea evaziunii fiscale. Lista neagră cuprinde 17 ţări”, anunța ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire. Măsurile urmează să fie aprobate de Consiliul European, după cum relatează cotidianul Le Figaro.

Statele ce urmează să fie afectate de măsurile prevăzute în document sunt Barbados, Bahrain, Coreea de Sud, Grenada, Guam, Emiratele Arabe Unite, Macao, Mongolia, Insulele Marshall, Namibia, Panama, Palaos, Insulele Samoa, Santa Lucia, Tunisia și  Trinidad-Tobago.

Hotărârea miniștrilor de Finanțe din țările UE a venit ca urmare a scandalurilor provocate de campaniile „Panama Papers”, „LuxLeak”s și „Paradise Papers” prin care au fost făcute publice informații despre personalități care și-au administrat averile prin paradisuri fiscale.

Cele mai recente informații au fost dezvăluite despre cântăreața sud-americană Shakira, acuzată de evaziune fiscală prin transferarea a 30 de milioane de lire sterline către o companie offshore din Malta. Printre personalitățile investigate pentru eludarea taxelor și impozitelor s-au aflat Regina Elisabeta a II-a și Prințul Charles al Marii Britanii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Da, da, da! E clar, dacă nu sunt luate măsuri împotriva Namibiei și Trinidad-Tobago se duce de râpă economia mondială! Bine, s-a stabilit că Elveția, Olanda, Luxemburg, Cipru, Malta, Anglia și toate de același soi nu sunt paradisuri fiscale, ci raiuri ale mafiei finanțelor mondiale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.