Locuitorii din Greenfield, nerezolvați

Proiectul ce vizează trecerea drumului forestier Vadul Moldovei din Pădurea Băneasa în administrarea Municipalităţii pentru crearea unei artere deschise circulaţiei publice nu a fost supus votului în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de luni. De vină ar fi lipsa unui raport de specialitate.

„Se solicită Guvernului României emiterea unei hotărâri privind transmiterea ‘Drumului Forestier în prelungirea FE004 – 0,572 km’ din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva – Direcţia Silvică Ilfov în domeniul public al Municipiului Bucureşti, în vederea creării unei artere (…) deschise circulaţiei publice”, prevede proiectul de act normativ propus spre adoptare de consilieri generali ai PSD.

Costin Hazarian, consilier general PNL, îl acuză pe Nicușor Dan de sabotaj: „Nu cumva ordinul primarului general a fost să nu se realizeze aceste rapoarte de care era nevoie? Dacă primarul general ar fi solicitat ca aceste rapoarte să fie întocmite, nimeni nu și-ar fi permis să nu le facă, mai ales că vorbim de atâtea luni care au trecut! De fapt, ne învârtim după deget și acesta este adevărul. Să înțeleagă și locuitorii din Greenfield cine le sabotează accesul prin acel drum. Proiectul propus de Nicușor Dan nu le va rezolva situația”.

Ședința a fost închisă, fără niciun rezultat pentru locuitorii din complexul rezidențial Greenfield.

„Inovația” găsită de Nicușor Dan pentru a lăsa locuitorii din Greenfield fără o soluție, în timp ce se preface că le rezolvă problema, este de manual. Proiectul de hotărâre de consiliu prin care Nicușor solicită Guvernului transmiterea din domeniul public al statului și din administrarea  Romsilva în domeniul public al Municipiului București a drumului forestier se referă la un ”drum provizoriu”, pe un termen de patru ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. au vrut sa locuiasca in padure atunci sa fie ecologisti pana la capat si sa mearga pe jos pe potecuta fara sa strice padurea, deja defrisat pt locuintele lor…

  2. @Daca
    Deci este tot vina cumparatorului ca nu a verificat Q,R,S,W,X,Y,Z? Sunt de acord cu faptul ca este bine in viata sa verifici bine intainte de a cumpara/contracta servicii: este autorizat, este legal, are review-uri bune etc,
    dar in Romania trebuie sa fii expert in contabilitate, medicina, drept legal si constitutional, alimentatie, transport, ITM pentru a trai? Dar statul, institutile statului care ar trebui sa garanteze ca orice constructie este legala si temeinica?
    Chair nu mai sunt romani constiti in Romania si toti sunt tepari si pusi pe furat?
    Mai merita Romania sa existe?

  3. De vina este si primarul, arhitectul sef care a dat aviz de constructie si certificat de urbsnism. Nici unul nu a verificat nimic pe teren. Apoi de vina este afaceristul imobiliar care a facut un proiect si a vandut case fara minime utilitati de acces. Practic i-a mintit pe cumparatori. Prin urmare sa fie dat in judecata mafiotul imobiliar si vechiul primar. Padurea trebuie sa fie loc de protectie a aerului, fonica si a minimei naturi ce exista.

  4. Ei au vrut urbanizarea peste tot si sunt suparati ca nu sunt lasati sa mearga pana la capat cu defrisarile.

    De la bun inceput avizele eliberate de stat manarite.
    Toti interlopii sunt dezvoltatori imobiliari mana-n mana cu aia din primarii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.