Anunț crucial într-un dosar greu: ”ÎCCJ a eliminat cinci interceptări…”

ÎCCJ a eliminat mai multe interceptări din dosarul în care Radu Mazăre a fost achitat în primă instanţă, deoarece temeiul legal în care au fost emise mandatele a fost declarat neconstituţional, iar infracţiunile cercetate în cauză nu reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

„Având în vedere caracterul intruziv al măsurilor de supraveghere tehnică, Curtea a reţinut că este obligatoriu ca acestea să se realizeze într-un cadru normativ clar, precis şi previzibil, atât pentru persoana supusă acestei măsuri, cât şi pentru organele de urmărire penală şi pentru instanţele de judecată. În mod contrar, s-a ajunge la posibilitatea încălcării într-un mod abuziv sau aleatoriu a drepturilor fundamentale, esenţiale într-un stat de drept, privind viaţa intimă, familială şi privată, potrivit mediafax.ro.

Aşadar, temeiul legal în baza căruia au fost emise mandatele de siguranţă naţională a fost declarat neconstituţional. Se pune problema în ce măsură aceste interceptări ale convorbirilor telefonice dispuse pe baza unor mandate de siguranţă naţională mai pot fi avute în vedere în soluţionarea cauzei”, au pregizat magistraţii instanţei supreme, în motivarea deciziei de achitare a lui Radu Mazăre.

Radu Mazăre a fost achitat în primă instanţă, de ÎCCJ, în luna iunie 2018, în dosarul locuinţelor sociale „Henri Coandă”, aceeaşi măsură fiind pronunţată şi pentru omul de afaceri Avraham Morgenstern.

În motivarea deciziei de achitare, magistraţii spun că judecătorul de cameră preliminară a a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, implicit şi a interceptărilor telefonice, însă decizia CCR a venit după acel moment.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

4 Comentarii

  1. si cine mai are dreptul in tara asta, sa intercepteze mafiotii? Ma astept ca in curand todorel sa dea o lege, via CCR, ca doar hotii mai pot trai in Romania…
    Oare constantenii nu stiu ce jaf a facut Mazare? Un exemplu, apa si gunoiul, pe model sicilian, au fost donate la pretini si ca urmare platesc fraierii pe rupte!

    • N-ai inteles nimic. Problema e ca interceptarile au fost facute abuziv pe mandate de siguranta nationala. Mazare insa nu a fost acuzat de tradare, spionaj sau alte infractiuni ce tin de siguranta nationala. Daca Mazare scapa definitiv de acest dosar este numai vina procurorilor si judecatorilor pentru ca nu respectat legea. Multi urla ca trebuie sa respectam statul de drept insa lucrul asta inseamna ca si hotii si coruptii au drepturi si nu pot fi condamnati pe baza unor probe obtinute in mod ilegal.

    • „Pai”, cum sa nu te altoiesc, hahalera securista? DNA-ul Zdrahoanei a fabricat dosare, probe, interceptari pe chestii minore, in intentia distrugerii politice si nu a distrugerii grupurilor securiste infractionale!!!
      Acesti indivizi AU FOST LASATI SA SE IMBOGATEASCA si acum AU FOST LASATI CU SUTELE DE MILIOANE!!! Incapacitatea voastra de a intelege ca intr-o democratie trebuiesc respectate chiar si drepturile infractorilor, infractiunile fiind dovedite corect, prin respectarea legislatiei si a drepturilor omului!
      In cretinismul vostru va faceti a nu intelege ca Securitatea prin slugile Kövesi, Lazarica, Mumiile Stanciu si Tartarcea l-au lasat pe Mazare sa devina miliardar si acum i-au construit dosare anemice, atacabile, pe 170 mii euro, lasand-ul cu miliardul in conturi straine!!! Chestie valabila pentru toti acoperitii capitalizati…

  2. ÎCCJ a eliminat mai multe interceptări din dosarul în care Radu Mazăre a fost achitat în primă instanţă, deoarece şpaga a fost consistentă…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.