Nocturnă muzeală la Muzeul Naţional de Artă al României

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) lansează vineri, 29 iulie 2016, programul Nocturnă muzeală, urmând ca sediul central şi muzeele subordonate să fie deschise până la ora 22.00 în ultimul weekend al fiecărei luni (vineri – sâmbătă).

În mod concret, vineri, 29 iulie, vor putea fi vizitate Galeria Naţională şi expoziţia temporară Oglinzile Orientului, iar sâmbătă, 30 iulie, Galeria de Artă Europeană şi Muzeul Colecţiilor de Artă (Calea Victoriei 111), Muzeul K.H. Zambaccian (Strada Muzeul Zambaccian, nr. 21 A), Muzeul Theodor Pallady (Str. Spătarului, nr. 22). Ultima intrare în spaţiile expoziţionale se va face la ora 21.30.

De asemenea, sâmbătă, 30 iulie 2016, începând cu ora 20.00, în curtea de onoare a sediului central (Calea Victoriei 49 – 53), va fi organizată o dezbatere cu tema: Ce vrem să fie MNAR? la care vor fi invitate să participe personalităţi din lumea cultural-artistică, organizaţii non-guvernamentale etc., precum şi cei interesaţi din rândul publicului vizitator.

MNAR are prin poziţia sa urbană şi infrastructură toate premisele pentru a deveni un spaţiu viu, deschis comunităţii, care să găzduiască evenimente de cea mai înaltă calitate, care să dea publicului sentimentul că instituţia este aliniată unor bune practici internaţionale, că face oficiul de vector de mare anvergură în conectarea la schimbul mondial de valori, a afirmat la conferinţa de presă din data de 21 iulie 2016 Călin Stegerean, manager MNAR, care va modera dezbaterea de sâmbătă seară. Sensul acestei întâlniri este legat de strategia muzeului privind angajarea unor consultări cu specialişti şi publicul larg în privinţa programelor culturale ale instituţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.