Oamenii lui Dragnea, prizonieri în casa lui Iohannis

Contre între ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici şi șeful ANAF Ionuţ Mişa pe tema banilor care trebuie recuperaţi de la președintele Klaus Iohannis pentru casa din Sibiu pierdută în instanță.

Ministrul Finanţelor a declarat, joi, că a cerut ANAF-ului să dovedească dacă a cerut către Cartea Funciară ca imobilul din Sibiu care a aparţinut preşedintelui să intre în administrarea statului. Şeful ANAF spune că nu a primit de la minister un titlu în baza căruia să facă executarea.

„Am vorbit cu colegii de la ANAF, cu domnul Mişa nu am apucat, dânsul nu a fost o perioadă la minister, la locul de muncă, a avut o perioadă de concediu, dar am vorbit cu ceilalţi colegi. Am cerut ANAF-ului să-mi dovedească sau să-mi spună dacă s-a cerut în mod clar către Cartea Funciară administrarea acelui imobil ca fiind al statului. Mi s-a trimis un document prin care „da, am trimis”, m-am uitat şi am văzut că au trimis, de fapt, o solicitare de radiere a familiei Iohannis din Cartea Funciară, nu e ceea ce am cerut eu”, a declarat ministrul .

Eugen Teodorovici a anunţat că trebuie făcută o nouă solicitare oficială către Cartea Funciară prin care să se ceară ca imobilul respectiv să intre în administrarea statului.

„Trebuie să facă acum o solicitare oficială către Cartea Funciară prin care să ceară practic ca acel imobil să fie al statului. Dacă spun că nu, ştim că această cale nu poate fi urmată, dacă spun că da, în ziua doi e notificarea sumei de plată, dobânzi şi cu ce mai este acolo. Acţiunea este făcută în 2016, eu am întrebat dacă s-a făcut astăzi această acţiune direct la Cartea Funciară şi mi-a trimis aceea veche, care este către Cartea Funciară, dar nu de înregistrare, ci de radiere a familiei Iohannis”, a completat Teodorovici.

De cealaltă parte însă, şeful ANAF, Ionuţ Mişa, spune că instituţia pe care o conduce are nevoie de un „titlu”, un „mandat” în baza căruia să poată fi efectuată executarea.

„ANAF-ul este un organ de executare, el nu poate executa decât în baza unui titlu. Dacă ANAF-ul va primi o adresă scrisă şi un mandat de la Ministerul de Finanţe să execute (…) eu vă asigur 100% că se vor îndeplini toate cerinţele legale”, a declarat Mişa, la Antena 3.

Şeful ANAF a mai precizat şi faptul că Agenţia a mai primit un mandat de la Ministerul de Finanţe şi în timpul Guvernului Cioloş.

„La momentul respectiv, s-a dat un mandat ANAF-ului ca să întreprindă demersurile necesare pentru recuperarea acestei creanţe şi pentru înscrierea statului român ca şi proprietar al acestui imobil. La acel moment, ANAF-ul s-a adresat notarului”, a completat Ionuţ Mişa.

De asemenea, legat de un comentariu al ministrului de Finanţe care aprecia adresarea către notar din 2016 drept eronată, şeful ANAF a precizat că: „acest lucru îl vor stabili cei de la Direcţia Juridică”.

Mișa, amenințat cu schimbarea

Ulterior, Teodorovici a anunţat că aşteaptă motivul legal pentru care ANAF nu a cerut la Cartea Funciară ca imobilul din Sibiu pierdut de familia preşedintelui să treacă în proprietatea statului, iar Ionuţ Mişa nu va mai fi subordonatul său dacă ”nu răspunde cerinţelor”.

”În primul rând, nu există niciun conflict. Nu sunt schimburi de replici între ANAF şi ministrul de Finanţe pentru că eu nu am replici sau contre cu subordonaţii mei. Ca să fie foarte clar. Dacă ar exista aceste contre, schimburi, nu ar mai fi subordonaţii mei. Ar fi fost bine ca domnul actual preşedinte al ANAF-ului să se gândească dacă spune că e într-o situaţie, să se fi gândit că a fost ministru de Finanţe anul trecut şi atunci întrebarea clar se pune de ce nu a trimis dânsul spre ANAF un astfel de document pe care dânsul îl solicită astăzi de la minister. Nu e nevoie de niciun fel de document pentru că eu cred că este o neînţelegere la nivelul conducerii ANAF. De ce? Pentru că nu este nevoie de niciun fel de mandat. Este o prevedere legală foarte clară, şi anume ordonanţa 14 pe 2007, la articolul 1, spune foarte clar că bunurile de orice fel intrate potrivit legii în proprietatea privată a statului se valorifică către ANAF”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

„Ca să fie domnul Mişa liniştit pe timpul verii, o să trimit astăzi (joi -n.r.) o solicitare şi în scris, aşa cum mai multe puncte, la care aş dori să primesc şi răspuns, ca să o spun şi public, mâine (vineri -n.r.). Mâine (vineri -n.r.), până la finalul zilei, să am un punct de vedere foarte clar din partea domniei sale. (…) Am trimis o solicitare preşedintelui ANAF-ului, obligaţia domniei sale este să răspundă până mâine (vineri -n.r.) să-mi spună care au fost acţiunile întreprinse şi dacă are vreun temei legal să nu facă ce i-am spus. (…) Dacă nu răspunde cerinţelor mele, nu mai are calitatea de subordonat al meu”, a mai spus Teodorovici joi.

Eugen Teodorovici a anunţat recent că suma cumulată care ar urma să fie obţinută de la cei trei chiriaşi ai imobilului din Sibiu care a aparţinut preşedintelui Klaus Iohannis este de peste două milioane de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8553 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Astia doi sunt neintarcati. „ANAF-ul s-a adresat notarului”. Care notar?! Si, mai ales, un notar public poate desfiinta o hotarare judecatoreasca definitiva?! Si Orlando si Misa trebuie remaniati URGENT!!!

  2. Misa,pana ne lamurim al cui e imobilul in litigiu,(al statului nu poate fi,e construit inainte de 1940,are un mostenitor cel putin) nu mai bine ii blochezi conturile ministrului Orlando,care are cca 70.000 lei datorie la ANAF ,din firmele intarcate de domnai sa dupa 1990 ?Intreb,nu dau cu parul!

  3. Cand a fost ministru acest Misa de ce n-a facut nimic? Dati-l afara acest impotent!

  4. Casa din Sibiu se supune unei succesiuni vacante, neexistând moștenitori, cei care s-au prezentat au fost declarați de rea credință. Așa că statul român,prin drept de administrație, trebuie să înscrie sentința în cartea funciară pentru a intra in proprietate. Se stabilește de consiliul local o chirie, care se va calcula pe acești ani,cu indexări și penalități. Acea sumă se poate percepe de către primăria Sibiu și nu cea care a fost plătită de chiriașul prieten.

  5. Hai , ca asta-i tare ! Deci ANAF-ul , nu stie a cui este casa ! Este minunat ? Da’ ce a facut ca sa afle care este adevaratul proprietar ? Cucu ! Nu este cu nimic vinovat , usturoi n-a mancat , gura nu-i miroase ! pai si atunci ? Simplu ! Hai s-o lasam asa ! Ce mare paguba ? Si de ce atata munca si atata transpiratie , cand se pot castiga banii de salariu si cu munca mai tango ! Merge, suntem , doar, in Romania !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.