Oscar 2019 – Favoriți care au ratat premiul și câștigători surpriză

Gala Oscar 2019 a avut loc, azi-noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles. Ediţia de anul acesta s-a desfășurat fără o gazdă oficială. Momentele din timpul ceremoniei au fost prezentate de mai multe vedete, fiind pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în ultimii 30 de ani.

Update 06.13  „Green Book” a rupt gura târgului și a fost premiat ca cel mai bun film la gala Oscarurilor. Premiul a fost înmânat de Julia Roberts, câștigătoare și i-a a trofelui râvnit de întreaga lume a cinematografiei.

Update 06.07   Alfonso Cuaron, regizorul filmului „Roma“, a câștigat Oscarul pentru cel mai bun regizor.

update 05.57   Olivia Colman a fost desemnată cea mai bună actriță. Este prima nominalizare a actriței la acest premiu, pe care acum l-a câștigat datorită prestației din „The Favourite”. Olivia suflă premiul favoritelor Glenn Close și Lady Gaga.

Update 05.40 Rami Malek, desemnat cel mai bun actor. Este primul actor cu origini arabe care câștigă mult doritul trofeu. În discurusul sau, el i-a mulțumit mamei si iubitei sale, si nu a uitat să precizeze că provine dintr-o familie de imigranți. Rami este născut în SUA din părinți egipteni. Ceilalți nominalizați au fost Christian Bale („Vice”), Bradley Cooper („A Star Is Born”), Willem Defoe („At Eternity’s Gate”), Viggo Mortensen („Green Book”) .

UPDATE „BlacKkKlansman” – premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat

Filmul „BlacKkKlansman”, de Spike Lee, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar, care a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles. Premiul a fost primit de Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott şi Spike Lee.

„The Ballad of Buster Scruggs”, „Can You Ever Forgive Me?”, „If Beale Street Could Talk”, „A Star Is Born” au fost şi ele nominalizate la premiul Oscar 2019 pentru cel mai bun scenariu adaptat.

UPDATE 5:17: „Green Book” – premiul pentru cel mai bun scenariu original

Lungmetrajul „Green Book” a primit premiul pentru cel mai bun scenariu original. Premiul a fost primit de Nick Vallelonga, Brian Currie şi Peter Farrelly, aflaţi la prima lor nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu original.  Au mai fost nominalizate lungmetrajele „The Favourite”, „First Reformed”, „Roma”, „Vice”.

UPDATE 4:30: Mahershala Ali, desemnat cel mai bun actor în rol secundar

Mahershala Ali a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea din „Green Book”. A fost a doua nominalizare la Oscar şi, totodată, acesta a fost al doilea trofeu câştigat de actorul Mahershala Ali, după cel primit pentru rolul din „Moonlight”, în 2017.

Au mai concurat Richard E. Grant („Can You Ever Forgive Me?”), Sam Elliott („A Star Is Born”), Sam Rockwell („Vice”), Adam Driver („BlacKkKlansman”).

UPDATE 4:10: „Roma”, de Alfonso Cuaron, desemnat cel mai bun film străin

Drama în alb şi negru „Roma”, de Alfonso Cuaron, a fost recompensată cu premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj străin. Pentru acelaşi premiu au mai concurat lungmetrajele „Never Look Away”, de Florian Henckel von Donnersmarck (Germania), „Shoplifters”, de Hirokazu Koreeda (Japonia), „Capernaum”,de Nadine Labaki (Liban), „Cold War”, Pawel Pawlikowski (Polonia).

UPDATE  3:20: „Free Solo”, desemnat cel mai bun documentar

Lungmetrajul „Free Solo”, de Jimmy Chin şi Elizabeth Chai Vasarhelyi, a primit premiul pentru cel mai bun documentar. Au mai fost nominalizate documentarele „Hale County This Morning, This Evening”, „Minding the Gap”, „Of Fathers and Sons”, „RBG”.

UPDATE 3:15: Regina King – premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin

Actriţa Regina King a primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru interpretarea din „If Beale Street Could Talk”. Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru Regina King. Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate Amy Adams – „Vice”, Marina de Tavira – „Roma”, Emma Stone – „The Favourite”, Rachel Weisz – „The Favourite”.

 

Gala a debutat cu refrenul piesei „We Will Rock You”, adusă pe scenă de trupa Queen şi de cântăreţul Adam Lambert. Ei au interpretat apoi o parte din hitul „We Are the Champions”, în timp ce în fundal a fost proiectată imaginea regretatului Freddie Mercury.

Rochie de 19 kg și rochia frac

Ținutele purtate de vedete au fost si nu prea pe placul criticilor. S-au remarcat Glenn Close, cu o rochie pe care erau prinse peste patru milioane de paiete, și care cântărea nu mai puțin de 19 kilograme, dar și Emma Stone, cu o ținută metalică, din cauza căreia prezentatorii galei au comparat-o cu Barbarella.

Au atras atenția și Jennifer Lopez, tot cu o ținută metalică, dar care i-a făcut pe comentatorii televiziunilor de peste Ocean să spună că „ Jennifer arată uimitor în ciuda celor 50 de ani pe care îi împlinește anul acesta“.

Dintre bărbati, Billy Porter a depășit orice barieră după ce a venit îmbrăcat cu o rochie care s-a vrut un …frac.

 

Lista completă a câștigătorilor

Cel mai bun film: „Green Book”

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron („Roma”)

Cel mai bun actor în rol principal: Rami Malek („Bohemian Rhapsody”)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Olivia Colman („The Favourite”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali („Green Book”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King – „If Beale Street Could Talk”

Cel mai bun film străin: Mexic – „Roma”

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Spider-Man: Into the Spiderverse

Cea mai bună scenografie: Hannah Beachler, Jay Hart – „Black Panther”

Cel mai bun scenariu adaptat: Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott, Spike Lee – „BlacKkKlansman”

Cel mai bun scenariu original: Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly – „Green Book”

Cea mai bună imagine: Alfonso Cuaron – „Roma”

Cel mai bun montaj: John Ottman – „Bohemian Rhapsody”

Cea mai bună coloană sonoră: Ludwig Goransson – „Black Panther”

Cel mai bun cântec: „Shallow” din „A Star Is Born” – muzică şi versuri de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando şi Andrew Wyatt

Cel mai bun montaj de sunet: John Warhurst şi Nina Hartstone – „Bohemian Rhapsody”

Cel mai bun mixaj de sunet: Paul Massey, Tim Cavagin şi John Casali – „Bohemian Rhapsody”

Cele mai bune efecte speciale: Paul Lambert, Ian Hunter, Tristan Myles şi J.D. Schwalm – „First Man”

Cele mai bune costume: Ruth Carter – „Black Panther”

Cel mai bun machiaj: Greg Cannom, Kate Biscoe şi Patricia Dehaney – „Vice”

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Bao”

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: „Skin”

Cel mai bun lungmetraj documentar: „Free Solo”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Period. End of Sentence”

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.